Αρχική Ειδήσεις Έτοιμος για διαπραγμάτευση ΤΩΡΑ ο Πούτιν – Τι όρους θέτει

Έτοιμος για διαπραγμάτευση ΤΩΡΑ ο Πούτιν – Τι όρους θέτει

Ποιούς όρους είναι έτοιμος να θέσει στον πρόεδρο της Ουκρανίας ο Πούτιν προκειμένου να σταματήσουν τις εχθροπραξίες

0
Βλαντιμίρ Πούτιν
Διαφήμιση

Σύνταξη: ecozen.gr

Η Μόσχα είναι πρόθυμη να διαπραγματευτεί όρους παράδοσης με το Κίεβο δήλωσε την Πέμπτη ο γραμματέας Τύπου του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ.  Στο μεταξύ σε εξέλιξη βρίσκεται η συνεχιζόμενη ρωσική στρατιωτική επίθεση που διεξάγεται αυτή τη στιγμή στην Ουκρανία,

Οι δύο όροι Πούτιν στον Ζελένσκι

Σύμφωνα με τον Πεσκόφ, ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν έχει εκφράσει την ετοιμότητά του να συμμετάσχει σε συζητήσεις με τον Ουκρανό ομόλογό του, με επίκεντρο την απόκτηση εγγύησης ουδέτερου καθεστώτος και την υπόσχεση ότι δεν θα υπάρχουν όπλα στο έδαφός της.

Αυτοί είναι όροι που, σύμφωνα με τον Πεσκόφ, θα επέτρεπαν την επίτευξη της αποστρατιωτικοποίησης και αποναζοποίησης της Ουκρανίας και θα εξαλείψουν αυτό που η Ρωσία θεωρεί επί του παρόντος ως απειλή για την ασφάλεια του κράτους και του λαού της, όπως αναφέρει το rt.com.

«Ο πρόεδρος διατύπωσε το όραμά του για το τι θα περιμέναμε από την Ουκρανία προκειμένου να επιλυθούν τα λεγόμενα προβλήματα της «κόκκινης γραμμής». Αυτό είναι: ουδέτερο καθεστώς και  άρνηση ανάπτυξης όπλων», διευκρίνισε ο Πεσκόφ.

Χρονοδιάγραμμα

Ο γραμματέας Τύπου πρόσθεσε ότι ο Πούτιν θα καθορίσει το χρονοδιάγραμμα των διαπραγματεύσεων, αλλά έδωσε διαβεβαιώσεις ότι η Ρωσία θα συμμετάσχει μόνο «αν η ηγεσία της Ουκρανίας είναι έτοιμη να μιλήσει γι’ αυτό».

«Η επιχείρηση έχει τους στόχους της – πρέπει να επιτευχθούν. Ο πρόεδρος είπε ότι όλες οι αποφάσεις έχουν ληφθεί και οι στόχοι θα επιτευχθούν», συνέχισε ο Πεσκόφ, προτείνοντας ότι, εάν το Κίεβο συμφωνούσε να ικανοποιήσει τις απαιτήσεις, η τρέχουσα στρατιωτική επίθεση στην Ουκρανία θα μπορούσε να ακυρωθεί.

Σημειώνεται ότι τις πρώτες πρωινές ώρες της Πέμπτης, ο Πούτιν υποκίνησε μια «ειδική επιχείρηση» στην Ουκρανία, με υποτιθέμενο στόχο να «διασφαλίσει την ειρήνη» στις αποσχισθείσες Λαϊκή Δημοκρατία του Ντόνετσκ και του Λουγκάνσκ στην περιοχή του Ντονμπάς.

Διαφήμιση