Αρχική Περιβάλλον Just go zero Tilos: H Τήλος γιόρτασε την κυκλική οικονομία

Just go zero Tilos: H Τήλος γιόρτασε την κυκλική οικονομία

0
Τήλος: O Ιδρυτής και Διευθύνων Σύμβουλος της Polygreen, κ. Αθανάσιος Πολυχρονόπουλος σε ανοιχτή συζήτηση που πραγματοποιήθηκε στην Τήλο στο πλαίσιο της γιορτής για την κυκλική οικονομία.
Διαφήμιση

Μια μεγάλη γιορτή κυκλικής οικονομίας για τους κατοίκους της Τήλου διοργάνωσε το Σάββατο 27 Νοεμβρίου η Polygreen (Just go zero Tilos). Οι συμμετέχοντες παρακολούθησαν εργαστήρια δημιουργικής ανακύκλωσης, μέσα από τα οποία έδωσαν δεύτερη ζωή σε υλικά που, μέχρι τότε, προορίζονταν για απόβλητα, βιώνοντας στην πράξη τη σημασία της επαναχρησιμοποίησης όσων πραγμάτων δεν χρειαζόμαστε πια.

Το πρώτο εργαστήριο πραγματοποιήθηκε από τη Φερενίκη Τσαμπαρλή, με θέμα την κατασκευή Χριστουγεννιάτικων στολιδιών από ανακυκλώσιμα υλικά ενώ στη συνέχεια η Αλεξάνδρα Διονά μοιράστηκε με τους κατοίκους του νησιού δημιουργικούς τρόπους αξιοποίησης παλιών υφασμάτων. Το απόγευμά της ίδιας μέρας πραγματοποιήθηκε ειδικό μαγειρικό εργαστήριο με θέμα την αποφυγή της σπατάλης τροφίμων, από τον γνωστό Chef Δημήτρη Σκαρμούτσο.

Just go zero Tilos: Ο Chef Δημήτρης Σκαρμούτσος σε ειδικό μαγειρικό εργαστήριο για την αποφυγή της σπατάλης τροφίμων, στο πλαίσιο της γιορτής για την κυκλική οικονομία στην Τήλο.

Η γιορτή αυτή σηματοδότησε την έναρξη του καινοτόμου έργου κυκλικής οικονομίας «Just Go Zero Tilos», που έχει στόχο να μετασχηματίσει την Τήλο στο πρώτο νησί μηδενικών αποβλήτων και αναμένεται να ολοκληρωθεί τους πρώτους μήνες του 2022. Το έργο χρηματοδοτείται και υποστηρίζεται εξ ολοκλήρου με τεχνολογία και τεχνογνωσία από την Polygreen και υλοποιείται σε συνεργασία με το Δήμο Τήλου.

Τα εργαστήρια που πραγματοποιήθηκαν, σχεδιάστηκαν για να ψυχαγωγήσουν αλλά και να εκπαιδεύσουν τους κατοίκους του νησιού στις πρακτικές του έργου Just Go Zero Tilos, με απώτερο στόχο να ενθαρρύνουν την ενεργή συμμετοχή τους στην προσπάθεια μετασχηματισμού του νησιού προς ένα μέλλον χωρίς απόβλητα.

Στιγμιότυπο από τα εργαστήρια δημιουργικής ανακύκλωσης που πραγματοποιήθηκαν στην Τήλο στο πλαίσιο της γιορτής για την κυκλική οικονομία Just go zero Tilos.

Η γιορτή ολοκληρώθηκε με ανοιχτή συζήτηση, στην οποία μίλησαν η Δήμαρχος Τήλου κα Μαρία Καμμά Αλιφέρη, ο χωρικός Αντιπεριφερειάρχης Δωδεκανήσου, κ. Χρήστος Ευστρατίου και ο Ιδρυτής και Διευθύνων Σύμβουλος της Polygreen, κ. Αθανάσιος Πολυχρονόπουλος.

Η Δήμαρχος Τήλου κα Μαρία Καμμά – Αλιφέρη σε ανοιχτή συζήτηση που πραγματοποιήθηκε στο νησί κατά τη διάρκεια της γιορτής για την κυκλική οικονομία Just go zero Tilos.

Η κυρία Μαρία Καμμά Αλιφέρη ανέφερε: «Σήμερα κάνουμε την αρχή μια πορείας προς τον φιλόδοξο αλλά εξαιρετικά σημαντικό στόχο για ένα νησί μηδενικών αποβλήτων. Η μετάβαση αυτή προϋποθέτει τη συλλογική μας δέσμευση σε μία νέα καθημερινή πρακτική που διευκολύνεται με την υποστήριξη και την τεχνογνωσία της Polygreen. Η συνεργασία μας με την Polygreen δημιουργεί ένα νέο παράδειγμα σύμπραξης δημοσίου – ιδιωτικού τομέα στο οποίο η ενεργή συμμετοχή των πολιτών πολλαπλασιάζει το αποτέλεσμα της περιβαλλοντικής καινοτομίας».

Ο κύριος Αθανάσιος Πολυχρονόπουλος ανέφερε: «Είμαστε υπερήφανοι που το όραμά μας για ένα κόσμο χωρίς απόβλητα βρίσκει στην Τήλο εύφορο έδαφος για να αναπτυχθεί και μια ιδιαίτερα ενεργή τοπική κοινωνία έτοιμη να στηρίξει την καινοτομία και να αγκαλιάσει την αλλαγή. Ξεκινάμε σήμερα ένα συναρπαστικό ταξίδι μετάβασης για την Τήλο και μια νέα πρακτική που ελπίζουμε να εμπνεύσει παρόμοιες πρωτοβουλίες στην Ελλάδα και το εξωτερικό».

Ο Chef Δημήτρης Σκαρμούτσος σε ειδικό μαγειρικό εργαστήριο για την αποφυγή της σπατάλης τροφίμων, στο πλαίσιο της γιορτής για την κυκλική οικονομία στην Τήλο.

Το Just Go Zero Tilos αναπτύσσει ένα τεχνολογικά προηγμένο, καινοτόμο σύστημα κυκλικής διαχείρισης όλων των ρευμάτων αποβλήτων που παράγονται στην Τήλο με στόχο την πλήρη αξιοποίηση τους. Εφαρμόζεται με την ενεργή συμμετοχή νοικοκυριών, επιχειρήσεων και οργανισμών του νησιού και αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί την Άνοιξη 2022.

Διαβάστε περισσότερα εδώ.
#JustGoZeroTilos #JustGoZero #ZeroWaste #nothinginexcess REfuseREthinkREdesign

Διαβάστε επίσης:  Τουλάχιστον 2.500 φώκιες νεκρές σε όχθες της Κασπίας Θάλασσας
Λίγα λόγια για την Polygreen

H Polygreen είναι μια εταιρεία ηγέτης στον τομέα της κυκλικής οικονομίας παγκοσμίως. Με έμφαση στον προσεκτικό σχεδιασμό και την καινοτομία, αλλά και εξελιγμένες εργαστηριακές αναλύσεις, η Polygreen εξειδικεύεται σε αξιόπιστες και οικονομικά αποδοτικές υπηρεσίες διαχείρισης αποβλήτων και αντιμετώπισης της θαλάσσιας ρύπανσης. Με παρουσία σε Ευρώπη, Μέση Ανατολή και Αφρική, η Polygreen υλοποιεί άμεσα και αποτελεσματικά μερικά από τα πιο απαιτητικά, σε τεχνικό επίπεδο, περιβαλλοντικά projects παγκοσμίως. Παράλληλα η Polygreen παρέχει ολοκληρωμένες και καινοτόμες λύσεις κυκλικής οικονομίας που βελτιώνουν την ποιότητα ζωής των ανθρώπων. Τέλος, μέσα από στοχευμένα προγράμματα εκπαίδευσης, αλλά και πολιτιστικές δράσεις, η Polygreen στοχεύει στην ενίσχυση της περιβαλλοντικής συνείδησης.

Στην Polygreen στοχεύουμε σε έναν βιώσιμο κόσμο, όπου τίποτα δεν είναι περιττό και όλα αξιοποιούνται.

Για περισσότερες πληροφορίες:
Ειρήνη Ψιλοπούλου
τηλ. 0030 6952381185
i.psilopoulou@polygreen.eco
Μαριάννα Ιατρίδου
τηλ. 0030 694 3686501
marianna.iatridou@ogilvy.com

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΤο Σάββατο η ολική έκλειψη ηλίου στην Ανταρκτική – Παρούσα και ελληνική αντιπροσωπεία
Επόμενο άρθροΕξοικονομώ 2021: Ποιοι οι δικαιούχοι και τα ποσά επιδότησης