Αρχική COVID-19 Μ.Θεοδωρίδου: Πάνω από 100 παιδιά εμφάνισαν το σύνδρομο MIS-C

Μ.Θεοδωρίδου: Πάνω από 100 παιδιά εμφάνισαν το σύνδρομο MIS-C

To πολυσυστηματικό φλεγμονώδες σύνδρομο (MIS-C) έχει εμφανιστεί σε περισσότερα από 100 παιδιά στην Ελλάδα ανακοίνωσε η Μαρία Θεοδωρίδου και τόνισε ότι με σωστή διάγνωση και θεραπεία δεν είχαμε θανατηφόρο έκβαση.

0
Θεοδωριδου
Διαφήμιση

Σύνταξη: ecozen.gr

To πολυσυστηματικό φλεγμονώδες σύνδρομο (MIS-C) έχει εμφανιστεί σε περισσότερα από 100 παιδιά στην Ελλάδα  ανακοίνωσε κατά τη διάρκεια της σημερινής ενημέρωσης η Μαρία Θεοδωρίδου.

Η πολυσυστηματική και φλεγμονώδης νόσος MIS-C, μπορεί να εμφανιστεί σε δύο έως έξι εβδομάδες μετά τη νόσηση, σε παιδιά και εφήβους.

Συγκεκριμένα, όπως εξήγησε η κ. Θεοδωρίδου είναι 50 τα παιδιά που έχουν εμφανίσει MIS-C και άλλα, τα οποία έχει συμπτώματα που θα μπορούσε να αποδοθεί σε αυτή τη νόσο.

Η σοβαρότητα της κατάστασης μειώνεται με τη γνώση της θεραπευτικής αντιμετώπισης, δεδομένου ότι αυτά τα παιδιά διαγνώστηκαν σωστά και πήραν τη σωστή θεραπεία κι έτσι δεν είχαμε θανατηφόρο έκβαση, κατέληξε.

Τι είναι το σύνδρομο MIS-C

Σύμφωνα με το CDC, το πολυσυστηματικό φλεγμονώδες σύνδρομο στα παιδιά (MIS-C) είναι μια νόσος που προσβάλλει διάφορα μέρη του σώματος συμπεριλαμβανομένης της καρδιάς, των πνευμόνων, των νεφρών, του εγκεφάλου, του δέρματος, των ματιών ή των γαστρεντερικών οργάνων.

Όπως επισημαίνει το CDC, πολλά παιδιά με το εν λόγω σύνδρομο είχαν κορονοϊό ή είχαν βρεθεί κοντά σε κάποιον που είχε μολυνθεί από την COVID-19.

Στο μεταξύ, ένας 11χρονος από τη Μυτιλήνη μεταφέρθηκε με C130 στην Αθήνα και νοσηλεύεται στο Νοσοκομείο Παίδων καθώς υπέστη πνευμονική εμβολή λόγω επιπλοκών του κορoναϊού.

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΚορονοϊός: Συνεχίζεται η τραγωδία άνω των 100 νεκρών την ημέρα
Επόμενο άρθροΧρ. Δήμας: Ανοίγει ο δρόμος για τη βιώσιμη παραγωγή νέων ειδών ιχθύων