Αρχική Τουρισμός Σύσκεψη Κικίλια – Πλακιωτάκη για βιώσιμη ανάπτυξη της κρουαζιέρας

Σύσκεψη Κικίλια – Πλακιωτάκη για βιώσιμη ανάπτυξη της κρουαζιέρας

0
ΚΙΚΙΛΙΑΣ ΠΛΑΚΙΩΤΑΚΗΣ
Διαφήμιση

Συνταξη: ecozen.gr

Με στόχο τον καλύτερο προγραμματισμό στις αφίξεις και αναχωρήσεις κρουαζιερόπλοιων (berth allocation) στην εξυπηρέτηση των επισκεπτών και στην ενίσχυση των τοπικών οικονομιών, πραγματοποιήθηκε σήμερα ευρεία σύσκεψη στο Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, με την συμμετοχή των υπουργών Ναυτιλίας και Τουρισμού, Γιάννη Πλακιωτάκη και Βασίλη Κικίλια, αντίστοιχα, αλλά και άλλων υπηρεσιακών παραγόντων των δύο Υπουργείων.

Μηχανισμού διαχείρισης ροών

Μετά το πέρας της σύσκεψης, όπου εξετάστηκε η ιδιαίτερη σημασία του μηχανισμού διαχείρισης ροών και προγραμματισμού κίνησης, ο κ. Πλακιωτάκης υπογράμμισε την άριστη συνεργασία που έχουν αναπτύξει τα δύο υπουργεία στον κρίσιμο τομέα της τουριστικής βιομηχανίας τονίζοντας: «Η Ελλάδα είναι η πρώτη χώρα που ανέπτυξε αυτόν τον μηχανισμό, ο οποίος αναμένεται να αποτελέσει ένα ιδιαιτέρως χρήσιμο εργαλείο στην εξυπηρέτηση των πλοίων και των επισκεπτών, αλλά και να ενισχύσει τις τοπικές οικονομίες, συμβάλλοντας στον καλύτερο προγραμματισμό τροφοδοσίας των κρουαζιερόπλοιων και τη γενικότερη του τοπικού τουριστικού συστήματος σε κάθε προορισμό».

Αύξηση προορισμών κρουαζιέρας

Ο κ. Κικίλιας από την πλευρά του αφού ευχαρίστησε τον κ. Πλακιωτάκη για την φιλοξενία, τόνισε ότι «μετά από απόφαση του πρωθυπουργού κ. Κυριάκου Μητσοτάκη, στο στρατηγικό μας πλάνο για τον βιώσιμο τουρισμό, ιδιαίτερα στα brands της χώρας όπως είναι για παράδειγμα η Σαντορίνη, η Μύκονος, η Κρήτη, ξεκινάμε ένα πρόγραμμα υποστήριξης της ποιότητας του τουριστικού προϊόντος. Ένα πρόγραμμα που θα ενισχύσει τους κατοίκους και τους επισκέπτες των περιοχών. Επεξεργαζόμαστε με το Υπουργείο Ναυτιλίας ένα σχέδιο για το berth allocation, τη διαχείριση της κρουαζιέρας, προσθέτοντας και ποιοτικά χαρακτηριστικά σε συνεργασία με φορείς και τους επαγγελματίες του χώρου, έτσι ώστε να μπορέσουμε αυξήσουμε τους προορισμούς κρουαζιέρας και να φέρουμε παραπάνω έσοδα στη χώρα. Ταυτόχρονα, ξεκινώντας από φέτος στη Σαντορίνη, θέλουμε να διαχειριστούμε τις ροές των κρουαζιεροπλοίων, έτσι ώστε να μπορέσουμε να έχουμε καλύτερες υπηρεσίες για τους επιβάτες και τους επισκέπτες, αλλά και ποιότητα ζωής για τους κατοίκους των νησιών».

Άνοδος στην κρουαζιέρα το 2022

Κλείνοντας, ο κ. Πλακιωτάκης σημείωσε ότι «το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, με την ολιστική διαχείριση των προορισμών, μέσω της αξιοποίησης νέων τεχνολογιών, αλλά και με επενδύσεις σε λιμενικές υποδομές, διασφαλίζει κανόνες ασφαλούς ναυσιπλοΐας και προσέγγισης σε θαλάσσιες περιοχές και λιμάνια με υψηλή κυκλοφορία, ενώ ταυτοχρόνως, αυτό είναι κάτι που συμβάλλει καθοριστικά στην ενίσχυση της ποιότητας του ελληνικού τουριστικού προϊόντος, στον τομέα της κρουαζιέρας, τόσο για τους επισκέπτες, όσο και για τις εταιρείες που δραστηριοποιούνται στον τομέα».

«Είμαι βέβαιος», κατέληξε ο κ. Πλακιωτάκης, «ότι η άνοδος στην κρουαζιέρα θα είναι σημαντική το 2022, ενισχύοντας τις τοπικές κοινωνίες και συμβάλλοντας στην αύξηση του τουριστικού ρεύματος προς τη χώρα μας».

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΣτα ανώτερα υψηλά θάνατοι και διασωληνωμένοι – Άνω από 20.000 νέες μολύνσεις
Επόμενο άρθροΠράσινες Δημόσιες Συμβάσεις: Ειδική ιστοσελίδα με όλες τις πληροφορίες