Αρχική Ειδήσεις Φονικές πλημμύρες σαρρώνουν την Βραζιλία – Τουλάχιστον 18 νεκροί

Φονικές πλημμύρες σαρρώνουν την Βραζιλία – Τουλάχιστον 18 νεκροί

Πάνω από 200 χιλιοστά βροχής έπεσαν τις τελευταίες τέσσερις ώρες, προκαλώντας την υπερχείλιση των ποταμών από τις όχθες τους. Κατολισθήσεις καταγράφηκαν σε 52 σημεία.

0
rio
Διαφήμιση

Τουλάχιστον 18 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους μετά από εξαιρετικά έντονες βροχοπτώσεις που προκάλεσαν κατολισθήσεις λάσπης και πλημμύρες σε μια ορεινή περιοχή του Ρίο ντε Τζανέιρο, ανακοίνωσαν οι αρχές.

Υπάρχει έντονη ανησυχία ότι ο αριθμός των νεκρών μπορεί να αυξηθεί, καθώς οι ομάδες που ερευνούν τις κατεστραμμένες περιοχές της Πετρόπολης, γνωρίζουν καλά την περιοχή όπου σημειώθηκαν εκατοντάδες θάνατοι από έντονες βροχοπτώσεις το 2011.

Το πυροσβεστικό τμήμα της πολιτείας του Ρίο ανέφερε σε ανακοίνωσή του ότι περισσότεροι από 180 στρατιώτες εργάζονται στην πληγείσα περιοχή.

Όπως γίνεται γνωστό, η περιοχή «δέχθηκε» 25,8 εκατοστά (λίγο πάνω από 10 ίντσες) βροχής μέσα σε τρεις ώρες, σχεδόν όσο και τις προηγούμενες 30 ημέρες μαζί.

Σε εγρήγορση κρατικός μηχανισμός

Πλάνα που αναρτήθηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δείχνουν αυτοκίνητα και σπίτια να παρασύρονται από κατολισθήσεις λάσπης και νερά να στροβιλίζονται στην πόλη της Πετρόπολης και στις γειτονικές συνοικίες.

Το δημαρχείο της Πετρόπολης ανέφερε σε ανακοίνωσή του ότι οι ισχυρές βροχοπτώσεις άφησαν «μεγάλο αριθμό περιστατικών και θυμάτων» και ότι οι προσπάθειες διάσωσης  συνεχίζονται.

rio

Ο Πρόεδρος της Βραζιλίας Ζαΐρ Μπολσονάρου, ο οποίος βρίσκεται σε ταξίδι στη Ρωσία, έγραψε στο Twitter ότι έδωσε εντολή στους υπουργούς του να παράσχουν άμεση υποστήριξη στους πληγέντες.

«Μίλησα με τον κυβερνήτη του Ρίο, Cláudio Castro, ο οποίος βρίσκεται στην πληγείσα περιοχή. Επιστρέφουμε την επόμενη Παρασκευή αλλά, ακόμη και από μακριά, παραμένουμε αφοσιωμένοι στην παροχή βοήθειας στις πληγείσες περιοχές

Ο Θεός να αναπαύσει τις οικογένειες των θυμάτων», έγραψε.

Διαφήμιση