Αρχική Special Topics Η Επίθεση της Ρωσίας στην Ουκρανία και το Έλλειμμα Ηγεσίας της Δύσης

Η Επίθεση της Ρωσίας στην Ουκρανία και το Έλλειμμα Ηγεσίας της Δύσης

Η Δύση πρέπει να αφυπνισθεί και άμεσα, αλλιώς η τύχη της θα είναι μοιραία, και των ελευθεριών μας και της πολυτίμου Δημοκρατίας μας

0
NATO
Διαφήμιση

Πάνος ΕυαγγελόπουλοςΤου Πάνου Ευαγγελόπουλου (*)

Ο ένας ηγέτης της Δύσης τραγικότερος του άλλου. Η Δύση δεν έχει ηγεσία και το χειρότερο η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν έχει ούτε στρατό.

Το μόνον καλό ότι ΗΠΑ, Ηνωμένο Βασίλειο και Γαλλία, σπάνια διαφωνούν στις αναγκαία αναλαμβανόμενες στρατιωτικές πρωτοβουλίες.

Όμως αυτό δεν φθάνει όταν έχεις απέναντι σου την ακόρεστη Ρωσική αρκούδα που η κίνηση της, πολύ αδήλως αλλά και πολύ επιτυχώς, έχει την συγκατάβαση της Κίνας, του Κίτρινου Δράκου και κορυφαίου παραδείγματος Ασιατικού Δεσποτισμού, που ορέγεται την Ταιβάν μόνον για κολατσιό.

Ολόκληρος ο κόσμος δονείται και σείεται από την πίεση που του ασκείται από έναν πρωτόγονο Ασιατικό Δεσποτισμό με περιφερειακούς πολλαπλασιαστές όπως ο γείτονας μας η Τουρκία.

Η Δύση πρέπει να αφυπνισθεί και άμεσα, αλλιώς η τύχη της θα είναι μοιραία, και των ελευθεριών μας και της πολυτίμου Δημοκρατίας μας που ακόμη και η Ευρώπη, με πολλούς αγώνες, ποταμούς αίματος και σε μεγάλη διάρκεια αιώνων, κατάφερε να παγιώσει και ο Νέος Κόσμος να κρατήσει από την Διακήρυξη της Ανεξαρτησίας του μέχρι και σήμερα στην Αυγή της Τρίτης Δεκαετίας του Εικοστού Πρώτου Αιώνα.

Κι επειδή το σήμερα έρχεται από το όχι και τόσο μακρινό 2014, αναδημοσιεύουμε ένα σχόλιο του καθ. Ευαγγελόπουλου (3/3/20114) για την προσάρτηση της Κριμαίας στην Ρωσία και της στάση Ευρώπης και ΗΠΑ, τότε:

Το Αιματοβαμμένο Φιάσκο

Η διψασμένη για φθηνή ενέργεια Γερμανία και κατ’ επέκταση σχεδόν όλη η Κεντρική Ευρώπη με τα μεγάλα ΑΑΑ θα κάνει τα πάντα για να μην μαλώσει πόσο μάλλον να πολεμήσει με τον Πούτιν. Ο Ομπάμα είναι αντιπολεμικός γιατί είναι διστακτικός από την φύση του και όλοι οι σύμβουλοι του λένε όχι εμπλοκή γιατί δεν αντέχουμε ούτε οικονομικά ούτε στρατιωτικά. Η Κριμαία είναι η αχίλλειος πτέρνα της Ουκρανίας ενώ αντίθετα αποτελεί την πιο δυνατή βάση της Ρωσίας σε όλη την Μαύρη Θάλασσα. Ο Πούτιν χρόνια περίμενε την ευκαιρία και η Δύση αλόγιστα του την προσέφερε αβρόχοις ποσί. Ο Ομπάμα λοιπόν θα συνεχίσει να παίζει γκολφ τα weekends και ο Πούτιν θα κάνει παρέλαση και πάλι. Στις ΗΠΑ το μόνο που δουλεύει καλά είναι τα επιτελεία με τις ασκήσεις επί χάρτου. Άρα αποτέλεσμα πάντα αρνητικό. Και να σκεφτείτε ότι οι μεγάλες μέρες των Δημοκρατικών του Ομπάμα στις ΗΠΑ τελειωμό δεν έχουν! Και ίσως συνεχίσουν να χαίρονται την παρακμή τους, δίνοντας προνόμια (privileges) και δικαιώματα (entitlements) σε όλες τις κρίσιμες εκλογικά πληθυσμιακές ομάδες, δανειζόμενοι ασύστολα από την μια πλευρά και τυπώνοντας νέο φρέσκο χρήμα από την άλλη. 

Ωραία Λύση αλλά έχει συμβεί και στην Ελλάδα…

 

Πάνος Ευαγγελόπουλος

 

(*) Πάνος Ευαγγελόπουλος
Αναπληρωτής Καθηγητής
Τμήμα Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας
Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου

Διαφήμιση