Αρχική Ειδήσεις Διάγγελμα Ζελένσκι «γροθιά» στο στομάχι – «Είμαστε μόνοι μας»

Διάγγελμα Ζελένσκι «γροθιά» στο στομάχι – «Είμαστε μόνοι μας»

«Όπως και χθες, οι πιο ισχυρές δυνάμεις του κόσμου παρακολουθούν από μακριά» ανέφερε στο διάγγελμά του, με εμφανή πικρία, ο Ουκρανός πρόεδρος.

0
zelenski
Διαφήμιση

Νέο διάγγελμα απηύθυνε ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντιμίρ Ζελένσκι σήμερα το πρωί, λίγο πριν παραστεί στην πρώτη γραμμή του πολέμου που έχει ξεσπάσει στη χώρα του. Πρόκειται για την «πιο δύσκολη μέρα του πολέμου», με τις ρωσικές χερσαίες δυνάμεις να βρίσκονται πλέον στην ουκρανική πρωτεύουσα, το Κίεβο, με το υπουργείο Άμυνας να απευθύνει έκκληση για επιστράτευση ανεξαρτήτως ηλικίας.

 

«Σήμερα το πρωί υπερασπιζόμαστε τη χώρα μας μόνοι μας» δήλωσε και κατέδειξε δημόσια την απουσία βοήθειας από τη Δύση με μία φράση «γροθιά» στη συνείδηση της παγκόσμιας κοινότητας. «Όπως και χθες, οι πιο ισχυρές δυνάμεις του κόσμου παρακολουθούν από μακριά».

Όπως και χθες, ο Ουκρανός πρόεδρος κάλεσε τους δυτικούς συμμάχους να βοηθήσουν τη χώρα του και να σταματήσουν τη βάναυση επίθεση της Ρωσίας, υπογραμμίζοντας ότι «οι κυρώσεις δεν αρκούν, όπως φάνηκε». Μήνυμα που ανάρτησε και στα social media «επενδυμένο» με φωτογραφίες του από το πεδίο μάχης.

Στο νέο μαγνητοσκοπημένο διάγγελμά του, σημειώνοντας ότι οι ρωσικές δυνάμεις εισβολής στοχεύουν πλέον περιοχές αμάχων, και επαίνεσε τους συμπατριώτες του για τον «ηρωισμό» τους και διαβεβαιώνοντας ότι το Κίεβο κάνει «ό,τι είναι δυνατό» για να τους προστατεύσει.

«Τα ουκρανικά συστήματα αεράμυνας υπερασπίζονται τους ουρανούς μας», είπε. «Οι Ουκρανοί επιδεικνύουν ηρωισμό».

 

«Ποιος είναι έτοιμος να πολεμήσει μαζί μας;
Δεν βλέπω κανέναν.
Ποιος είναι διατεθειμένος να δώσει στην Ουκρανία την εγγύηση για την εισδοχή της στο NATO;
Όλοι φοβούνται», ανέφερε σε επικριτικό τόνο.

 

Και η πρωτεύουσα στη δίνη του πολέμου

Ρωσικά στρατεύματα φτάνουν στο Κίεβο με τους πολίτες να μεταφέρουν «άγριες» σκηνές στα social media.

Το ουκρανικό υπουργείο Άμυνας επιβεβαίωσε ότι «ο εχθρός» βρίσκεται στην περιοχή Όμπολον, περίπου 9 χιλιόμετρα από το κέντρο της πρωτεύουσας και την ουκρανική Βουλή, ενθαρρύνοντας τους κατοίκους να φτιάξουν κοκτέιλ μολότοφ για να αμυνθούν.

«Ειρηνικοί πολίτες – Να προσέχετε. Μην βγαίνετε από το σπίτι σας»

Ρωσικό όχημα περνά πάνω από αυτοκίνητο πολιτών, στους δρόμους της συνοικίας Obolon στο Κίεβο.

«Οι κυρώσεις δεν επαρκούν»

Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι δήλωσε ότι η συνεχιζόμενη ρωσική επιθετικότητα κατά της χώρας του δείχνει ότι οι κυρώσεις που επιβλήθηκαν στη Μόσχα από τη Δύση δεν είναι αρκετές.

Απευθυνόμενος μάλιστα στον ρωσικό πληθυσμό, ο Ζελένσκι είπε ότι ο βομβαρδισμός του Κιέβου θύμιζε τις επιθέσεις της Ναζιστικής Γερμανίας κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.

«Η Ρωσία θα πρέπει να μας μιλήσει αργά ή γρήγορα για το πώς θα τερματιστούν οι εχθροπραξίες και θα σταματήσει αυτή η εισβολή», δήλωσε ο Βολοντίμιρ Ζελένκσι απευθύνοντας εκ νέου την έκκληση

Μιλήστε μαζί του.
Όσο πιο γρήγορα ξεκινήσει η συζήτηση, τόσο λιγότερες απώλειες θα υπάρξουν
και για την ίδια τη Ρωσία.

 

Γενική Επιστράτευση

Στην Ουκρανία, τουλάχιστον 137 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και πάνω 300 έχουν τραυματιστεί, από την έναρξη της ρωσικής εισβολής, ανέφερε ο πρόεδρος Ζελένσκι, κηρύσσοντας γενική επιστράτευση.

Ζητώντας την υποστήριξη της ΕΕ για την ανάπτυξη ειρηνευτικής δύναμης του ΟΗΕ στη χώρα του, καλώντας μέχρι τότε τους κάτοικους να επαγρυπνούν και να τηρούν την απαγόρευση νυχτερινής κυκλοφορίας.

Διαφήμιση