Αρχική COVID-19 Κρίσιμο το επόμενο 48ωρο για το άνοιγμα των σχολείων

Κρίσιμο το επόμενο 48ωρο για το άνοιγμα των σχολείων

0
200908093934 sxoleia HB
Διαφήμιση

Μείζον θέμα των αλλεπάλληλων κυβερνητικών συσκέψεων που πραγματοποιούνται στο Μαξίμου είναι η πορεία των δεικτών της πανδημίας και η αποτελεσματικότητα των μέτρων που βρίσκονται σε ισχύ πριν την Πρωτοχρονιά, προκειμένου να αποφασισθεί το άνοιγμα όλων των σχολικών μονάδων στις 10 Ιανουαρίου 2022.

Όπως γίνεται γνωστό όλα θα κριθούν από το επιδημιολογικό φορτίο του ερχόμενου 48ωρου. Ενώ, επιβεβλημένη θεωρείται η αναπροσαρμογή των υγειονομικών πρωτοκόλλων για το πως θα επιστρέψουν οι μαθητές στα θρανία. Τι είδους και πόσα τεστ θα κάνουν την εβδομάδα και στα πόσα κρούσματα θα κλείνει ένα τμήμα.

Κατά την πρωινή σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου, δεν ελήφθησαν κάποιες αποφάσεις  για το μέλλον της σχολικής χρονιάς. Ωστόσο, όπως έγινε γνωστό ο κ. Μητσοτάκης θα έχει συνεχείς εσωτερικές συσκέψεις με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας και την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας, με το βλέμμα να στρέφεται, παράλληλα, στην αυριανή συνεδρίαση της επιτροπής των ειδικών.

Πότε αναμένονται οριστικές αποφάσεις

Οριστικές αποφάσεις για τα σχολεία θα ληφθούν την Τετάρτη ή το αργότερο την Πέμπτη 6 Ιανουαρίου, προκειμένου μαθητές και γονείς να γνωρίζουν τι μέλλει γενέσθαι.

Πρόθεση της κυβέρνησης είναι τα σχολεία να ανοίξουν κανονικά στις 10 Ιανουαρίου. Η οριστική απόφαση όμως θα εξαρτηθεί από τα επιδημιολογικά στοιχεία, που σχετίζονται, κατά κύριο λόγο, με τις νοσηλείες και τις διασωληνώσεις.

 

Διαφήμιση