Αρχική Ειδήσεις Και τρίτη ραμφοφάλαινα εκβράστηκε στην Κέρκυρα

Και τρίτη ραμφοφάλαινα εκβράστηκε στην Κέρκυρα

Μετά από συντονισμένες προσπάθειες των κτηνιατρων του ΑΡΙΩΝ και της ομάδας διάσωσης Κέρκυρας- ΕΜΕΔ απελευθερώθηκε από βραχώδη παράκτια περιοχή της Κέρκυρας και ο τρίτος ζιφιός μήκους 5,10μ που εκβράστηκε το πρωί.

0
zifios Kerkyra
Διαφήμιση

Μία νέα, ακόμη μεγαλύτερη ραμφοφάλαινα, μήκους μεγαλύτερου των 5 μέτρων, εκβράστηκε σήμερα στις 9 το πρωί σε αβαθή νερά της βραχώδους ακτής του Αγίου Γόρδιου, στη νοτιοδυτική πλευρά του νησιού της Κέρκυρας.

Σύμφωνα με τις μαρτυρίες των εθελοντών δυτών από την Ελληνική Ομάδα Διάσωσης (ΕΜΕΔ) Κέρκυρας, που έσπευσαν στο σημείο, το θαλάσσιο θηλαστικό είχε καλή πλευστότητα και δεν έφερε κανένα εξωτερικό τραύμα. 

zifios Corfu

Με καλά συντονισμένες προσπάθειες και υπό την επιστημονική  καθοδήγηση της Καθηγήτριας Κτηνιατρικής του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, Αναστασίας Κομνηνού, εθελοντές διασώστες της ΕΜΕΔ και περίοικοι που έσπευσαν στο σημείο, κατόρθωσαν να απεγκλωβίσουν άμεσα το θαλάσσιο θηλαστικό, το οποίο ως τις 13.30 το μεσημέρι είχε επιστρέψει στα βαθιά νερά και δεν ήταν πλέον ορατό από την ακτή.

Το Λιμεναρχείο Κέρκυρας, καθώς και εθελοντές ιδιοκτήτες σκαφών, συνεχίζουν τις εντατικές περιπολίες στην περιοχή για τον έγκαιρο εντοπισμό σε περίπτωση πιθανών νέων εκβρασμών στις ακτές του νησιού.

Διαφήμιση