Αρχική COVID-19 Γερμανική αισιοδοξία για την Όμικρον με τα μέτρα να παραμένουν

Γερμανική αισιοδοξία για την Όμικρον με τα μέτρα να παραμένουν

Σύνταξη: ecozen.gr

0
κορονοϊός, αντισώματα
Εικόνα: pixabay/MiroslavaChrienova
Διαφήμιση

Κορυφαίος Γερμανός εμπειρογνώμονας σχετικά με τον κορωνοϊό εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι θα μπορούσαμε να έχουμε έναν «σχετικά κανονικό» χειμώνα το 2022.

Παρά την ανησυχία που διαγράφεται σε όλη την Ευρώπη, καθώς πολλές χώρες στον φόβο της Όμικρον περιορίζουν τους εορτασμούς της Πρωτοχρονιάς, ο Christian Drosten, ο οποίος διευθύνει το ινστιτούτο ιολογίας στο νοσοκομείο Charité του Βερολίνου, δηλώνει αισιόδοξος.

Ήπιες λοιμώξεις

Σήμερα, όπως δήλωσε τα δεδομένα από άλλες χώρες υποδηλώνουν ότι οι λοιμώξεις από την Όμιρον είναι πιο ήπιες και θα μπορούσαν να οδηγήσουν την πανδημία σε μια «ενδημική κατάσταση» πιο συγκρίσιμη με τον ιό ενός κοινού κρυολογήματος ή της γρίπης.

“Φυσικά, πρόκειται για μια καλή θετική εξέλιξη εάν έχετε έναν ιό που δεν σας αρρωσταίνει πλέον, αλλά μεταδίδεται εύκολα, ώστε να μπορεί να αναζητήσει και να βρει όλα τα κενά ανοσίας μεταξύ του πληθυσμού και να εξακολουθεί να προκαλεί τακτικές ενημερώσεις στην ανοσία”, είπε ο Drosten.

Τα μέτρα θα μείνουν

Ωστόσο, ο ειδικός στον κορωνοϊό είπε ότι αναμένει ότι τα μέτρα όπως η χρήση μάσκας σε εσωτερικούς χώρους και μια αναμνηστική, συμπληρωματική δόση εμβολίου πιθανότατα θα είναι απαραίτητα για την προστασία των ευάλωτων ατόμων κατά τη διάρκεια του επόμενου έτους.

Η Γερμανία βρισκόταν σε ιδιαίτερα μειονεκτική θέση, καθώς έχει υψηλότερο ποσοστό ανεμβολίαστων ανθρώπων από άλλες χώρες της ΕΕ, ιδιαίτερα στην ηλικία άνω των 60. Άνθρωποι που ούτε έχουν μολυνθεί από τον ιό, ούτε εμβολιαστεί και «φυσικά και διατρέχουν σοβαρό κίνδυνο», τόνισε.

Σημειώνεται ότι βάσει των τελευταίων στοιχείων, το 71,2% της Γερμανίας θεωρείται πλήρως εμβολιασμένο. Πρόκειται για το χαμηλότερο ποσοστό εμβολιασμού στη Δυτική Ευρώπη, εκτός από το Ηνωμένο Βασίλειο και την Ελβετία.

«Είναι ξεκάθαρο σε όλους μας: η πανδημία δεν έχει τελειώσει», σημειώνει ο καγκελάριος της Γερμανίας Όλαφ Σολτς σε μια προδημοσίευση του πρωτοχρονιάτικου μηνύματος του “Σας καλώ όλους να εμβολιαστείτε” σημειώνει.

Μετά από μέρες καταγραφής χαμηλών ποσοστών μόλυνσης με κορονοίό, η γερμανική υπηρεσία ελέγχου ασθενειών ανέφερε αυξημένη επίπτωση των 214,9 τελευταίων ημερών. Για κάθε 100.000 ανθρώπους, αντιστοιχούν 41.270 νέες μολύνσεις και έχουν σημειωθεί 323 θάνατοι τις τελευταίες 24 ώρες.

Με πληροφορίες από theGuardian

Διαφήμιση