Αρχική Ειδήσεις Η Ρωσία καταγγέλει βομβαρδισμό από Ουκρανία- Στον «αέρα» η συνάντηση Πούτιν-Μπάιντεν

Η Ρωσία καταγγέλει βομβαρδισμό από Ουκρανία- Στον «αέρα» η συνάντηση Πούτιν-Μπάιντεν

Το Κρεμλίνο επαπροσδιορίζει την προοπτική συνάντησης των δύο κορυφαίων ηγετών του πλανήτη μετά τον τελευταίο βομβαρδισμό. Πλέον μιλά για προϊούσα συνάντηση μεταξύ των Υπουργών Εξωτερικών Ρωσίας – ΗΠΑ.

0
Ukrania Rosia
Διαφήμιση

Βαθαίνει η κρίση μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας με τη Μόσχα να καταγγέλει ότι η Ουκρανία βομβάρδισε συνοριακό της φυλάκιο. Στις 9:50 π.μ., ένα βλήμα που εκτοξεύτηκε από την Ουκρανία κατέστρεψε ολοσχερώς το ρωσικό συνοριακό σημείο ελέγχου στην περιοχή του Ροστόφ, 150 μέτρα από τα σύνορα, όπου σύμφωνα με τα ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων FSB και RBC, δεν υπήρξαν θύματα.

Η FSB αποκαλεί το κατεστραμμένο κτίριο «τόπο υπηρεσίας για τις συνοριακές περιπολίες». Ενώ, πηγή του RBC αναφέρει ότι το περιστατικό συνέβη κοντά στο αγρόκτημα Shcherbakovo προς Μαριούπολη. Τα σύνορα εκεί ελέγχονται από τις δυνάμεις της Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονέτσκ (DPR).

Η FSB έδωσε στη δημοσιότητα πλάνα από το σημείο του χτυπήματος. Δεν δείχνουν καμία υποδομή, εκτός από το πιο ερειπωμένο μονώροφο κτίριο, που περιβάλλεται από δέντρα.

Όπως μεταδίδουν πάντα τα ρωσικά πρακτορεια, τις τελευταίες ημέρες, έχουν σημειωθεί αρκετές εκρήξεις οβίδων σε ρωσικό έδαφος που φτάνουν από τα ουκρανικά σύνορα, τα οποία βρίσκονται υπό τον έλεγχο των «αυτοαποκαλούμενων δημοκρατιών» όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν.

Το «περιστατικό» απειλεί με ματαίωση τη συνάντηση Πούτιν – Μπάιντεν

Μετά από αυτό το περιστατικό, οι παγκόσμιες προσπάθειες συμφιλίωσης μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας είναι και πάλι πιθανό να πέσουν στο κενό. Η Ρωσία κατέστησε σαφές ότι η συνάντηση μεταξύ του Προέδρου Πούτιν και του Αμερικανού ομολόγου του Τζο Μπάιντεν είναι απίθανο να πραγματοποιηθεί άμεσα, δεδομένης της αυξανόμενης πίεσης που δημιουργούν οι νέες συνθήκες.

Συγκεκριμένα, από το Κρεμλίνο, ο εκπρόσωπος του Ρώσου Προέδρου, Ντμίτρι Πεσκόφ, έκανε σαφές ότι «Είναι πολύ νωρίς για να πούμε ότι η σύνοδος κορυφής (μεταξύ των 2 προέδρων) μπορεί να γίνει γρήγορα. Φανταζόμαστε ότι πρώτα θα έπρεπε να γίνουν συνομιλίες μεταξύ των Υπουργών Εξωτερικών των δύο χωρών. Μετά από αυτό, αν θέλουν, οι Πρόεδροι της Ρωσίας και της Αμερικής μπορούν να μιλήσουν. Αυτός ο διάλογος είναι εφικτός μέσω τηλεφώνου ή με κάποιο άλλο μέσο.

Αναφορικά με το ενδεχόμενο άμεσης συνάντησης μεταξύ του υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ Antony Blinken και του Ρώσου ομολόγου του Sergei Lavrov, που είναι εξαιρετά πιθανό, η Ουκρανία έχει εκφράσει από χτες τις επιφυλάξεις της προσβλέποντας για όποια λύση στις κατ’ ιδίαν συνομιλίες των Προέδρων Αμερικής και Ρωσίας.

rosikos stratos
Εικόνα από απόσυρση ρωσικών στρατευμάτων από Κριμαία EIKONA: Screen Grab / Video

«Η Ρωσία σχεδιάζει τον μεγαλύτερο πόλεμο στην Ευρώπη από το 1945»

Υπάρχουν στοιχεία που δείχνουν ότι η Ρωσία σχεδιάζει «τον μεγαλύτερο πόλεμο στην Ευρώπη από το 1945», δήλωσε ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον σε συνέντευξή του στο BBC, μετά τη Διάσκεψη Ασφαλείας στο Μόναχο.

«Όλα τα σημάδια δείχνουν ότι το σχέδιο έχει ήδη ξεκινήσει» δήλωσε αποκαλύπτοντας ότι ΗΠΑ και Βρετανία θα επιδιώξουν να αποκόψουν την πρόσβαση ρωσικών εταιριών σε αμερικανικά δολάρια και βρετανικές λίρες, εάν το Κρεμλίνο δώσει εντολή για εισβολή στην Ουκρανία.

 

Διαφήμιση