Αρχική Ειδήσεις Euroferry Olympia: Αδιέξοδος ο εντοπισμός αγνοουμένων – Στον Αστακό η επόμενη «πράξη»

Euroferry Olympia: Αδιέξοδος ο εντοπισμός αγνοουμένων – Στον Αστακό η επόμενη «πράξη»

Στον Αστακό θα ρυμουλκηθεί το Euroferry Olympia, αφού η Πυροσβεστική εξάντλησε τις επιχειρησιακές δυνατότητες πυρόσβεσης. Αντιδρούν οι συγγενείς των αγνοουμένων που θεωρούν ότι εγκαταλείπεται η προσπάθεια ανεύρεσής τους.

0
EUROFERRY OLYMPIA
ΕΙΚΟΝΕΣ ΑΠΟ THN EΠIXEIPHΣH ΣTO E/Γ-O/Γ EUROFERRY OLYMPIA (EURKINISSI/ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ)
Διαφήμιση

Για πέμπτη ημέρα, σήμερα, καίγεται το Euroferry Olympia και το θρίλερ με τον εντοπισμό των 10 αγνοουμένων συνεχίζεται. Το κουφάρι του πλοίου μεταφέρεται στον Αστακό, εν μέσω έντονων αντιδράσεων των συγγενών των αγνοουμένων.

Χθες, Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου, οι ομάδες διάσωσης της ΕΜΑΚ που ενισχύθηκαν με 42 συνολικά άτομα, συν τους ειδικούς από την oλλανδική εταιρεία Smit Salvage με τα ρυμουλκά, δεν κατάφεραν να εντοπίσουν κάποιους  από τους αγνοούμενουςς επιβαίνοντες.

Οι έρευνες συνεχίστηκαν με βάρδιες όλο το βράδυ από Κυριακή προς Δευτέρα. Μόλις όμως η φωτιά έφθασε στην πλώρη του πλοίου, όπου σημειώθηκαν εκρήξεις, η επιχείρηση διάσωσης σταμάτησε, για να συνεχιστεί σήμερα το πρωί με το πρώτο φως όπως ενημέρωσαν επισήμως οι Λιμενικές Αρχές χθες το βράδυ.

 

Στην επιχείρηση έως και χθες συμμετείχαν τρία πλωτά του Λιμενικού που απλώς επιτηρούν την γύρω από το πλοίο θαλάσσια περιοχή , πέντε ρυμουλκά, ένα σκάφος της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και ήταν σε ετοιμότητα ένα ελικόπτερο του Πολεμικού Ναυτικού και ένα του Λιμενικού.

Το Euroferry Olympia ρυμουλκείται στον Αστακό

Στον Αστακό θα ρυμουλκηθεί το Euroferry Olympia, όπως ανακοίνωσε το Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας, μετά την ενημέρωση της Πυροσβεστικής ότι έχει εξαντλήσει τις επιχειρησιακές της δυνατότητες για την πυρόσβεση. Στην απόφαση αντιδρούν συγγενείς των αγνοουμένων, θεωρώντας ότι έτσι εγκαταλείπεται η προσπάθεια για την ανεύρεση των αγνοουμένων.

Euroferry Olympia
Euroferry Olympia EIKONA: Screen Grab/Video

Η ανακοίνωση του Υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας

«Η Πυροσβεστική Υπηρεσία ενημέρωσε το ΥΝΑΝΠ ότι έχουν εξαντληθεί οι επιχειρησιακές δυνατότητες έρευνας και διάσωσης επί του Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου «EUROFERRY OLYMPIA», στην σημερινή του θέση. Για τον λόγο αυτό ζήτησε την μετακίνηση του πλοίου σε ασφαλή λιμένα, προκειμένου να συνεχιστούν απρόσκοπτα οι επιχειρήσεις των στελεχών της ΕΜΑΚ με την μέγιστη δυνατή ασφάλεια. Το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής λαμβάνοντας υπόψη την παρούσα κατάσταση του πλοίου και τις λοιπές συνθήκες και προϋποθέσεις μετακίνησης του σε ασφαλές λιμάνι, επικοινώνησε με την εταιρεία που έχει αναλάβει τη διαχείριση της ναυαγιαίρεσης για τις κατάλληλες και ασφαλείς ενέργειες με σκοπό την μετακίνηση του στο λιμάνι Πλατυγιαλίου Αιτωλοακαρνανίας. Η μετακίνηση και η διαμονή των συγγενών των αγνοουμένων στο λιμάνι μετακίνησης θα γίνει με φροντίδα και μέριμνα του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής».

Με πληροφορίες από ertnews και protothema

 

Διαφήμιση