Αρχική Ειδήσεις Σάλος στα αλβανικά ΜΜΕ για ετυμηγορία «Αυτοκτονίας» Κατσίφα

Σάλος στα αλβανικά ΜΜΕ για ετυμηγορία «Αυτοκτονίας» Κατσίφα

0
Katsifas
Διαφήμιση

Σάλο έχει προκαλέσει στα αλβανικά ΜΜΕ η ετυμηγορία του Δικαστηρίου Αργυροκάστρου για «αυτοκτονία» του ομογενή Κωνσταντίνου Κατσίφα, εξαιρώντας την επίσημη παραδοχή της επίλεκτης μονάδας της Αλβανικής Αστυνομίας «RENEA», περί εκτέλεσης του από άνδρες της που συμμετείχαν στην επιχείρηση» στις 28.10.2021 στους Βουλιαράτες της Βορείου Ηπείρου.

Συγκεκριμένα, τα αλβανικά ΜΜΕ,  βάλλουν κατά της ιατροδικαστικής πραγματογνωμοσύνης με αριθμό 597/1 που έκανε χρήση αυτής η αλβανική Δικαιοσύνη, η οποία καταλήγει στο συμπέρασμα πως ο Κατσίφας αυτοκτόνησε».

Όπως καταγέλλεται σε όλους τους τόνους, το Πρωτοβάθμιο Δικαστήριο Αργυροκάστρου εξαίρεσε την παραδοχή της «RENEA» περί δολοφονίας του 35χρονου ομογενή και αποδέχτηκε την πρόταση του εισαγγελέα Γιουλιάν Τσάφκα για περί αυτοκτονίας.

Το «μελανό» παρασκήνιο

Τα αλβανικά μέσα επιχειρούν μια εφ όλης της ύλης «αποκαθήλωση» της απόφασης, βάζοντας στο στόχαστρο ακόμα και τον Εισαγγελέα Τσάφκα, ο οποίος ήδη διώκεται στη χώρα του για κατάχρηση εξουσίας και διαφθορά.

Σύμφωνα με τη δικογραφία που διέρρευσε στον Τύπο, μόλις την προηγούμενη Δευτέρα 13 Δεκεμβρίου 2021 το πρωτοβάθμιο δικαστήριο και η πρόεδρος του Σουέλα Ντάσι, έκαναν αποδεκτή την πρόταση του Προϊστάμενου της Εισαγγελίας Αργυροκάστρου, για παύση της υπόθεσης Κατσίφα.

Ο θάνατος του Έλληνα ομογενή σύμφωνα με την επίσημη απόφαση του δικαστηρίου του Αργυροκάστρου, αποδίδεται όχι σε δολοφονία αλλά σε… αυτοκτονία, με δύο σφαίρες στην καρδιά.

Σημειώνεται ότι σε προηγούμενο στάδιο, η πρόταση «αυτοκτονίας» είχε επιστραφεί από την έδρα με εντολή περαιτέρω έρευνας, καθώς δεν προέκυπταν επαρκή στοιχεία για την απόδοση του θανάτου του Κατσίφα σε αυτοκτονία.

Που εστιάζουν τα αλβανικά ΜΜΕ

Τα αλβανικά μέσα καταγγέλουν την απόκρυψη των άγνωστων -διευκρινιστικών της πρότασης αυτοκτονίας- στοιχείων και   κανουν λόγο για προκλητική απόφαση του Πρωτοβάθμιου Δικαστηρίου Αργυροκάστρου, που παρά την αρχική του θέση, υιοθέτησε την πρόταση ενός εισαγγελέα που διώκεται για κατάχρηση εξουσίας και διαφθορά.

Βάζοντας στο στόχαστρο ακόμα και την εισαγγελική έκθεση, εγείρουν πλήθος ερωτημάτων αναφορικά με τον τρόπο εξέτασης των πειστηρίων αλλά και την λειτουργία του κράτους Δικαίου και της Δικαιοσύνης στην Αλβανία.

Σύμφωνα με στοιχεία που επικαλείται το ekklisiaonline.gr «Η εισαγγελική έκθεση, όπως είναι γνωστή έως σήμερα, «μπάζει» και σε πολλά σημεία φάσκει και αντιφάσκει. Βασίζει την «αυτοχειρία» του Κατσίφα σε ιατροδικαστικές εξετάσεις που έγιναν σε Αργυρόκαστρο και Τίρανα και με ιατροδικαστές που δεν βρέθηκαν και δεν έχουν εικόνα του σημείου του θανάτου όπως συνηθίζεται».

Επισήμως η οικογένεια του 35χρονου ομογενή δεν έχει ακόμη ενημερωθεί για την απόφαση του Πρωτοβάθμιου Δικαστηρίου Αργυροκάστρου να αποδώσει τον θάνατο σε αυτοκτονία και να θέσει την υπόθεση στο αρχείο. Σε επόμενο πλέον στάδιο, η προσφυγή για δικαίωση στα ευρωπαϊκά δικαστήρια φαντάζει μονόδρομος.

 

 

 

Διαφήμιση