Αρχική Ειδήσεις Οι ΗΠΑ προειδοποιούν για επέμβαση μεγάλης κλίμακας το επόμενο 48ωρο

Οι ΗΠΑ προειδοποιούν για επέμβαση μεγάλης κλίμακας το επόμενο 48ωρο

Ο Μπάιντεν ανακοίνωσε την απόφαση της κυβέρνησής του, αλλά και των συμμάχων να πλήξει τον Nord Stream 2 μετά και την ανακοίνωση της Γερμανίας ότι θα σταματήσει την πιστοποίηση του αγωγού.

0
ucraine
Διαφήμιση

Σύνταξη: ecozen.gr

Δραματικές εξελίξεις στο Ουκρανικό. Σύμφωνα με αποκλειστικό ρεπορτάζ του Newsweek, η κυβέρνηση του προέδρου Μπάιντεν ενημέρωσε τον Ουκρανό Πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι για πληροφορίες βάσει των οποίων εκτιμάται ότι η Ρωσία προετοιμάζεται να πραγματοποιήσει μια πλήρους κλίμακας εισβολή στη γειτονική χώρα εντός των επόμενων 48 ωρών.

Αυτό αποκάλυψαν αξιωματούχοι των υπηρεσιών πληροφοριών των ΗΠΑ στο Newsweek, σύμφωνα με το δημοσίευμα.

«Ο Πρόεδρος της Ουκρανίας έχει προειδοποιηθεί ότι η Ρωσία είναι πολύ πιθανό να ξεκινήσει μια εισβολή εντός 48 ωρών με βάση τις υπηρεσίες πληροφοριών των ΗΠΑ», δήλωσε Αμερικανός αξιωματούχος με άμεση γνώση της υπόθεσης στο αμερικανικό περιοδικό.

Ανώτερος αξιωματούχος της άμυνας των ΗΠΑ τον οποίο επικαλέιται ο βρετανικός Guardian υποστηρίζει ότι η Ρωσία έχει μετακινήσει σχεδόν το 100% των στρατευμάτων της σε θέση που δείχνει ότι έτοιμα για μια εισβολή.

UCR

Ο αξιωματούχος δεν ήταν σε θέση να επιβεβαιώσει εάν επιπλέον στρατεύματα είχαν μετακινηθεί στην περιοχή του Ντονμπάς.

Κρίσιμες ώρες στο Κίεβο

Κρίσιμες ώρες στο Κίεβο. Σε εξέλιξη η συνεδρίαση του ουκρανικού κοινοβουλίου μέχρι αυτή την ώρα (10.00 μμ) σχετικά με τη ψήφιση του διατάγματος κατάστασης έκτακτης ανάγκης.

Για “ζοφερή κατάσταση μιλάει η βουλευτής στην ουκρανική Βουλή Lesia Vasylenko:

lesia

…Η ψηφοφορία ξεκινά σε λίγα λεπτά.

Επιστράτευση εφέδρων από Ζελένσκι

Η Ουκρανία ανακοίνωσε σήμερα την επιστράτευση εφέδρων ηλικίας 18-60 ετών μετά την έκδοση σχετικού διατάγματος από τον πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι, αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις.

Ο Ζελένσκι ωστόσο απέκλεισε μια γενική επιστράτευση μετά την ανακοίνωση της Ρωσίας ότι μετακινεί στρατεύματά της μέσα στην ανατολική Ουκρανία.

Μπάιντεν: Κυρώσεις για Nord Stream 2

Ο Λευκός Οίκος εξέδωσε ανακοίνωση , επιβεβαιώνοντας την απόφαση του προέδρου να επιβάλει κυρώσεις στον Nord Stream 2:

“Από τότε που η Ρωσία άρχισε να αναπτύσσει στρατεύματα στα ουκρανικά σύνορα, οι Ηνωμένες Πολιτείες συνεργάστηκαν στενά με τους συμμάχους και τους εταίρους μας για να δώσουν μια ισχυρή, ενοποιημένη απάντηση. Όπως είπα όταν συναντήθηκα με τον καγκελάριο Scholz νωρίτερα αυτό το μήνα, η Γερμανία ήταν ηγέτιδα σε αυτή την προσπάθεια και έχουμε συντονίσει στενά τις προσπάθειές μας να σταματήσουμε τον αγωγό Nord Stream 2 εάν η Ρωσία εισβάλει περαιτέρω στην Ουκρανία .

Χθες, μετά από περαιτέρω στενές διαβουλεύσεις μεταξύ των δύο κυβερνήσεών μας, η Γερμανία ανακοίνωσε ότι θα σταματήσει την πιστοποίηση του αγωγού. Σήμερα, έχω δώσει εντολή στη διοίκησή μου να επιβάλει κυρώσεις στη Nord Stream 2 AG και στα εταιρικά στελέχη της. Αυτά τα βήματα είναι ένα άλλο κομμάτι της αρχικής δόσης των κυρώσεων ως απάντηση στις ενέργειες της Ρωσίας στην Ουκρανία. Όπως έχω ξεκαθαρίσει, δεν θα διστάσουμε να κάνουμε περαιτέρω βήματα εάν η Ρωσία συνεχίσει να κλιμακώνει.

Με τις ενέργειές του, ο πρόεδρος Πούτιν έδωσε στον κόσμο ένα συντριπτικό κίνητρο να απομακρυνθεί από το ρωσικό φυσικό αέριο και σε άλλες μορφές ενέργειας. Θέλω να ευχαριστήσω τον Καγκελάριο Scholz για τη στενή του συνεργασία και τη συνεχή αφοσίωσή του στο να θεωρεί τη Ρωσία υπεύθυνη για τις ενέργειές της”, τόνισε ο Μπάιντεν.

Διαφορετική εικόνα στη Μόσχα

Μπορεί η Δύση να σήμανε τον κώδωνα κινδύνου όταν το Κρεμλίνο διέταξε τα στρατεύματα του να περάσουν στην ανατολική Ουκρανία και το αποδοκίμασε ως εισβολή, τα ρωσικά κρατικά μέσα παρουσίασαν μια εντελώς διαφορετική εικόνα. Αυτή της Μόσχας που έρχεται να σώσει τις κατεστραμμένες από τον πόλεμο περιοχές που βασανίζονται από την επιθετικότητα της Ουκρανίας και να τους φέρει ειρήνη, όπως αναφέρει το Associated Press .

Οι τηλεοπτικοί παρουσιαστές χαιρέτησαν ως «ιστορική» αυτή την ημέρα και δήλωσαν το τέλος της ταλαιπωρίας για τους κατοίκους των αποσχισμένων περιοχών.

Από την άλλη ο Πούτιν σε τηλεοπτικό του διάγγελμα με την ευκαιρία της ημέρας του Υπερασπιστή της Πατρίδας, τόνισε ότι «η χώρα μας είναι πάντα ανοικτή στον άμεσο και ειλικρινή διάλογο για την εξεύρεση διπλωματικών λύσεων στα πιο περίπλοκα προβλήματα».

Διαφήμιση