Αρχική COVID-19 «Φρένο» στα σενάρια υποχρεωτικού εμβολιασμού στους άνω των 50

«Φρένο» στα σενάρια υποχρεωτικού εμβολιασμού στους άνω των 50

0
εμβόλιο covid 19 γιαγιά
Ανοίγει η πλατφόρμα για εμβολιασμό με 4η δόση.
Διαφήμιση

«Φρένο» στα σενάρια περί υποχρεωτικότητας εμβολιασμού πολιτών από την ηλικία των 50 ετών, επιχείρησε να βάλει μέσα από τηλεοπτική του συνέντευξη  ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης. Παραδεχόμενος τα ενθαρρυντικά σημάδια ανταπόκρισης των πολιτών άνω των 60 χρόνων.

Βέβαια, για τους πολίτες άνω των 60 που δεν έχουν κάνει την αναμνηστική δόση και έχουν συμπληρώσει επτά μήνες εμβολιασμού, ο υπουργός Υγείας είπε ότι από τις 13 Δεκεμβρίου θα λογίζονται ως ανεμβολίαστοι με τους αντίστοιχους περιορισμούς και την υποχρέωση για rapid test.

Αναφορικά δε, για πολίτες άνω των 60 που δεν έχουν κάνει καμία δόση έως τις 16 Ιανουαρίου, θα έχουν διοικητικό πρόστιμο 100 ευρώ.

Αποτίμηση της ανταπόκρισης στον εμβολιασμό

Ο υπουργος Υγείας αφού εξήγησε ότι η απόφαση του υποχρεωτικού εμβολιασμού για τους άνω των 60 ελήφθη λόγω της αυξημένης επικινδυνότητας της περιόδου, παραδέχτκε ότι το μέτρο απέδωσε από τις πρώτες ημέρες εφαρμογής του.

Μέσα σε μία εβδομάδα κλείστηκαν 85.000 ραντεβού πρώτης δόσης εμβολιασμού στους άνω των 60. Όπως δήλωσε, μόνο εάν υπάρξουν αντίστοιχα στοιχεία κινδύσνου για μικρότερες ηλικίες, τότε και μόνον τότε, θα μπορούσε να εξεταστεί το σενάριο της υποχρεωτικότητας εμβολιασμού από την ηλικία των 50.

Όπως εκτίμησε ο κ. Πλεύρης, με τον ρυθμό που κινούνται οι εμβολιασμοί, δεν θα χρειαστούν παραπάνω μέτρα. Αν και με βάση τη δυναμική πανδημίας και της μετάλλαξης Όμικρον «επιφυλασσόμαστε» δήλωσε «αν θα χρειαστεί να παρθούν επιπλέον μέτρα».

Διαφήμιση