Αρχική COVID-19 Το χάπι της Merck λειτουργεί εναντίον της Όμικρον έδειξαν εργαστηριακές έρευνες

Το χάπι της Merck λειτουργεί εναντίον της Όμικρον έδειξαν εργαστηριακές έρευνες

0
merck
Διαφήμιση

Σύνταξη: ecozen.gr

Το χάπι της MSD (Merck στις ΗΠΑ) για την αντιμετώπιση της Covid-19 διατηρεί την αποτελεσματικότητά του έναντι της παραλλαγής Όμικρον, ανακοίνωσε  η εταιρεία επικαλούμενη έξι εργαστηριακές μελέτες. Αυξάνουν έτσι την εμπιστοσύνη στην ικανότητα της νέας θεραπείας να καταπολεμήσει τη μεταδοτική, κυρίαρχη παραλλαγή.

Οι ανεξάρτητες μελέτες από τις ΗΠΑ και πέντε ευρωπαϊκές χώρες μελέτησαν τον αντίκτυπο της μολνουπιραβίρης της Merck και άλλων αντιιικών φαρμάκων έναντι παραλλαγών που προκαλούν ανησυχία, όπως η όμικρον, ανέφερε η Merck και ο συνεργάτης της Ridgeback Biotherapeutics.

Εγκρίθηκε σε ΗΠΑ, Βρετανία

Το φάρμακο της Merck εγκρίθηκε από ρυθμιστικές αρχές στις ΗΠΑ και στο Ηνωμένο Βασίλειο για τη θεραπεία ασθενών με Covid που διατρέχουν υψηλό κίνδυνο σοβαρής ασθένειας. Έδειξε αποτελεσματικότητα 30% στην πρόληψη του θανάτου ή της νοσηλείας. Η μολνουπαβίρη είναι σχεδιασμένη να εμποδίζει τον πολλαπλασιασμό του ιού εισάγοντας τυχαία λάθη στα γονίδιά του. Επειδή λειτουργεί προκαλώντας γενετικά σφάλματα, οι κατευθυντήριες οδηγίες των ΗΠΑ συνιστούν τη χρήση του μόνο όταν δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν άλλες θεραπείες εξωτερικών ασθενών, συμπεριλαμβανομένου του Paxlovid της Pfizer Inc.

Η χρήση του δεν ενδείκνυται σε εγκύους λόγω δυνητικού κινδύνου για το έμβρυο.

Τα ευρήματα «παρέχουν πρόσθετη εμπιστοσύνη στη δυνατότητα της μολνουπιραβίρης ως σημαντική θεραπευτική επιλογή για ορισμένους ενήλικες με ήπιο έως μέτριο Covid-19 που διατρέχουν υψηλό κίνδυνο εξέλιξης σε σοβαρή νόσο», δήλωσε ο Dean Li, πρόεδρος της Merck Research Laboratories.

Οι τελευταίες εργαστηριακές μελέτες αποτίμησαν την αντιιική δραστηριότητα της μολνουπιραβίρης και άλλων αντιιικών παραγόντων κατά διαφόρων παραλλαγών του κοροναϊού.

Υπό εξέταση στην Ευρώπη

Η ρυθμιστική αρχή της Ευρωπαϊκής Ένωσης εξακολουθεί να εξετάζει το φάρμακο της Merck. Στην Ελλάδα χρησιμοποιείται με ευθύνη των ασθενών.

Ο ΕΜΑ ενέκρινε πάντως την Πέμπτη το αντίστοιχο χάπι της Pfizer, το οποίο μειώνει κατά σχεδόν 90% τον κίνδυνο νοσηλείας και θανάτου σε άτομα με Covid-19 που κινδυνεύουν με επιδείνωση.

Οι τελευταίες εργαστηριακές μελέτες αποτίμησαν την αντιιική δραστηριότητα της μολνουπιραβίρης και άλλων αντιιικών παραγόντων κατά διαφόρων παραλλαγών του κοροναϊού.

Σημειώνεται ότι οι μετοχές της Merck υποχώρησαν 0,5% στις προσυνεδριακές συναλλαγές.

Διαφήμιση