Αρχική Ζώα Σκύλος έσωσε πεζοπόρο στα βουνά της Κροατίας κρατώντας τον ζεστό

Σκύλος έσωσε πεζοπόρο στα βουνά της Κροατίας κρατώντας τον ζεστό

0
dog
Διαφήμιση

Σύνταξη: ecozen.gr

Χαρακτηρίστηκε ως ένα “πραγματικό θαύμα”. Ένας σκύλος όχι μόνο δεν εγκατέλειψε τον πεζοπόρο Grga Brkic που είχε ένα ατύχημα στα χιονισμένα βουνά της Κροατίας το περασμένο Σαββατοκύριακο, αλλά τον κράτησε και ζεστό για 13 ώρες μέχρι να τον βρουν οι διασώστες του.

Σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, ο σκύλος, που ονομάζεται North, κράτησε ζεστό τον Grga Brkic αφού έπεσε ενώ έκανε πεζοπορία και δεν μπορούσε να κινηθεί. Οι άλλοι δύο πεζοπόροι που ήταν μαζί του δεν κατάφεραν να τους φτάσουν και έτσι σήμανε συναγερμός.

Το “θαύμα” της διάσωσης

Το περιστατικό συνέβη όταν η ομάδα πήγε για μια πεζοπορία το Σαββατοκύριακο στην οροσειρά Velebit κατά μήκος της ακτογραμμής της Αδριατικής και σε υψόμετρο περίπου 1.800 μέτρα.

«Η φιλία και η αγάπη μεταξύ ανθρώπου και σκύλου δεν έχουν σύνορα», ανέφερε η υπηρεσία ορεινής διάσωσης της Κροατίας σε μια ανάρτηση στο Facebook, η οποία περιελάμβανε μια φωτογραφία του σκύλου ξαπλωμένος στην κορυφή του Μπρκιτς καθώς ήταν ξαπλωμένος σε φορείο.

Ο σκύλος «κουλουριάστηκε γύρω του και τον ζέσταινε» μέχρι να φτάσει η αποστολή διάσωσης, αναφερόταν στην ανάρτηση.

Σχεδόν 30 πρώτοι που ανταποκρίθηκαν τελικά έφτασαν στον τραυματισμένο πεζοπόρο όπου ήταν αποκλεισμένος, σχεδόν 1.800 μέτρα πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας.

«Τα τελευταία λεπτά και δευτερόλεπτα πριν φτάσουν οι διασώστες κυλούσαν βασανιστικά αργά», είπε ο Brkic στα κροατικά μέσα ενημέρωσης.

«Αυτό το μικρό σκυλάκι είναι ένα πραγματικό θαύμα», είπε ο ιδιοκτήτης του στην καθημερινή εφημερίδα Jutarnji List. 

Ωστόσο, η υπηρεσία ορεινής διάσωσης της Κροατίας έχει προειδοποιήσει να μην παίρνουν σκύλους για πεζοπορίες σε δύσκολες συνθήκες, ειδικά κατά τη διάρκεια των σκληρών καιρικών συνθηκών του χειμώνα όταν απαιτείται εξειδικευμένος εξοπλισμός αναρρίχησης.

Διαφήμιση