Αρχική COVID-19 PfizerBioNTech: Δοκιμάζουν τρίτη δόση εμβολίου για παιδιά 2 – 5 ετών

PfizerBioNTech: Δοκιμάζουν τρίτη δόση εμβολίου για παιδιά 2 – 5 ετών

0
εμβόλιο - παιδί - κορίτσι - εμβολιασμός - Covid-19
Εικόνα: UNSPLASH/CDC
Διαφήμιση

Σύνταξη: ecozen.gr

Σε δοκιμή μιας τρίτης δόσης των 3 μg (μικρογραμμαρίων) του mRNA εμβολίου τους κατά του κορονοϊού θα προχωρήσουν οι Pfizer και BioNTech σε παιδιά κάτω των πέντε ετών.

Χωρίς ανοσιακή απόκριση παιδιά από 2 – 6 ετών

Όπως ανακοίνωσαν οι δύο συνεργαζόμενες εταιρείες, οι δύο δόσεις του εμβολίου τους που δοκιμάστηκαν σε παιδιά δύο, τριών και τεσσάρων ετών, απέτυχαν να πυροδοτήσουν ανοσιακή απόκριση συγκρίσιμη με εκείνη στους εφήβους και στους ενήλικες. Από την άλλη, το εμβόλιο τους γέννησε ανοσιακή απόκριση σε παιδιά έξι μηνών έως δύο ετών.

Οι εταιρείες διαβεβαίωσαν ότι “δεν ανιχνεύθηκαν προβλήματα ασφάλειας” και ανέφεραν ότι “η απόφαση για την αξιολόγηση μιας τρίτης δόσης σε παιδιά έξι μηνών έως πέντε ετών αντανακλά τη δέσμευση των εταιριών να επιλέξουν προσεκτικά τη σωστή δόση, ώστε να βελτιστοποιηθεί το προφίλ κινδύνου-οφέλους”.

Τρίτη δόση δύο μήνες μετά

Η “τυφλή” κλινική μελέτη θα συμπεριλάβει πλέον μια τρίτη δόση τουλάχιστον δύο μήνες μετά τη δεύτερη δόση, με στόχο να αυξηθεί η προστασία των παιδιών έως πέντε ετών. Αν οι τρεις δόσεις είναι τελικά επιτυχείς, οι εταιρείες έκαναν γνωστό ότι θα υποβάλουν τα δεδομένα της δοκιμής τους στις ρυθμιστικές-εποπτικές αρχές μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2022, έτσι ώστε να λάβουν επείγουσα άδειας κυκλοφορίας του εμβολίου τους στα μικρά παιδιά.

Τρίτη δόση και για παιδιά άνω των 5 ετών

Επίσης γνωστοποίησαν ότι σχεδιάζουν να δοκιμάσουν μια τρίτη δόση των 10 μg σε παιδιά πέντε έως 12 ετών. Ακόμη, ξεκίνησαν μια υπομελέτη τρίτης δόσης των 10 ή των 30 μg σε 600 εφήβους 12 – 17 ετών. Οι δοκιμές αυτές σχετίζονται με την εμφάνιση της νέας παραλλαγής Όμικρον και των αρχικών διαπιστώσεων ότι οι άνθρωποι που κάνουν ενισχυτική δόση, έχουν μεγαλύτερο βαθμό προστασίας.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΌλοι οι δήμοι της Αττικής «Μαζί Μπορούν» να μη μείνει παιδί χωρίς Χριστουγεννιάτικο δώρο
Επόμενο άρθροΚορωνοϊός: Μόνο με PCR ή rapid test η είσοδος στην Ελλάδα -Όλα τα μέτρα