Αρχική Καταστροφές Μαλαισία: Τουλάχιστον 50 νεκροί και 2 αγνοούμενοι από πλημμύρες

Μαλαισία: Τουλάχιστον 50 νεκροί και 2 αγνοούμενοι από πλημμύρες

0
Search and rescue team evacuates flood victims in Shah Alam
Έρευνες για τον εντοπισμό αγνοουμένων από τις πλημμύρες στη Μαλαισία Εικόνα: REUTERS/Ebrahim Harris
Διαφήμιση

Σύνταξη: ecozen.gr

Επτά πολιτείες στη Μαλαισία επλήγησαν από πλημμύρες , στο πλαίσιο αυτό χιλιάδες άνθρωποι απομακρύνθηκαν από τα σπίτια τους, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό που επλήγησαν από τις έντονες βροχοπτώσεις τις τελευταίες δύο εβδομάδες σε πάνω από 125.000, ανακοίνωσε η Εθνική Υπηρεσία Διαχείρισης Καταστροφών. Πενήντα άνθρωποι πέθαναν από τις πλημμύρες, ενώ δύο εξακολουθούν να αγνοούνται

Η υπηρεσία ανέφερε σε ανακοίνωσή της ότι οι Kelantan, Terengganu, Pahang, Johor, Malacca, Negeri Sembilan και Sabah εξακολουθούν να πλήττονται από τις πλημμύρες και 8.727 άνθρωποι έχουν καταφύγει σε 128 κέντρα παροχής βοήθειας.

Οι πλημμύρες είναι συχνές στην ανατολική ακτή της Μαλαισίας κατά την ετήσια περίοδο των μουσώνων μεταξύ Οκτωβρίου και Μαρτίου, αλλά οι ασυνήθιστα έντονες βροχοπτώσεις που άρχισαν στις 17 Δεκεμβρίου εκτόπισαν χιλιάδες και ταλαιπώρησαν τις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης. Πενήντα άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στις πλημμύρες και δύο παραμένουν αγνοούμενοι, σύμφωνα με tweet της αστυνομίας από τον Γενικό Επιθεωρητή Acryl Sani Abdullah Sani.

Οι πρώτες προειδοποιήσεις

Μετά την προειδοποίηση της μετεωρολογικής υπηρεσίας για συνεχείς έντονες βροχοπτώσεις, το Εθνικό Κέντρο Ελέγχου Καταστροφών εξέδωσε ανακοίνωση ετοιμότητας για την επιχείρηση αντιμετώπισης καταστροφών.

Το Υπουργείο Άρδευσης και Αποστράγγισης εξέδωσε επίσης προειδοποίηση για παλίρροιες μεταξύ 2 και 5 Ιανουαρίου και προειδοποίησε τους κατοίκους στη δυτική ακτή στη Χερσόνησο της Μαλαισίας, ανέφερε η δήλωση.

Η Μαλαισία ανακοίνωσε ότι θα παράσχει 1,4 δισεκατομμύρια ringgit (463 εκατομμύρια δολάρια) σε μετρητά και άλλες μορφές ανακούφισης για όσους επλήγησαν από σοβαρές πλημμύρες αυτόν τον μήνα.

Ζητά επίσης 3 εκατομμύρια δολάρια από το Πράσινο Ταμείο του ΟΗΕ για το κλίμα για να αναπτύξει ένα εθνικό σχέδιο προσαρμογής στην κλιματική αλλαγή.

Με πληροφορίες από reuters

Διαφήμιση