Αρχική Περιβάλλον Μερομήνια: Προβλέπουν Πρωτοχρονιά με χιόνια

Μερομήνια: Προβλέπουν Πρωτοχρονιά με χιόνια

0
κρύος καιρός
Διαφήμιση

Σύνταξη: ecozen.gr

Με χιόνια αναμένεται να μπει το 2022 σύμφωνα με την πρόβλεψη των μερομηνιών, καθώς αυτοί που γνωρίζουν σημειώνουν ότι από 29 έως 31 παραμονή Πρωτοχρονιάς, ο καιρός χαλάει. Οι χιονοπτώσεις μάλιστα αναμένεται να συνεχιστούν μέχρι και τις 6 Ιανουαρίου.

Μερομήνια 2022: Ιανουάριος

Με χιόνια φαίνεται ότι θα κάνει ποδαρικό το 2022. Υποδεχόμαστε το 2022 με χειμωνιάτικες διαθέσεις. Αγριεύει σιγά σιγά ο καιρός με ισχυρούς βοριάδες με πολύ κρύο χιονόνερο και χιόνι.

Πρωτοχρονιά θα κάνουμε με χιόνια αφού από 29 έως 31 παραμονή Πρωτοχρονιάς, ο καιρός χαλάει. Η πτώση της θερμοκρασίας θα είναι ιδιαίτερα αισθητή, ενώ προβλέπονται χιονοπτώσεις που θα συνεχιστούν έως και τις 6 Ιανουαρίου 2022.

Ο καιρός αρχίζει να καλυτερεύει από 7 έως 12 Ιανουαρίου, όχι όμως για πολύ, αφού από 13 έως 18 προβλέπεται νέα πτώση θερμοκρασίας. Τα Φώτα, 8 με 12 του μήνα, ο καιρός αναμαίνεται λίγο να γλυκάνει, αλλά στη συνέχεια για μια βδομάδα προβλέπεται κακοκαιρία.

Οι αλκυονίδες μέρες θα κάνουν την παρουσία τους γύρω στις 18 με  20 Ιανουαρίου και οι νοτιάδες που θα ακολουθήσουν θα φέρουν και ποτιστικές βροχούλες.

Παρατηρώντας τα καιρικά φαινόμενα αυτών των πρώτων ημερών του Αυγούστου, οι άνθρωποι πρόβλεπαν με μεγάλη προσέγγιση  την καιρική κατάσταση των επόμενων δώδεκα μηνών.

Ο πρακτικός μετεωρολόγος Νικόλαος Γεωργίου Βογιατζής, συνταξιούχος του 307 ΤΣΥΑΥ (ΠΕΒ)τον οποίο επικαλείται το enikos.gr προβλέπει ανά μήνα τα εξής για τον φετινό χειμώνα:

Πρωτοχρονιά θα κάνουμε με χιόνια αφού από τις 29 έως τις 31 Δεκεμβρίου, παραμονή Πρωτοχρονιάς, ο καιρός χαλάει. Η πτώση της θερμοκρασίας θα είναι ιδιαίτερα αισθητή, ενώ προβλέπονται χιονοπτώσεις που θα συνεχιστούν έως τις 6 Ιανουαρίου 2022.

Ο καιρός καλυτερεύει από 7 έως 12 Ιανουαρίου, όχι όμως για πολύ, αφού από 13 έως 18 προβλέπεται νέα πτώση θερμοκρασίας. Το διάστημα από 19 έως 26 Ιανουαρίου ο κ. Βογιατζής προβλέπει Αλκυονίδες μέρες. Θα ακολουθήσει όμως νέα ανατροπή του σκηνικού από το βράδυ της 26ης Ιανουαρίου έως τις 31 του μήνα, όποτε προβλέπεται να εκδηλωθούν μπουρίνια, χιόνια, κρύο σε όλη την Ελλάδα.

Για Φεβρουάριο, Μάρτιο  και Απρίλιο

Ο Φεβρουάριος κάνει ποδαρικό επίσης, με χιόνια. Κατά τη διάρκεια όλου του μήνα ο καιρός θα είναι άστατος. Τον Μάρτιο η κακοκαιρία συνεχίζεται τουλάχιστον μέχρι τις 20 του μήνα με μικρά διαστήματα ‘καλοσύνης’. Από 21 έως 31 Μαρτίου, μάλιστα, εκτός από βροχές, μπουρίνια, και καταιγίδες δεν αποκλείεται να δούμε και χιόνια.

Το ίδιο σκηνικό συνεχίζεται και από 1 έως 5 Απριλίου, τα φαινόμενα γίνονται πιο ήπια από 6 έως 13 Απριλίου που ο καιρός θα είναι βροχερός. Το ίδιο ισχύει για το διάστημα από 14 έως 20 Απριλίου, που τα μερομήνια δείχνουν ήπιο καιρό, με ισχυρούς όμως ανέμους και ενδεχομένως βροχοπτώσεις.

Διαφήμιση