Αρχική COVID-19 Σπάει κάθε ρεκόρ η Όμικρον – Έκτακτη σύσκεψη

Σπάει κάθε ρεκόρ η Όμικρον – Έκτακτη σύσκεψη

0
ΑΝΟΙΧΤΑ ΤΑ ΕΜΠΟΡΙΚΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΩΝ ΕΝΔΙΑΜΕΣΩΝ ΕΚΠΤΩΣΕΩΝ (ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ/EUROKINISSI) - μέτρα
Κίνηση στα εμπορικά καταστήματα στην οδό Ερμού στην Αθήνα, την Κυριακή 7 Νοεμβρίου 2021. (ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ/EUROKINISSI)
Διαφήμιση

Μετά την χθεσινή καταγραφή 9.284 κρουσμάτων Covid-19 και τις ακόμα πιο δυσοίωνες προβλέψεις του Υπουργού Υγείας για καλπασμό του ιικού φορτίου με αναμενόμενη κορύφωση στα 15.000 κρούσματα μέχρι το τελος της ημέρας, όλα τα ενδεχόμενα για άμεση εφαρμογή έκτακτων μέτρων πριν το νέο έτος παραμένουν ορθάνοικτα.

Αύριο, Τετάρτη 29 Δεκεμβρίου 2021, συνεδριάζει ετάκτως η επιστημονική επιτροπή, για να συνεκτιμήσει την εξέλιξη των πανδημικών δεικτών.

Ο υπουργός υγείας Θανος Πλεύρης σε σημερινή του εμφάνιση στην κρατική τηλεόραση παραδέχτηκε τις εμφανείς τάσεις επικράτησης της παραλλαγής Όμικρον, λόγος για τον οποίο,  «θα πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι αλλά να μην μας δημιουργεί πανικό» συνέστησε και αποκάλυψε ότι«Σήμερα ήδη στην πρωινή εκτίμηση είμαστε άνω των 15.000, που σημαίνει ότι θα έχουμε κρούσματα υψηλότερα από κάθε άλλη φορά, γιατί η μετάλλαξη αυτή έχει μεγάλη μεταδοτικότητα».

Πρόσθεσε δε, ότι όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά για την εφαρμογή των μέτρων νωρίτερα. «Θέλουμε να δούμε και τα σημερινά και τα αυριανά κρούσματα. Το σενάριο να έρθουν νωρίτερα τα μέτρα με βάση την αύξηση των κρουσμάτων και την πίεση στο ΕΣΥ είναι κάτι που θα το παρακολουθούμε μέχρι την τελευταία στιγμή. Προέχει η δημόσια υγεία. Θέλουμε να εφαρμοστούν τα μέτρα από τις 3 Ιανουαρίου, αλλά εάν η άνοδος των κρουσμάτων που βλέπουμε σήμερα συνεχιστεί και αύριο, θα είναι αντικείμενο νέα σύσκεψης».

Έκτακτη συνεδρίαση των εμπειρογνωμόνων

Όπως αποκάλυψε ο υπουργός, η επιτροπή των εμπειρογνωμόνων θα συνεδριάσει εκ νέου αύριο, λαμβάνοντας υπόψη όλα τα νέα δεδομένα. «Δεν υποτιμούμε τον παράγοντα των κρουσμάτων. Σήμερα και αύριο θα παρακολουθήσουμε τα κρούσματα και θα συνεδριάσει εκ νέου η επιτροπή, για να αποτιμήσει τη νέα άνοδο των κρουσμάτων, προκειμένου να δούμε αν τα μέτρα που πήραμε αρκούν ή αν θα χρειαστεί να έρθουν νωρίτερα».

Όπως παραδέχτηκε ο κ.Πλεύρης οι κυβερνητικές πρωτοβουλίες θα κινηθούν σε δύο άξονες

  • Συντόμευση της ισχύος των νέων μέτρων Εάν δηλαδή θα χρειαστεί να εφαρμοστούν νωρίτερατα μέτρα που εξαγγέλθηκαν για τις 3 Ιανουαρίου
  • Εκστρατεία πειθούς  Να πεισθούν οι πολίτες, με ή χωρις συμπτώματα,  να αποφύγουν την επαφή με άτομα μεγαλύτερης ηλικίας στο οικογενειακό τραπέζι της Πρωτοχρονιάς.
Διαφήμιση