Αρχική COVID-19 Αρνητικό PCR από την Κυριακή για ταξιδιώτες που έρχονται στην Ελλάδα

Αρνητικό PCR από την Κυριακή για ταξιδιώτες που έρχονται στην Ελλάδα

Σύνταξη: ecozen,gr

0
Κορονοϊός - COVID-19 - αεροδρόμιο - όμικρον
Διαφήμιση

Στο πλαίσιο της προσπάθειας ελέγχου της πανδημίας Covid-19, η Ελλάδα θα δέχεται, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Υγείαςεπισκέπτες από όλες τις χώρες με την επίδειξη αρνητικού μοριακού ελέγχου (PCR) 48 ωρών.

Από το μέτρο εξαιρούνται οι ταξιδιώτες που παρέμειναν στις δύο αυτές χώρες για διάστημα μικρότερο των 48 ωρών.

Το μέτρο θα τεθεί σε ισχύ από την Κυριακή 19/12 και ώρα 06:00.

Η παραλλαγή Όμικρον έχει σημάνει συναγερμό σε όλες τις χώρες της Ε.Ε. ενόψει των Χριστουγέννων, με την Κομισιόν να έχει προειδοποιήσει ότι κάθε χώρα μέλος θα πρέπει να ενημερώνει για τα μέτρα που παίρνει.

Σε επιφυλακή η Ευρώπη λόγω της Όμικρον

Αυστηρά μέτρα λαμβάνονται και στην Ιταλία με την κυβέρνηση Ντράγκι σήμερα να γνωστοποιεί ότι από αύριο θα επιβάλλεται πενθήμερη καραντίνα σε όσους πολίτες δεν έχουν εμβολιαστεί και φτάνουν αεροπορικώς στη χώρα από άλλα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Οι ανεμβολίαστοι πολίτες όπως και οι εμβολιασμένοι θα πρέπει να φέρουν μαζί τους γρήγορο τεστ ανίχνευσης κορονοϊού (που να έχει γίνει το πολύ 24 ώρες πριν την άφιξή τους) ή μοριακό τεστ (με περιθώριο 48 ωρών).

Στη Βρετανία η Όμικρον επεκτείνεται με ραγδαίο ρυθμό, με τα κρούσματα της παραλλαγής να διπλασιάστηκαν σε μία μόνο μέρα. Παράλληλα, επιβεβαιώθηκε και ο πρώτος θάνατος από την Όμικρον. Συνολικά, οι νοσούντες στη Βρετανία από την Omicron έφτασαν χθες τους 4.713, ωστόσο εκτιμάται ότι ο πραγματικός αριθμός είναι πολύ υψηλότερος.

Αλλά και στη Δανία, η Όμικρον ξεπέρασε την Τρίτη για πρώτη φορά, τα 1.000 κρούσματα  (1.098) μέσα σε μία ημέρα και οι αρχές εκτιμούν ότι το στέλεχος αυτό θα επικρατήσει στην Κοπεγχάγη εντός της εβδομάδας.

Διαφήμιση