Αρχική Special Topics Χριστούγεννα 2021: Όλες οι ερταστικές εκδηλώσεις στο δήμο Πειραιά

Χριστούγεννα 2021: Όλες οι ερταστικές εκδηλώσεις στο δήμο Πειραιά

0
IMG 20201220 212932 768x1024
Διαφήμιση

Μια «πολύχρωμη βεντάλια» δρώμενων, παιχνιδιών, θεματικών και εκδηλώσεων ανοίγει για τις γιορτές των Χριστουγέννων ο Δήμος Πειραιά. Μετά τη φωταγώγηση του εμβληματικού και πολυβραβευμένου Πύργου της πόλης αλλά και όλων των κεντρικών οδών, συντριβανιών και των παραδοσιακών καραβιών, πέριξ του Δημοτικού Θεάτρου που δεσπόζει το υπέρλαμπρο Χριστουγεννιατικο δέντρο και το «Δάσος των Αστεριών», ο Πειραιάς ετοιμάζεται να κλέψει τις εντυπώσεις και να αποτυπωθεί ανεξίτηλα στις καρδιές δημοτών κι επισκεπτών.

Η πόλη βρίσκεται ήδη σε ρυθμούς γιορτινούς, γεμάτη χρώμα και λάμψη. Η πλατεία Αλεξάνδρας έχει μεταμορφωθεί σε ένα παραμυθένιο «Χωριό Ξωτικών», όπου μικροί και μεγάλοι μπορούν να απολαύσουν το μεγαλύτερο παγοδρόμιο της χώρας, το εντυπωσιακό Carousel και το χριστουγεννιάτικο τρενάκι.

τρενο
Το Τρένο Της Χαράς

Αυτές τις μέρες τα παιδιά μπορούν να συμμετέχουν σε αναγνώσεις και εικονογραφήσεις παραμυθιών, σε εικαστικά εργαστήρια, θεατρικές παραστάσεις και πλήθος άλλων δημιουργικών δραστηριοτήτων που οργανώνει η Δημοτική Πινακοθήκη και Βιβλιοθήκη σε συνεργασία με τη διεύθυνση Πολιτισμού του Δήμου.

Τα Σαββατοκύριακα, ο Άγιος Βασίλης θα περιμένει τα μικρά, αλλά και τα μεγάλα παιδιά, για να διηγηθεί ιστορίες και να μοιράσει απλόχερα δώρα και ευχές.

KIDS CHRISTMAS FEST

Επίσης στην πλατεία Αλεξάνδρας, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για τα δικαιώματα του παιδιού, θα λειτουργήσει το Σάββατο 11 και την Κυριακή 12 Δεκεμβρίου το KIDS CHRISTMAS FEST. Πρόκειται για ένα εορταστικό διήμερο φεστιβάλ, γεμάτο χριστουγεννιάτικες εκπλήξεις και πολλές ψυχαγωγικές, εκπαιδευτικές, περιβαλλοντικές και αθλητικές δράσεις.

Στις πλατείες Πηγάδας, Θεμιστοκλή, Ευαγγελισμού και Γεννηματά έχουν στηθεί γιορτινά ξύλινα σπιτάκια με προγραμματισμένες εκδηλώσεις και δράσεις για όλη την οικογένεια.

Η Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου θα συμμετέχει και αυτή στο εορταστικό πρόγραμμα με τους καθιερωμένους μουσικούς περιπάτους στους δρόμου και τις πλατείες της πόλης καθώς και με μια μοναδική συναυλία στο Δημοτικό Θέατρο  στις 21 Δεκεμβρίου, σε σύμπραξη με το Πρότυπο Μουσικό Κέντρο Πειραιά.

«Κόκκινη νύχτα» με πολλές εκπλήξεις

Την Πέμπτη 23 Δεκεμβρίου έρχεται η «Κόκκινη Νύχτα», μια χριστουγεννιάτικη γιορτή με πολλές εκπλήξεις, ελκυστικές προσφορές και ειδικές εκπτώσεις, σύμφωνα με ανακοίνωση του δήμου Πειραιά.

Σε συνεργασία με τον Εμπορικό Σύλλογο Πειραιά, στην «Κόκκινη Νύχτα», τα καταστήματα της πόλης θα παραμείνουν ανοιχτά από τις 10 το πρωί έως τα μεσάνυκτα. Ενω, από νωρίς το απόγευμα τους δρόμους του εμπορικού κέντρου θα κατακλείσουν ξυλοπόδαροι, μασκότ, μάγοι, ξωτικά και Αϊ Βασίληδες, βάζοντας στο πνεύμα των Χριστουγέννων μικρούς και μεγάλους.

Μουσικά και χορευτικά δρώμενα θα εξελίσσονται ταυτόχρονα σε δεκάδες σημεία του Πειραιά, ενώ λίγο μετά τις 19:30 το βράδυ, μια χριστουγεννιάτικη έκπληξη θα περιμένει μικρούς και μεγάλους επισκέπτες στο Πασαλιμάνι.

Το «Δάσος των Αστεριών»

Santa Run Piraeus

Σύμφωνα με το πρόγραμμα, εκδηλώσεις για όλους τους επισκέπτες θα πραγματοποιηθούν στη Δημοτική Πινακοθήκη και στη Δημοτική Βιβλιοθήκη, ενώ ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του δήμου Πειραιά, διοργανώνει για δεύτερη χρονιά το Santa Run Piraeus την Κυριακή 19 Δεκεμβρίου και προσκαλεί μικρούς και μεγάλους να ντυθούν Αγιο-Βασίληδες, ώστε να ζήσουν στιγμές χαράς και διασκέδασης και να τρέξουνε σε κεντρικούς δρόμους της πόλης.

Την στήριξή της, ωστόσο, θα δείξει για μια ακόμη φορά η Κοινωφελής Δημοτική Επιχείρηση Πειραιά, με μια σειρά εορταστικών δράσεων κοινωνικής αλληλεγγύης για τις ευπαθείς ομάδες της πόλης.

Αλλαγή του χρόνου στον Πειραιά

Ο δήμος Πειραιά υποδέχεται το νέο έτος, παρουσία του πρώτου πλοίο που θα καταπλεύσει στο λιμάνι του, με ένα συγχρονισμένο show φωτισμών, εντυπωσιακών εναέριων πυροτεχνημάτων και βεγγαλικών με χρώμα, ρυθμό και ένταση από τον Πύργο του Πειραιά που θα φωτίσει τον πειραϊκό ουρανό.

ΠΥΡΓΟΣ 1 1024x683

Σχεδιάζεται ένα μοναδικό υπερθέαμα, ορατό και από τις πέντε δημοτικές κοινότητες της πόλης, το οποίο θα μεταδοθεί με live streaming μέσα από τα social media του Δήμου Πειραιά.

«Για ακόμα μια χρονιά ο Πειραιάς θα λάμψει καθ’ όλη τη διάρκεια των εορτών, στέλνοντας μήνυμα χαράς και αισιοδοξίας» σχολιάζει ο δήμαρχος της πόλης, Γιάννης Μώραλης.

»Παρά το δύσκολο περιβάλλον στο οποίο κληθήκαμε να διοργανώσουμε και το φετινό μας χριστουγεννιάτικο πρόγραμμα λόγω της πανδημίας, σχεδιάσαμε ακόμα πιο εντυπωσιακές εκδηλώσεις για όλη την οικογένεια, οι οποίες φυσικά θα πραγματοποιηθούν με τα μέτρα που ορίζει η πολιτεία. Στόχος μας είναι να δημιουργήσουμε μια ζεστή γιορτινή ατμόσφαιρα και εορταστικές εικόνες σε κάθε γειτονιά της πόλης μας και να προσφέρουμε στιγμές χαράς στον κόσμο και κυρίως στα παιδιά, τα οποία είναι οι πρωταγωνιστές των εορτών».

Για περισσότερες λεπτομέρειες, αλλά και το αναλυτικό πρόγραμμα των εκδηλώσεων, επισκεφθείτε την ιστοσελίδα christmasinpiraeus.gr

Διαφήμιση