Αρχική Ζώα Τα Χριστούγεννα έρχονται και φέρνουν κινδύνους για τον σκύλο

Τα Χριστούγεννα έρχονται και φέρνουν κινδύνους για τον σκύλο

0
Διαφήμιση

Τα Χριστούγεννα πλησιάζουν. Μαζί με τη χαρά, τους στολισμούς και τα δώρα, φέρνουν μαζί τους και πολλούς κινδύνους για τους σκύλους μας.

Δεν είναι είναι τυχαίο πως τον Δεκέμβριο οι επισκέψεις στον κτηνίατρο αυξάνονται. Ο σκύλος κινδυνεύει από λεπτομέρειες που μπορεί να μην έχουμε σκεφτεί και βρίσκονται μέσα στο σπίτι.

Τα περισσότερα σκυλιά θα θέλουν να ασχοληθούν σίγουρα με τα στολίδια του δέντρου. Τα περισσότερα από αυτά, εάν ο σκύλος μας τα μασήσει ή τα καταπιεί, θα προκαλέσουν τραυματισμούς στο στόμα , το στομάχι ή τα έντερα. Μπορεί να είναι κάτι πολύ επιφανειακό ή κάτι σοβαρό που μπορεί να κινδυνεύσει η ζωή του.

Προσοχή στα καλώδια του ρεύματος που ξαφνικά εμφανίζονται στο σπίτι τις ημέρες των Χριστουγέννων. Οι περισσότεροι σκύλοι είναι περίεργοι και θα θέλουν να εξερευνήσουν “αυτό” που ξαφνικά εμφανίστηκε στο πάτωμα. Φυσικά καταλαβαίνετε τι μπορεί να πάθει ο σκύλος μας μασώντας ένα καλώδιο 220 βολτ.

Μελομακάρονα, κουραμπιέδες και άλλες λιχουδιές γεμίζουν τα σπίτια μας τα Χριστούγεννα. Μην τα αφήνετε σε μέρη που μπορεί να τα φτάσει ο σκύλος. Εάν καταφέρει να “κατεβάσει”μία πιατέλα μελομακάρονα είναι σίγουρο πως θα τα φάει όλα με άσχημες συνέπειες για την υγεία του.

Εάν είστε από τους “παραδοσιακούς” που αφήνουν τα δώρα κάτω από το δέντρο, σιγουρευτείτε πρώτα πως ο σκύλος δεν θα τα θεωρήσει παιχνίδι και θα τα ανοίξει πριν από εσάς!

Τα παραπάνω είναι μόνο μερικά από αυτά που μπορούν να κάνουν κακό στον σκύλο σας. Φροντίστε για την ασφάλειά του για να έχετε καλές και ήσυχες γιορτές!

Πηγή: petsonly

Διαφήμιση