Αρχική Ειδήσεις Κυριάκος Μητσοτάκης: «Να ακουστεί η φωνή της επιστήμης και της αλήθειας το...

Κυριάκος Μητσοτάκης: «Να ακουστεί η φωνή της επιστήμης και της αλήθειας το 2022»

0
mitsotakis
Διαφήμιση

Μια αισιόδοξη νότα ανθρωπιάς και αλληλεγγύης επιχείρησε να μεταφέρει με το Πρωτοχρονιάτικο μήνυμά του ο Πρωθυπουργός αναφέρομενος στην πανδημία, την οικονομία και τα εθνικά μας θέματα.

Αναφερόμενος στην επιβαρυμένη επιδημιολογική εικόνα των τελευταίων ημερών, εξήγησε το σκεπτικό πίσω από την αποφυγή του γενικού lockdown, υπογραμμίζοντας τα «διδάγματα που οφείλουμε να αξιοποιήσουμε».

Οι επόμενες βδομάδες θα φέρουν κυματισμούς, παραδέχεται ο πρωθυπουργός. «Έχουμε, ωστόσο, τις δυνάμεις να αφήσουμε πίσω την τρικυμία, οδηγώντας την πατρίδα μας σε ήρεμα νερά. Ώστε τον χειμώνα της αβεβαιότητας να διαδεχθεί η άνοιξη της ελπίδας. Αρκεί να μείνουμε ενωμένοι, ώριμοι και προσεκτικοί», τονίζει στο μήνυμά του ο κ.Μητσοτάκης για το νέο έτος.

«Κλείνοντας τα αυτιά στην καταστροφολογία και στην ηττοπάθεια για να ακουστεί μόνο η φωνή της επιστήμης και της αλήθειας. Και, ασφαλώς, ακολουθώντας τις συστάσεις της Πολιτείας και των ειδικών. Μία τέτοια στάση θα είναι το καλύτερο δώρο προς τον εαυτό μας και τους γύρω μας. Αλλά και ο καλύτερος πρόλογος για το καινούργιο, πιο ελπιδοφόρο κεφάλαιο του 2022», υπογραμμίζει ο πρωθυπουργός.

Δείτε ολόκληρο το μήνυμα του Πρωθυπουργού

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεσμεύτηκε η κυβέρνηση να σταθεί δίπλα σε εκείνους που θα επηρεαστούν από τους νέους περιορισμούς και διαβεβαίωσε ότι δεν θα κρυφτεί πίσω από ευνοϊκούς δείκτες και αριθμούς.

«Είναι σίγουρο ότι στις αλλεπάλληλες μάχες με τον ιό υπήρξαν και αστοχίες. Και ότι η ευημερία της χώρας θέλει καιρό για να φτάσει στο μέσο πορτοφόλι. Πολύ περισσότερο, όταν η παγκόσμια ενεργειακή κρίση χτυπά, παράλληλα, και τη δική μας πόρτα. Όμως, όσο σίγουρος είμαι πως τα προηγούμενα βήματά μας δεν ήταν αυτονόητα, άλλο τόσο πιστεύω ότι τα επόμενα θα μας βγάλουν στο ξέφωτο. Γι’ αυτό και ένα μπορώ να υποσχεθώ: ότι η κυβέρνηση και εγώ προσωπικά θα είμαστε εδώ, στο πλευρό του κάθε Έλληνα, της κάθε Ελληνίδας. Διορθώνοντας τα λάθη μας. Ακούγοντας τις φωνές σας. Και δίνοντας λύσεις, όποτε και όπου απαιτείται», υπογραμμίζει.

Οι εθνικές προκλήσεις

«Στη διάρκεια του 2021 δεν ήταν λίγες και οι εθνικές προκλήσεις. Και σε αυτές, όμως, απαντήσαμε με τη σύνεση της αποφασιστικότητας. Η εθνική άμυνα ενισχύθηκε όσο ποτέ. Και πολύπλευρες διεθνείς συμφωνίες συνεργασίας δίνουν, ήδη, στη χώρα μας κομβικό ρόλο στη Μεσόγειο.

Και όλα αυτά, έγιναν και γίνονται με το βλέμμα πάντοτε στον πολίτη. Γιατί οι φόροι εξακολουθούν να μειώνονται. Οι πιο αδύναμοι ενισχύονται. Μεγάλα δημόσια έργα γίνονται πράξη. Το Ψηφιακό Κράτος εξυπηρετεί την καθημερινότητα. Παιδεία και Εργασία εκσυγχρονίζονται. Ενώ και η δημόσια ασφάλεια, σταδιακά, βελτιώνεται.

Με άλλα λόγια, η Ελλάδα αλλάζει, παρά την περιπέτεια που την δοκιμάζει. Ούτε κι αυτά, ωστόσο, είναι αρκετά. Νιώθω πως, καθώς οι προσδοκίες είναι μεγάλες, συχνά υποτιμώνται οι δυσκολίες. Το αβέβαιο παρόν μάς κάνει, επίσης, να ξεχνάμε το σκοτεινό παρελθόν. Και απ’ την άλλη πλευρά, δεν υπάρχουν απλές λύσεις σε σύνθετα προβλήματα. Ιδίως όταν αυτά είναι πρωτόγνωρα και απαιτούν συνεχή προσαρμογή.

Καταλήγοντας στο μήνυμά του ο πρωθυπουργός ευχήθηκε «Καλή Χρονιά σε κάθε Ελληνίδα και Έλληνα, παντού στη χώρα και στον κόσμο. Με υγεία και δύναμη, με αυτοπεποίθηση και αισιοδοξία».

 

Διαφήμιση