Αρχική Βίντεο Στο τελικό στάδιο για την περιβαλλοντική αδειοδότηση 157 χλμ του ΒΟΑΚ

Στο τελικό στάδιο για την περιβαλλοντική αδειοδότηση 157 χλμ του ΒΟΑΚ

Σύνταξη: Ecozen.gr

0
kriti
Διαφήμιση

Στο τελικό στάδιο βρίσκεται ο Βόρειος Οδικός Άξονας Κρήτης, μετά και τη θετική γνωμοδότηση του Περιφερειακού Συμβουλίου που οδηγεί στην έναρξη της διαδικασίας για την περιβαλλοντική αδειοδότηση του μεγάλου κομματιού του ΒΟΑΚ. Έργο που ξεπερνά τα 3 δισ. ευρώ.

Όπως σημείωσε ο υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών Γιώργος Καραγιάννης, επισκεπτόμενος την Περιφέρεια Κρήτης, πρόκειται για μια πάρα πολύ σημαντική μέρα και για την Κρήτη αλλά και για όλη την Ελλάδα

Από τα χανιά ως το Ηράκλειο

«Είμαστε εδώ γιατί χθες το Περιφερειακό Συμβούλιο Κρήτης έλαβε τη θετική γνωμοδότηση και ξεκινάει η διαδικασία -μπήκαμε πλέον στο τελικό στάδιο- για την περιβαλλοντική αδειοδότηση του μεγάλου κομματιού του ΒΟΑΚ, 157 χιλιομέτρων, από τα Χανιά έως το Ηράκλειο» είπε ο κ. Καραγιάννης ο οποίος συμπλήρωσε ότι η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη έχει ένα ολοκληρωμένο σχέδιο, ένα συνεκτικό σχέδιο για την Κρήτη.

Άλλα αναπτυξιακά έργα

«Το σχέδιο αυτή τη στιγμή ξεπερνά τα 3 δισ. μόνο για το υπουργείο Μεταφορών και Υποδομών και πρόκειται για ένα σχέδιο το οποίο υλοποιείται βήμα-βήμα» πρόσθεσε ο κ. Καραγιάννης και αναφέρθηκε και στην πρόοδο άλλων μεγάλων έργων, όπως το αεροδρόμιο στο Καστέλι αλλά και η αξιοποίηση του αεροδρομίου Ηρακλείου «Ν. Καζαντζάκης», όπου, όπως είπε, οι εργασίες θα ξεκινήσουν το επόμενο διάστημα.

Ο κ. Καραγιάννης αναφέρθηκε και στα αντιπλημμυρικά έργα και τα έργα φραγμάτων, όπως τον Μπραμιανό, τον Πλατύ και τον Ταυρωνίτη και είπε ότι το αμέσως επόμενο διάστημα θα δρομολογηθούν, προσθέτοντας ότι «πρόκειται για ένα σχέδιο το οποίο υπηρετούμε με συνέπεια, με συστηματική και μεθοδική δουλειά και σε αυτό θέλουμε δίπλα μας τοπική αυτοδιοίκηση και του πρώτου και του δεύτερου βαθμού».

Ο κ. Καραγιάννης συναντήθηκε με τον περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη, τους αντιπεριφερειάρχες Ηρακλείου και Λασιθίου και άλλα στελέχη της περιφέρειας.

«Μέσα από τη συνεργασία και τη συνέργεια που έχουμε με το αρμόδιο υπουργείο, με τον κ. Καραμανλή και τον κ. Καραγιάννη και με την εντολή του πρωθυπουργού κ. Μητσοτάκη προχωρούμε στο μεγαλύτερο αναπτυξιακό έργο της Κρήτης», δήλωσε ο περιφερειάρχης που υπογράμμισε πως είναι ένα έργο που θα συμβάλλει στην ανάπτυξη στην απασχόληση στην κοινωνική συνοχή αλλά και στην ανάπτυξη του τουριστικού ρεύματος.

Διαφήμιση