Αρχική Ειδήσεις Με το ευφυολόγημα «Τι ώρα θα άρχιζε ο πόλεμος;» δέχτηκε ο Πούτιν...

Με το ευφυολόγημα «Τι ώρα θα άρχιζε ο πόλεμος;» δέχτηκε ο Πούτιν τον Σολτς

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν δήλωσε ότι δεν υπήρξε εποικοδομητική απάντηση στις προτάσεις της Ρωσίας για την ασφάλεια κι έκανε λόγο για γενοκτονία στο Ντονμπάς στην ανατολική Ουκρανία.

0
Putin Solts
Διαφήμιση

Λίγο μετά την ανακοίνωση της μερικής αποχώρησης των ρωσικών στρατευμάτων από τα σύνορα με την Ουκρανία και την ανάρτηση της εκπροσώπου του Ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ότι «η 15η Φεβρουαρίου θα μείνει στην Ιστορία για την ήττα των Δυτικών, αφού δεν έπεσε ούτε πυροβολισμός» ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν συναντήθηκε με τον Γερμανό Καγκελάριο Όλαφ Σόλτς,  με την προεδρία να δίνει το στίγμα «διασκέδασης των εντυπώσεων» αποκαλύπτοντας ότι το πρώτο πράγμα που ρώτησε ο πρόεδρος μαθαίνοντας για τους φοβους των Δυτικών, ήταν το αμίμητο «Τί ώρα είπαμε ότι θα άρχιζε ο πόλεμος;»

Οι δύο ηγέτες έλαβαν θέση στο περίφημο τραπέζι μήκους έξι μέτρων, καθώς και ο Καγκελάριος όπως ο Γάλλος πρόεδρος αρνήθηκαν να κανουν PCR test, με τον φιλοξενούμενο να μην κρύβει την ανησυχία του για τις τρέχουσες εξελίξεις.

Το τετ-α-τετ Πούτιν Σολτς

«Θα αφιερώσουμε δυστυχώς μεγάλο μέρος του χρόνου μας σήμερα στο ζήτημα που συνδέεται με την κατάσταση στην Ευρώπη, στην ασφάλεια και στις συνομιλίες που διεξάγονται για το ζήτημα αυτό, ιδιαίτερα σχετικά με την Ουκρανία», δήλωσε ο Πούτιν κατά την έναρξη αυτής της συνάντησης, σύμφωνα με τις εικόνες που μεταδόθηκαν από τη δημόσια ρωσική τηλεόραση.

«Ασφαλώς είναι σαφές ότι οφείλουμε τώρα να μιλήσουμε για τη δύσκολη κατάσταση αναφορικά με την ασφάλεια στην Ευρώπη», δήλωσε από την πλευρά του ο Σολτς, προσθέτοντας πως είναι «κατευχαριστημένος» που μπορεί να διεξαγάγει αυτές τις συνομιλίες.

«Το πιο σημαντικό είναι ότι μπορούμε να εργαστούμε αναφορικά με τις σχέσεις μας μέσω καλών συζητήσεων του ενός με τον άλλο», πρόσθεσε.

Ο πρόεδρος Πούτιν υπογράμμισε ότι η ρωσογερμανική ενεργειακή συνεργασία αποτελεί προτεραιότητα για τη Μόσχα, η οποία θεωρεί το Βερολίνο έναν από τους κύριους εταίρους της.

Πούτιν: «δεν υπήρξε εποικοδομητική απάντηση στα αιτήματα της Ρωσίας»

Συμφωνα με το πρακτορείο Reuters, ο Βλαντιμίρ Πούτιν δήλωσε ότι η Ρωσία δεν επιθυμεί έναν πόλεμο στην Ευρώπη, αλλά χαρακτήρισε την κατάσταση στις αποσχισμένες περιοχές της ανατολικής Ουκρανίας ως «γενοκτονία» και ζήτησε να επιλυθεί η σύγκρουση εκεί μέσω της ειρήνης στο Μινσκ.

Σε κοινή συνέντευξη Τύπου μετά τις συνομιλίες με τον γερμανό καγκελάριο Όλαφ Σολτς, ο Πούτιν είπε ότι η Ρωσία αποφάσισε να αποσύρει εν μέρει τα στρατεύματά της κοντά στην Ουκρανία και είδε κάποιο περιθώριο για περαιτέρω συζήτηση με τη Δύση σχετικά με τις απαιτήσεις ασφαλείας της Μόσχας.

Ωστόσο, όπως είπε, δεν υπήρξε εποικοδομητική απάντηση στα αιτήματα της Ρωσίας.

Διαφήμιση