Αρχική Καταστροφές ΗΠΑ: Εκατοντάδες χιλιάδες νοικοκυριά στο “σκοτάδι” λόγω χειμερινής καταιγίδας

ΗΠΑ: Εκατοντάδες χιλιάδες νοικοκυριά στο “σκοτάδι” λόγω χειμερινής καταιγίδας

0
usa
Διαφήμιση

Σύνταξη: ecozen.gr

Εκατοντάδες χιλιάδες σπίτια και επιχειρήσεις έμειναν χωρίς ρεύμα την Παρασκευή μετά από μια χειμερινή καταιγίδα που προκάλεσε σφοδρές χιονοπτώσεις σε μια μεγάλη περιοχή των κεντρικών Ηνωμένων Πολιτειών αυτή την εβδομάδα.

Από το Τέξας, το Αρκάνσας, το Τενεσί μέχρι το Οχάιο και τη Νέα Υόρκη, περισσότερα από 370.000 νοικοκυριά έμειναν χωρίς ρεύμα ανέφερε την Παρασκευή το Poweroutage.us, μετά από μια χιονοθύελλα που κατέρριψε καλώδια ρεύματος και δέντρα σε όλη την περιοχή την χθες.

Η Memphis Light, Gas and Water ανέφερε ότι περισσότεροι από 130.000 πελάτες της ήταν χωρίς ρεύμα και μπορεί να χρειαστούν μέρες για να αποκατασταθεί η ζημιά.

«Γνωρίζουμε ότι είστε ανήσυχοι και θέλετε να μάθετε πότε θα αποκατασταθεί η ισχύς σας», ανέφερε η εταιρεία κοινής ωφέλειας στο Twitter. «Πρέπει να καθαριστούν τα συντρίμμια προτού μπορέσουμε να αποκαταστήσουμε την ισχύ».

Χαμηλές θερμοκρασίες

Προειδοποιήσεις για ψυχρές αέριες μάζες παραμένουν σε ισχύ για το Τέξας και τις Μεγάλες Πεδιάδες, όπου η θερμοκρασία θα κυμανθεί πολλούς βαθμούς Κελσίου κάτω από το μηδέν, σύμφωνα με την αμερικανική Μετεωρολογική Υπηρεσία (NWS).

«Ψυχρές αέριες μάζες θα μπορούσαν να προκαλέσουν υποθερμία σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα, εάν δεν ληφθούν μέτρα προφύλαξης», προειδοποιεί η NWS.

usa1

Συναγερμός για χειμερινές καταιγίδες

Ο συναγερμός για χειμερινές καταιγίδες παραμένει επίσης σε ισχύ για το Τενεσί και το Κεντάκι έως τη Νέα Υόρκη και την Πενσιλβάνια αλλά και τη Νέα Αγγλία, όπου ένα μείγμα από χιονόνερο και χιόνι αναμένεται να δυσχεράνουν τις μετακινήσεις, προβλέπουν οι μετεωρολόγοι.

Ακύρωση πτήσεων

Οι αεροπορικές εταιρείες ακύρωσαν σχεδόν 3.000 πτήσεις την Παρασκευή, σύμφωνα με την υπηρεσία παρακολούθησης πτήσεων FlightAware, μετά την κατάργηση περισσότερων από 5.000 πτήσεων την Πέμπτη. Μεταξύ αυτών 230 στο Διεθνές Αεροδρόμιο Λόγκαν στη Βοστόνη και 580 από και προς το Διεθνές Αεροδρόμιο Φορτ Γουόρθ του Ντάλας.

Οι αερομεταφορείς των ΗΠΑ αντιμετώπισαν διακοπές στις δραστηριότητές τους από πριν από τα Χριστούγεννα λόγω κακοκαιρίας και έλλειψης προσωπικού λόγω της παραλλαγής του κορωνοϊού Omicron.

Μέχρι το πρωί του Σαββάτου, η χειμωνιάτικη καταιγίδα αναμένεται να αποχωρήσει από την ανατολική ακτή, αλλά οι πολύ χαμηλές θερμοκρασίες θα παραμείνουν με ορισμένες θερμοκρασίες να προκαλούν χαμηλά ρεκόρ στις νότιες κεντρικές Ηνωμένες Πολιτείες, ανέφεραν οι μετεωρολόγοι του NWS.

https://youtu.be/MKLislZrwqI

Διαφήμιση