Αρχική Special Topics - 2 Μέντορες διεθνούς βεληνεκούς στο Light Hub του Επιμελητηρίου Έβρου

Μέντορες διεθνούς βεληνεκούς στο Light Hub του Επιμελητηρίου Έβρου

0
LIGHTHUB LETTERHEAD GR
Διαφήμιση

Ακαδημαϊκοί με διεθνή δραστηριότητα, κορυφαίοι επιχειρηματίες, και ανώτερα στελέχη βρέθηκαν στην Αλεξανδρούπολη στο τριήμερο 18-20 Φεβρουαρίου και συμμετείχαν στην αξιολόγηση νεοφυών επιχειρήσεων της θερμοκοιτίδας που δημιούργησε η Δομή Στήριξης της Επιχειρηματικότητας “Light Hub” του πρωτοποριακού Επιμελητηρίου Έβρου.

Οι ομάδες του Light Hub ολοκλήρωσαν τον Α’ κύκλο στήριξης και οι διακεκριμένοι καλεσμένοι συμμετείχαν ως μέντορες και κριτές, σε σειρά δραστηριοτήτων που αφορούσαν στην πρόοδο και την εξέλιξη των ομάδων.

Η αποστολή τους ήταν η αξιολόγηση της πορείας των ομάδων, με σκοπό να εκτιμηθεί ο βαθμός και η φύση της περαιτέρω στήριξης από τη δομή.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής τους, οι καλεσμένοι συμμετείχαν σε συσκέψεις με τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Επιμελητηρίου Έβρου καθώς και σε συναντήσεις – επαφές με στελέχη της επιχειρηματικής κοινότητας του Έβρου, αλλά και εκπροσώπους θεσμικών φορέων της Αλεξανδρούπολης και του νομού.

atsalakis evros1
Ο Αναπληρωτής Καθηγητής του Π. Κ. Ατσαλάκης Γιώργος (δεξιά) με τον διεθνούς φήμης στο strategic branding Peter Economidis.

Ο Αναπληρωτής Καθηγητής του Πολυτεχνείου Κρήτης Γιώργος Ατσαλάκης, συμμετείχε με την διεθνή εμπειρία του στους αξιολογητές των ομάδων της θερμοκοιτίδας του Light Hub του Επιμελητηρίου Έβρου, αναλύοντας στους τοπικούς οικονομικούς και πολιτικούς παράγοντες της περιοχής , την γεω-στρατηγική και γεωπολιτική σημασία της Αλεξανδρούπολης υπό την οπτική γωνία των επενδύσεων της Δύσης και του «Δρόμου του Μεταξιού» στην Ελλάδα.

Η ταυτότητα του Light Hub

Η Δομή στήριξης επιχειρηματικότητας εντάχθηκε στο επιχειρησιακό πρόγραμμα «Ανατολική Μακεδονία Θράκη» και υλοποιείται με την συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ο πρόεδρος του Επιμελητήριου Έβρου κ. Χ. Τοψίδης, ο Πέτρος Σουκούλιας και ο Λεωνίδας Σκερλετόπουλος είναι οι εμπνευστές και υποστηρικτές της δομής.

 

Διαφήμιση