Αρχική COVID-19 Με ποιες αλλαγές και προβλέψεις θα ανοίξουν τα σχολεία τη Δευτέρα

Με ποιες αλλαγές και προβλέψεις θα ανοίξουν τα σχολεία τη Δευτέρα

0
σχολεία
Πηγή Εικόνας: liberal.gr
Διαφήμιση

Σύνταξη: ecozen.gr

Τα υγειονομικά πρωτόκολλα που θα εφαρμοστούν για το άνοιγμα των σχολείων της Δευτέρα 10 Ιανουαρίου παρουσίασε η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως. Κατά τη σημερινή ενημέρωση για τις αποφάσεις για το άνοιγμα των σχολείων ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης ανακοίνωσε ότι η βούληση της κυβέρνησης είναι τα σχολεία να παραμείνουν ανοιχτά. Τα σχολεία θα ανοίξουν με έναν τρόπο που θα είναι ασφαλή για όλα τα παιδιά και τους εργαζομένους στα σχολεία, σημείωσε.

Τα τρία μέτρα για τη λειτουργία των σχολείων

Το καινούργιο πλαίσιο στο οποίο θα επιστρέψουν οι μαθητές και οι δάσκαλοι στα σχολεία, παρουσίασε η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως. Όπως ανέφερε θα υπάρξει συστηματικό testing στα σχολεία, προκειμένου τα παιδιά να είναι πιο ασφαλή, καθώς τίποτε δεν μπορεί να αντικαταστήσει τη δια ζώσης διδασκαλία.

Αναλυτικά προβλέπεται:

  •  Τρία self test την πρώτη εβδομάδα. Δηλαδή ένα επιπλέον self test (3 στο σύνολο) για την πρώτη εβδομάδα λειτουργίας των σχολείων, τα οποία θα διατεθούν δωρεάν στα φαρμακεία.
  • Δύο self test από τη δεύτερη εβδομάδα και μετά, τα οποία θα το κάνουν και οι μαθητές και οι εμβολιασμένοι δάσκαλοι, οι ανεμβολίαστοι εκπαιδευτικοί θα κάνουν rapid test, όπως πριν.
  • Σε περίπτωση κρούσματος στην τάξη:οι ανεμβολίαστοι μαθητές ενός τμήματος θα κάνουν 2 rapid και 3 self test και οι ανεμβολίαστοι εκπαιδευτικοί θα κάνουν 2+2 rapid και ένα self test.

 

και τα υγειονομικά πρωτόκολλα που ενεργοποιούνται.

Η μετάλλαξη Όμικρον είναι κυρίαρχη στη χώρα μας, ανέφερε

Ο υπουργός Υγείας ανακοίνωσε ότι «έχουμε έρθει σε συμφωνία με τον σύνδεσμο ελληνικών κλινικών και άμεσα θα μας διατεθεί από τις ιδιωτικές κλινικές από το 10-15% των απλών κλινών τους προκειμένου να διαχειρίζονται covid περαστικά».

Επιπλέον ο  υπουργός Υγείας αναφέρθηκε και στην ενίσχυση του ΕΣΥ και στη συνεργασία με τον ιδιωτικό τομέα που θα διαθέσει το 10% έως 15% απλών κλινών του για covid περιστατικά.

 

Διαφήμιση