Αρχική Ειδήσεις Σταϊκούρας-Πλεύρης: Οι δωρεές για την αντιμετώπιση της πανδημίας

Σταϊκούρας-Πλεύρης: Οι δωρεές για την αντιμετώπιση της πανδημίας

0
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΥΠ. ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΧΡ. ΣΤΑΪΚΟΥΡΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΥΠ. ΥΓΕΙΑΣ Θ. ΠΛΕΥΡΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΝΔΗΜΙΑ (ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ/EUROKINISSI)
Κοινές δηλώσεις του υπουργού Οικονομικών Χρήστου Σταϊκούρα και του υπουργού Υγείας Θάνου Πλεύρη σχετικά με την αξιοποίηση των δωρεών που συγκεντρώθηκαν, από τον περασμένο Απρίλιο μέχρι σήμερα, στον Ειδικό Λογαριασμό Αποπληρωμής Εκτάκτων Δαπανών για την αντιμετώπιση της νόσου Covid-19. Εικόνα: ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ/EUROKINISSI
Διαφήμιση

Σύνταξη: ecozen.gr

Το χρηματικό ποσό που συγκεντρώθηκε στον Ειδικό Λογαριασμό Αποπληρωμής Εκτάκτων Δαπανών για την αντιμετώπιση της νόσου Covid19, ανέρχεται σε 2.503.250 ευρώ. Με τα χρήματα αυτά θα γίνουν κάποιες σημαντικές ενέργειες για την καλύτερη και αποτελεσματικότερη διαχείριση της πανδημίας. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσαν σήμερα Τετάρτη 22 Δεκεμβρίου ο υπουργός Οικονομικών Χ. Σταϊκούρας και ο υπουργός Υγείας Θ. Πλεύρης, το ΕΚΑΒ θα προμηθευτεί 17 ασθενοφόρα και θα χρηματοδοτηθούν τέσσερις σημαντικές, στοχευμένες και πολυεπίπεδες  δράσεις, που θα υλοποιήσουν το «Χαμόγελο του Παιδιού», ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός και οι «Γιατροί του Κόσμου», στο πλαίσιο της προσπάθειας για την πρόληψη και την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Οι  ανακοινώσεις έγιναν με τη παρουσία του Προέδρου του ΚΕΠΥ-ΕΚΑΒ Νίκου Παπαευσταθίου, του Προέδρου του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Αντώνη Αυγερινού, του Προέδρου του «Χαμόγελου του Παιδιού» Κώστα Γιαννόπουλου και της Γενικής Διευθύντριας των «Γιατρών του Κόσμου» Ευγενίας Θάνου, σχετικά με την αξιοποίηση των δωρεών που συγκεντρώθηκαν στον Ειδικό Λογαριασμό Αποπληρωμής Εκτάκτων Δαπανών για την αντιμετώπιση της νόσου Covid-19.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΥΠ. ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΧΡ. ΣΤΑΪΚΟΥΡΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΥΠ. ΥΓΕΙΑΣ Θ. ΠΛΕΥΡΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΝΔΗΜΙΑ (ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ/EUROKINISSI)
Εικόνα: ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ/EUROKINISSI

Οι δηλώσεις του Υπουργού Υγείας και του Προέδρου του ΚΕΠΥ-ΕΚΑΒ

Θ. ΠΛΕΥΡΗΣ: «Σήμερα βλέπουμε μία πρωτοβουλία της Κυβέρνησης, και ειδικά του Υπουργού Οικονομικών, η οποία έφτασε η ώρα να επιστρέψει πίσω στην κοινωνία.

Όλο αυτό το διάστημα, συνολικά ο δημόσιος τομέας, το ΕΣΥ, η πρωτοβάθμια περίθαλψη και όλες οι δυνάμεις του Υπουργείου Υγείας έχουν ενισχυθεί με 12.000 παραπάνω επικουρικό προσωπικό, 2.000 μόνιμο προσωπικό και πάνω από 700 κλίνες ΜΕΘ έχουν ενταχθεί στο ΕΣΥ.

Δίπλα σε όλη αυτή την προσπάθεια που κάνει ο δημόσιος τομέας, υπάρχει η συνδρομή των συνεργασιών με τον ιδιωτικό τομέα, αλλά και οι προσφορές που έρχονται από τους πολίτες. Είναι πάρα πολύ σημαντικό ότι σήμερα ερχόμαστε εδώ, προκειμένου το υπουργείο Οικονομικών να ανακοινώσει 4 δράσεις που συνδέονται με την προσπάθεια που γίνεται για την καταπολέμηση της πανδημίας.

Όλες αυτές οι δράσεις αφορούν στο Υπουργείο Υγείας. Το ΕΚΑΒ θα έχει 17 νέα εξοπλισμένα ασθενοφόρα στο στόλο του, προκειμένου να ενισχύσει τις Υγειονομικές Περιφέρειες. Οι υπόλοιπες δράσεις έχουν να κάνουν με φορείς, οι οποίοι συνδράμουν άμεσα το υπουργείο Υγείας.

Το «Χαμόγελο του Παιδιού», με το οποίο Μνημόνιο Συνεργασίας, καλύπτει με τις Κινητές Μονάδες του, υποχρεώσεις που θα έπρεπε να καλύπτει το Υπουργείο Υγείας.

Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός– με τον οποίο, επίσης, έχουμε Μνημόνιο Συνεργασίας- πέρα από τις άλλες δράσεις, βοηθάει στο εμβολιαστικό πρόγραμμα με στελέχωση εμβολιαστικών κέντρων, όπως του mega Εμβολιαστικού Κέντρου Γλυφάδας.

Οι Γιατροί του Κόσμου καλύπτουν ένα μεγάλο κομμάτι υγειονομικής περίθαλψης ευάλωτων πληθυσμών.

Με αυτή την έννοια, θεωρούμε ότι το σύνολο των προσφορών που παραδίδονται από το Υπουργείο Οικονομικών στο Υπουργείο Υγείας αφορούν την υγεία των πολιτών μας και στη συμβάλλουν στην  καταπολέμηση της πανδημίας».

Ν. ΠΑΠΑΕΥΣΤΑΘΙΟΥ: «Τα 17 αυτά ασθενοφόρα, με βάση τις προδιαγραφές τις οποίες δώσαμε, θα είναι άριστο «εργαλείο» για να μπορέσουμε να παρέχουμε υψηλού επιπέδου υπηρεσίες επείγουσας προνοσοκομειακής φροντίδας, με βάση τον εξοπλισμό που θα έχουν τα συγκεκριμένα ασθενοφόρα και με βάση τη γεωγραφική τους κατανομή, η οποία θα γίνει σε συνεργασία με το υπουργείο Οικονομικών.

Κλείνοντας, θέλω να ευχαριστήσω όλους και να πω ότι, ιδιαίτερα στην περίοδο της πανδημίας, φάνηκε το πόσο επιτυχημένα αποτελέσματα έχει η συνεργασία του δημόσιου με τον ιδιωτικό τομέα και επίσης φάνηκε το μεγάλο αίσθημα αλληλεγγύης τόσο από ιδιωτικούς φορείς όσο και από την κοινωνία, από απλούς ανθρώπους, στο κομμάτι των δωρεών σε όλο το χώρο της Υγείας και ιδιαίτερα στο Εθνικό Κέντρο Άμεσης Βοήθειας.

Θέλω, λοιπόν, να ευχαριστήσω για ακόμη μια αφορά το Υπουργείο Οικονομικών και τον Υπουργό τον κ. Σταϊκούρα και να σας διαβεβαιώσω ότι το ΕΚΑΒ, το οποίο πέρυσι συμπλήρωσε 35 χρόνια λειτουργίας, το προσωπικό του θα βρίσκεται πάντα στην «πρώτη γραμμή» και πάντα στο πλευρό των ανθρώπων που μας έχουν ανάγκη. Σας ευχαριστώ πολύ».

Διαφήμιση