Αρχική Ειδήσεις Κλιματικά ουδέτερη και «έξυπνη» μέχρι το 2030 η Κοζάνη

Κλιματικά ουδέτερη και «έξυπνη» μέχρι το 2030 η Κοζάνη

0
Kozani ergostasio ligniti
ΚΟΖΑΝΗ - ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΛΙΓΝΗΤΗ ΣΤΗΝ ΠΤΟΛΕΜΑΙΔΑ (EUROKINISSI)
Διαφήμιση

Μνημόνιο συνεργασίας για τη διαμόρφωση ενός πλαισίου ερευνητικής συνεργασίας και ανταλλαγής τεχνογνωσίας για την εδραίωση μιας κλιματικά ουδέτερης κουλτούρας, υπογράφτηκε μεταξύ του Δήμου Κοζάνης και των Σχολών Νομικής και Πολυτεχνικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Πιστοί στους στόχους της Ευρωπαϊκής Πράσινης Συμφωνίας, οι συμμετέχοντες του Μνημονίου δρομολογούν τάχιστα την υλοποίηση των Ευρωπαϊκών Αποστολών και ιδίως της Αποστολής «100 Κλιματικά Ουδέτερες και Έξυπνες Πόλεις έως το 2030».

  • Δηλαδή, την ανάπτυξη εκπαιδευτικών και ερευνητικών δράσεων στο πλαίσιο της Αποστολής των Πόλεων.
  • Τη δημιουργία ενός συνεχούς διαύλου επικοινωνίας και ανταλλαγής τεχνογνωσίας με στόχο την διάχυση των ερευνητικών αποτελεσμάτων σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο.

eumissionΑπό κοινού υλοποίηση κρίσιμων έργων

Επίσης θα μπορούν, μεταξύ άλλων, από κοινού να σχεδιάζουν και να υλοποιούν επιδοτούμενα έργα από εθνικά και Ευρωπαϊκά προγράμματα και να υποβάλλουν προτάσεις προς χρηματοδότηση.

Υπενθυμίζεται, ότι ο Δήμος Κοζάνης κινείται για την ένταξή του στην Αποστολή «100 κλιματικά ουδέτερες και έξυπνες πόλεις της Ευρώπης μέχρι το 2030», αναλαμβάνοντας σειρά πρωτοβουλιών, μεταξύ των οποίων είναι και το συγκεκριμένο σύμφωνο συνεργασίας.

 

Διαφήμιση