Αρχική Ειδήσεις Σε ιστορικά υψηλά ο υδράργυρος στην Αυστραλία

Σε ιστορικά υψηλά ο υδράργυρος στην Αυστραλία

0
Australia joey csunyo unsplash
Australia Joey Csunyo / Unsplash
Διαφήμιση

Τη θερμοκρασία ρεκόρ των 50,7 βαθμών Κελσίου άγγιξε ο υδράργυρος χθες Πέμπτη 13 Ιανουαρίου, σε πολιτείες της Δυτικής Αυστραλίας, όπως ανακοίνωσε η πολιτειακή μετεωρολογική υπηρεσία. ε πολιτείες της Αυστραλίας. Τυφώνας, φονικές πυρκαγιές και πλημμύρες συνθέτουν όλο το σκηνικό της χώρας από τις αρχές του έτους.

Η παραθαλάσσια πόλη Όνσλαου κατέγραψε τις πιο εξωφρενικές θερμοκρασίες στη Δυτική Αυστραλία και τις πιο υψηλές που έχουν καταγραφεί σε ολόκληρη την Αυστραλία εδώ και 62 χρόνια.

Τέτοιου είδους θερμοκρασίες μπορεί πλέον να καταγράφονται πιο συχνά, λόγω της κλιματικής αλλαγής και της υπερθέρμανσης του πλανήτη, προειδοποίησε το Αυστραλιανό Συμβούλιο για το Κλίμα.

«Νέο ρεκόρ ζέστης στη Δυτική Αυστραλία και εθνικό ρεκόρ!», ανακοίνωσε η Μετεωρολογική Υπηρεσία της πολιτείας μέσω Twitter.

Οι καύσωνες σκοτώνουν «σιωπηλά» την Κοινοπολιτεία

Ο διευθυντής του συμβουλίου για το κλίμα, Μάρτιν Ράις, αποδίδει το ιστορικό ρεκόρ θερμοκρασίας στη μακροπρόθεσμη τάση της υπερθέρμανσης του πλανήτη, που οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στην καύση άνθρακα, πετρελαίου και αερίου.

Στις 2 Ιανουαρίου 1960 είχε επίσης καταγραφεί θερμοκρασία 50,7 ° Κελσίου στο αεροδρόμιο της πόλης Ούντναντατα στη Νότια Αυστραλία, με τον διευθυντή του Συμβουλίου να υπογραμμίζει ότι, αυτές οι ακραίες θερμοκρασίες έχουν ήδη «καταστροφικές, θανατηφόρες συνέπειες» στην Αυστραλία.

«Τα κύματα καύσωνα σκοτώνουν σιωπηλά στην Αυστραλία, προκαλούν περισσότερους θανάτους από κάθε άλλο ακραίο μετεωρολογικό φαινόμενο», επέμεινε.

Η Αυστραλία βιώνει ένα καλοκαίρι που σημαδεύεται από μεγάλες πυρκαγιές στο δυτικό της τμήμα και τις φονικές πλημμύρες στο ανατολικό της.

«Εάν δεν υπάρξει δραστική μείωση των εκπομπών των αερίων που προκαλούν το φαινόμενο του θερμοκηπίου, οι καύσωνες αυτοί μπορεί να γίνουν πολύ συχνοί».

«Στο Σίδνεϊ και στη Μελβούρνη, περί το 2030, το θερμόμετρο θα δείχνει 50 βαθμούς Κελσίου καθολη τη διάρκεια της καλοκαιρινής περιόδου», προειδοποίησε.

pyrkagies aystralia
CNN
Διαφήμιση