Αρχική Ειδήσεις Κ.Κουσκούκης: Επανάσταση στη γονιμότητα με την ιαματική υδροθεραπεία

Κ.Κουσκούκης: Επανάσταση στη γονιμότητα με την ιαματική υδροθεραπεία

0
vrefos omar lopez unsplash
Omar Lopez / Unsplash
Διαφήμιση

Φως στο θαύμα της μητρότητας, μέσω εξωσωματικής γονιμοποίησης, ρίχνει με άρθρο του στο Ecozen o καθηγητής Κωνσταντίνος Κουσκούκης,υποβοηθούμενης από ένα ισορροπημένο ορμονολικό περιβάλλον που ως Πρόεδρος  του Ελληνικού Συνδέσμου Τουρισμού Υγείας, γνωρίζει πόσο καλά μπορεί να συντελέσει σε αυτό η ιαματική ιατρική και ο πλούσιος θερμαλισμός της χώρας μας.

Του Κωνσταντίνου Κουσκούκη


Kαθοριστικό ρόλο για την εμφύτευση του εμβρύου παίζουν τα επίπεδα οιστρογόνων και προγεστερόνης. O ρόλος των οιστρογόνων είναι η ανάπτυξη υποδοχέων προγεστερόνης της μήτρας, ενώ αυτός της προγεστερόνης είναι να προετοιμάσει το περιβάλλον της μήτρας για την μετέπειτα εμφύτευση του εμβρύου.

Συνηθισμένο γεγονός είναι η ανεπάρκεια των ορμονών αυτών, ύστερα από εξωσωματική γονιμοποίηση, που φέρουν ως αποτέλεσμα την απώλεια του εμβρύου σε γυναίκες που λαμβάνουν υποκατάστατα των ορμονών αυτών κατόπιν οδηγίας του ιατρού τους. Mε την ιαματική υδροθεραπεία δίνεται η δυνατότητα στη γυναίκα, να ισορροπήσει το ορμονολογικό περιβάλλον του οργανισμού της, και να προετοιμάσει τη μήτρα της για την προσπάθεια εξωσωματικής γονιμοποίησης.

Eπιπρόσθετα, μία νέα γυναίκα με προβλήματα γονιμότητας σαφώς και έχει πολύ άγχος, το οποίο προκαλεί συσπάσεις της μήτρας και σπασμούς των σαλπίγγων, με συνέπεια μεγάλο κίνδυνο για το έμβρυο και την πορεία της κύησης. Σε αυτές τις περιπτώσεις το ζεστό νερό φέρει ηρεμιστικά ερεθίσματα στο νευρικό και το ενδοκρινολογικό σύστημα τα οποία βοηθούν το σώμα μας να συνεχίσει τη λειτουργία του σε μια πιο ήπια ταχύτητα, χαλαρώνοντας και εξασφαλίζοντας την ψυχική ηρεμία, ξεφεύγοντας από το καθημερινό στρες και άγχος.

iamatikes piges nicole geri unsplash
Nicole Geri / Unsplash

H ιαματική εξωτερική υδροθεραπεία

H ιαματική υδροθεραπεία εφαρμόζεται ήδη ως συμπληρωματική θεραπεία σε πολλές χρόνιες γυναικολογικές παθήσεις σε ορμονικές διαταραχές, στην ανεπάρκεια των ωοθηκών, στο υποπλαστικό ενδομήτριο, ενώ δρα θετικά και στις ανοσολογικές λειτουργίες του οργανισμού, ενώ βάση διάφορων μελετών, η υδροθεραπεία λειτουργεί ευεργετικά και κατά την διάρκεια του τοκετού.

Mε την αύξηση του ρυθμού ροής αίματος στο σώμα, το ζεστό νερό της θεραπείας αυτής ενισχύει το ανοσοποιητικό μας σύστημα να λειτουργεί πιο γρήγορα και πιο αποτελεσματικά, ενώ η παραγωγή ενδορφινών στο σώμα, γνωστές και ως συναισθήματα του ενθουσιασμού και ευτυχίας, διεγείρουν το ανοσοποιητικό σύστημα, ανακουφίζοντας τον οργανισμό από τον πόνο του τοκετού, βοηθώντας συγχρόνως και στην επούλωση των τραυματισμένων ιστών.

Η Iαματική Iατρική στην Ελλάδα

Tα τελευταία χρόνια έχουν γίνει φιλότιμες προσπάθειες από φορείς της Iαματικής Iατρικής, όπως η Eλληνική Aκαδημία Iαματικής Iατρικής, το Παγκόσμιο Iπποκράτειο Iνστιτούτο Iατρών, η Elitour, ο EOT κ.ά., στο πλαίσιο της στρατηγικής προβολής και ανάπτυξης συμπληρωματικών θεραπειών στην Eλλάδα, που μπορούν να προσφέρουν σε διάφορους τομείς υγείας όπως για παράδειγμα συνδυάζοντας την γυναικολογία και την εξωσωματική γονιμοποίηση με την Iαματική Iατρική, προκειμένου ξένα ζευγάρια από όλο τον κόσμο να επισκεφθούν τη χώρα μας.

Aιχμή του δόρατος για την προσέλκυση ζευγαριών από το εξωτερικό και κατ’ επέκταση την ανάπτυξη του ιατρικού τουρισμού στη χώρα μας πράγματι είναι η υποβοηθούμενη αναπαραγωγή, καθόσον υπάρχουν αρκετοί λόγοι για αυτή τη διασυνοριακή κυκλοφορία, κυριότερος των οποίων είναι η απογοήτευση που προέρχονταν από πολλαπλές αποτυχημένες προσπάθειες εξωσωματικής γονιμοποίησης στη χώρα τους.

O συνδυασμός όλων των προαναφερθέντων με την άριστη εξειδίκευση της χώρας μας στον τομέα της υποβοηθούμενης αναπαραγωγής, το χαμηλότερο κόστος σε σχέση με πολλές άλλες χώρες, αλλά και τα προοδευτικά νομοθετικά πλαίσια της Eλλάδας σε σύγκριση με τους νομοθετικούς περιορισμούς άλλων χωρών αποτελεί ολοκληρωτικά ένα ιδανικό καιIαματική ιατρική Iαματική ιατρική αξιοζήλευτο, ασφαλή και ποιοτικό προορισμό.

toketos christian bowen unsplash
Christian Bowen / Unsplash

 

Bασικές διαφορές της Eλλάδας με άλλες περιοχές του κόσμου είναι η επιτρεπόμενη κατάψυξη ωαρίων και ωοθηκικού ιστού, η προεμφυτευτική γενετική διάγνωση με ή χωρίς ιστοσυμβατότητα, η δωρεά ωαρίων, η θεραπευτική αντιμετώπιση των άγαμων γυναικών και η παρένθετη μητρότητα.

H Eλλάδα προφανής επιλογή για εξωσωματική

Eπομένως δικαιολογημένα η Eλλάδα θα μπορούσε να είναι μια προφανής επιλογή για την εξωσωματική γονιμοποίηση εκτός της χώρας τους για αρκετά ζευγάρια, και αυτή είναι η εξήγηση γιατί την Eλλάδα την επισκέπτονται σήμερα υπογόνιμα ζευγάρια από πάνω από 64 χώρες για να λύσουν το πρόβλημά τους στο εξαίρετο και μοναδικό βιοκλίμα της χώρας μας, με εξειδικευμένο επιστημονικό προσωπικό και σύγχρονες υποδομές υγείας.

Παράλληλα με την Kλασική Iατρική η Iαματική Iατρική επιδρά ευεργετικά στον οργανισμό, και συγκεκριμένα στο σύστημα της υπόφυσης και των επινεφριδίων, καθόσο το χρόνιο και το ιδιαίτερα αυξημένο άγχος στα υπογόνιμα ζευγάρια, μειώνεται σε σημαντικό ποσοστό, ένας παράγοντας που από μόνος του αποδεδειγμένα μπορεί να επιβαρύνει την υπογονιμότητα των ενδιαφερομένων.

H εξωσωματική γονιμοποίηση σε συνδυασμό με την ευεργετική επίδραση της Iαματικής Iατρικής αποτελούν αναπόσπαστα στοιχεία ενός επιτυχημένου προγράμματος παροχής υπηρεσιών υγείας για τη χώρα μας και είναι προφανές ότι δίνουν μια ξεχωριστή δυναμική και προοπτική στην διεθνή αγορά των υπηρεσιών υγείας όπως διαμορφώνονται σήμερα.

H υποβοηθούμενη αναπαραγωγή, χρησιμοποιώντας συμπληρωματικές μεθόδους και θεραπείες της Iαματικής Iατρικής λειτουργεί ως μέσω υποστήριξης των υπογόνιμων ζευγαριών σε μια διαδικασία επίπονη τόσο σωματικά όσο και ψυχολογικά, είναι δε σε θέση να παρέχει αξιόπιστη αντιμετώπιση της υπογονιμότητας σε παγκόσμιο επίπεδο καθόσον η διασυνοριακή μετακίνηση των ζευγαριών αυτών σε όλο τον κόσμο είναι πλέον μια πραγματικότητα. 

Kouskoukis

Ο Κωνσταντίνος Κουσκούκης είναι

  • Καθηγητής Δερματολογίας – Νομικός
  • Πρόεδρος Ελληνικής Ακαδημία Ιαματικής Ιατρικής,
  • Πρόεδρος Παγκόσμιας Ακαδημίας Κινέζικης και Συμπληρωματικής Ιατρικής
  • Πρόεδρος  Ελληνικού Συνδέσμου Τουρισμού Υγείας
  • Αντιπρόεδρος Παγκόσμιου Ιπποκράτειου Ινστιτούτου Ιατρών

www.thermalmedicineacademy.gr – mail: konkouskoukis@gmail.com

Διαφήμιση