Αρχική Καταστροφές Κακοκαιρία Κάρμελ: Χιόνια και στην Αττική – Ποιοι δρόμοι είναι κλειστοί

Κακοκαιρία Κάρμελ: Χιόνια και στην Αττική – Ποιοι δρόμοι είναι κλειστοί

0
karmel
Εικόνα: EUROKINISSI/ΑΝΤΩΝΗΣ ΛΑΜΠΡΟΥ
Διαφήμιση

Σύνταξη: ecozen.gr

Σε εξέλιξη βρίσκεται η κακοκαιρία «Κάρμελ» καθώς ήδη σημειώνονται βροχές και χιονοπτώσεις. Τσουχτερό κρύο και χιόνια ακόμα και στην Αττική.  Αυτή την ώρα, σύμφωνα με όσα καταγράφει το forecast weather greece, χιονοθύελλα πλήττει τις περιοχές, Βίλια, Ιπποκράτειο Πολιτεία, Παρνασσό και Στενή Ευβοίας.

Η μεγάλη πτώση της θερμοκρασίας που θα φέρει η εισβολή πολικών αερίων μαζών από τα βόρεια, θα συνοδευτεί από κατά τόπους ισχυρές βροχοπτώσεις στην ανατολική και νότια νησιωτική χώρα, χιονοπτώσεις σε χαμηλά υψόμετρα, θυελλώδεις ανέμους και ισχυρό παγετό, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr.

Οι χιονοπτώσεις στα κεντρικά και βόρεια το Σάββατο θα είναι κατά βάση ασθενείς, αν και θα σημειώνονται ακόμη και σε πεδινές περιοχές, αλλά στην Στερεά Ελλάδα και στα ορεινά της Πελοποννήσου θα είναι κατά διαστήματα πυκνές. Μεγάλα ύψη υετού (βροχής και χιονιού) αναμένονται στην Εύβοια, στην Αν. Βοιωτία, στα βόρεια τμήματα της Αττικής και στην Κρήτη. Καταιγίδες θα σημειωθούν στις παράκτιες περιοχές του Κεντρικού και Νότιου Αιγαίου και τοπικά θα παράγουν ψιλό χαλάζι.

καιρος

Δρόμοι κλειστοί

Σύμφωνα με την Τροχαία λόγω χιονόπτωσης-παγετού η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται με χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων:

α) Ε.Ο Αράχωβας-Επταλόφου απο 1 Χ.Θ έως 16 Χ.Θ και από τη διασταύρωση Σκαμνού 14 Χ.Θ έως το χιονοδρομικό κέντρο Παρνασσού
β) στο επαρχιακό οδικό δίκτυο Στενής-Στροπονών Ευβοίας
γ) Ε.Ο. Καρπενησίου-Φούρνας-Καρδίτσας από 12 Χ.Θ θέση Βράχος έως θέση Ζαχαράκι
δ) Ε.Ο. Καρπενησίου-Κρικέλλου-Δομνίστας από 12 Χ.Θ έως 25 Χ.Θ
ε) Ε.Ο. Καρπενησίου-Προυσσού-Αγρινίου από 35 Χ.Θ έως 45 Χ.Θ

Χιονοθύελλα σε Βίλια, Ιπποκράτειο πολιτεία και Στενή Ευβοίας

Ειδικότερα για την Αττική, οι χιονοπτώσεις θα περιορίζονται πάνω από τα 300 μέτρα υψόμετρο περίπου στα δυτικά και βόρεια τμήματα του νομού, ενώ στις υπόλοιπες περιοχές θα σημειωθεί βροχόπτωση. Μετά το μεσημέρι τα φαινόμενα θα εντοπίζονται κυρίως περιμετρικά των ορεινών όγκων και στις υπόλοιπες περιοχές ο καιρός θα βελτιωθεί. Στα Βόρεια Προάστια θα σημειώνεται χιονόπτωση ή χιονόνερο έως τα 300 μέτρα υψόμετρο, με χιονόστρωση πάνω από τα 400-500 μέτρα υψόμετρο.

Στο μεταξύ θερμαινόμενους χώρους άνοιξαν οι δήμοι για την προστασία των αστέγων από το κρύο που φέρνει η κακοκαιρία «Κάρμελ». συγκεκριμένα από την Παρασκευή 17 Δεκεμβρίου στις 20.00 και για όσο επικρατήσουν οι πολύ χαμηλές θερμοκρασίες.

karmel Giannena

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΠόσα μελομακάρονα μπορώ να φάω τα Χριστούγεννα;
Επόμενο άρθροΌλοι οι δήμοι της Αττικής «Μαζί Μπορούν» να μη μείνει παιδί χωρίς Χριστουγεννιάτικο δώρο