Αρχική Ειδήσεις Καλαφάτης: Ισότιμη αντιμετώπιση από Τουρκία των Ελλήνων Ίμβρου και Τενέδου

Καλαφάτης: Ισότιμη αντιμετώπιση από Τουρκία των Ελλήνων Ίμβρου και Τενέδου

Στην Γιορτή των Γραμμάτων της Ιμβριακής Ένωσης Μακεδονίας – Θράκης ο Υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας – Θράκης) Σταύρος Καλαφάτης

0
imvros
Διαφήμιση

Σύνταξη: ecozen.gr

«Η κυριαρχία και τα κυριαρχικά δικαιώματά μας είναι -και θα είναι- απαραβίαστα» επεσήμανε ο Υφυπουργός Εσωτερικών, αρμόδιος για θέματα Μακεδονίας και Θράκης κ. Σταύρος Καλαφάτης σε χαιρετισμό του στην εκδήλωση κοπής της Βασιλόπιτας της Ιμβριακής Ένωσης Μακεδονίας – Θράκης.
«Δεν θα σταματήσουμε ποτέ να υπενθυμίζουμε στην Τουρκία τις δεσμεύσεις της απέναντι στην Ίμβρο και την Τένεδο. Δεν θα σταματήσουμε να επισημαίνουμε πως η τήρηση των δεσμεύσεων εκείνων αποτελεί προαπαιτούμενο για σχέσεις καλής γειτονίας και συνεργασίας με την Ελλάδα. Η ισότιμη αντιμετώπιση των Ελλήνων της Ίμβρου και της Τενέδου με διασφάλιση και προστασία όλων των δικαιωμάτων τους στην εργασία, στην εκπαίδευση, στην καθημερινή διαβίωση στις πατρογονικές τους εστίες είναι υποχρέωση της γείτονος. Και οφείλει να το καταλάβει.

Όπως οφείλει να καταλάβει ότι αυθαίρετες διεκδικήσεις δεν πρόκειται να γίνουν ποτέ δεκτές. Η κυριαρχία και τα κυριαρχικά δικαιώματά μας είναι -και θα είναι- απαραβίαστα. Λάθος ας μην κάνει κανένας», τόνισε ο υφυπουργός.

imvros ka

Βαρθολομαίος: η χαμένη στα κύματα πατρίδα

ο κ. Καλαφάτης στον χαιρετισμό του έκανε ιδιαίτερη μνεία στον Οικουμενικό Πατριάρχη, ο οποίος έλκει την καταγωγή του από τα χώματα της Ίμβρου και σημείωσε:

Με συγκίνηση ενθυμούμαστε τη συγκλονιστική ομιλία του συμπατριώτη σας, Παναγιωτάτου Οικουμενικού μας Πατριάχου, κ.κ. Βαρθολομαίου, στην Αγία Μαρίνα, στο Κάστρο της Ίμβρου: «Για όλους εμάς τους Ιμβρίους, η χαμένη μέσα στα κύματα του Βορείου Αιγαίου πατρίδα μας, είναι ο κόσμος όλος! Παρά τα ανείπωτα δεινά η Ίμβρος επιβίωσε. Οι Ίμβριοι, εδώ στην ξενιτιά, διατήρησαν αλώβητη την ταυτότητά τους. Όμως ο αγώνας δεν τελείωσε. Απαιτείται εγρήγορση. Και στο μέλλον θα χρειασθούν θυσίες… Συνεχίζουμε όλοι μαζί. Κανείς δεν περισσεύει. Η Ίμβρος ανήκει σε αυτούς που ανήκουν σε αυτήν».

Διαφήμιση