Αρχική Ειδήσεις Οικουμενικός Πατριάρχης: Θυρανοίξια Ναού του Αγίου Τρύφωνος στην Ίμβρο

Οικουμενικός Πατριάρχης: Θυρανοίξια Ναού του Αγίου Τρύφωνος στην Ίμβρο

0
imvros
Διαφήμιση

Σύνταξη: ecozen.gr

Στην Ίμβρο, νησί του Βόρειου Αιγαίου στην είσοδο των Δαρδανελίων βρέθηκε για ένα διήμερο ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος. Γενέτειρά του η Ίμβρος και μετά από χρόνια βρίσκεται εκεί για τα θυρανοίξια στο Σχοινούδι της Ίμβρου, στο κέντρο του νησιού του εκ βάθρων ανακαινισμένου Ι. Ναού του Αγίου Τρύφωνος, ιερουργούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Ίμβρου και Τενέδου κ. Κυρίλλου και συμπροσευχομένου του Οικουμενικού Πατριάρχου Βαρθολομαίου.

Στα θυρανοίξια παρέστη ο υφυπουργός Εξωτερικών Ανδρέας Κατσανιώτης, που συνεχάρη τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Ίμβρου και Τενέδου, γράφοντας ότι με την αδιάλειπτη δράση του έχει δώσει νέο παλμό στη θρησκευτική & κοινωνική δραστηριότητα των δύο νησιών και έχει συμβάλλει στη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης των Ομογενών μας.

Στο πλαίσιο της επίσκεψής του ο κ. Κατσανιώτης, που επισκέφθηκε πρώτη φορά το νησί, συναντήθηκε με την εκεί ομογένεια, τον Μητροπολίτη Ίμβρου και Τενέδου, Κύριλλο, με φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης, καθώς και τα Ομογενειακά Σχολεία.

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος χοροστάτησε  την Δευτέρα 31 Ιανουαρίου 2022, στην Ακολουθία του Εσπερινού, στον Ιερό Ναό Αγίας Μαρίνας στο Σχοινούδι της Ίμβρου, επί τη μνήμη του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Τρύφωνος.

Συμπροσευχόμενος ο Σεβ. Μητροπολίτης Ίμβρου και Τενέδου κ. Κύριλλος.

Παρέστησαν, επίσης, η Γενική Πρόξενος της Ελλάδος στην Κωνσταντινούπολη Γεωργία Σουλτανοπούλου, παράγοντες του Υπουργείου Εξωτερικών, μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Ιμβριακής Ένωσης, ο κ. Πάρις Ασανάκης Νομικός Σύμβουλος του Οικουμενικού Πατριαρχείου, ο Πρόεδρος του Εκπαιδευτικού και Μορφωτικού Συλλόγου Ίμβρου Στέλιος Μπερμπέρης και πολλοί Ίμβριοι από το εξωτερικό.

Η Τουρκία σχολιάζει

H Gündem και άλλα τουρκικά ΜΜΕ παρουσιάζουν την είδηση της παρουσίας Βαρθολομαίου, χαρακτηρίζοντάς τον «Πατριάρχη Φαναρίου» και του Κατσανιώτη στην Ιμβρο, σημειώνοντας πως ο ναός βρίσκεται σε ένα από τα πιο απομακρυσμένα και ψηλότερα σημεία του νησιού, ανοίγοντας τις πόρτες του για τους πιστούς 55 χρόνια μετά και αφού προηγήθηκαν αναστηλωτικές εργασίες ενός έτους.

gundem

Διαφήμιση