Αρχική Πολιτισμός ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Η 18η διεθνής έκθεση βιβλίου “ανοίγει” μετά από 2,5 χρόνια

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Η 18η διεθνής έκθεση βιβλίου “ανοίγει” μετά από 2,5 χρόνια

0
thes
Διαφήμιση

Σύνταξη: ecozen.gr

Η Διεθνής Έκθεση Βιβλίου ετοιμάζεται να ανοίξει τις πύλες της την ερχόμενη Πέμπτη μετά από 2,5 χρόνια απουσίας λόγω πανδημίας.

Όχι διαδικτυακά αυτή τη φορά, όπως έγινε πέρυσι το Νοέμβριο, αλλά δια ζώσης με όλα τα απαραίτητα υγειονομικά μέτρα ασφαλείας . Γιατί μία έκθεση Βιβλίου όσο πετυχημένη και να είναι διαδικτυακά, χάνει κάτι από τον χαρακτήρα της. Χάνει την αμεσότητα, την επικοινωνία, την ανταλλαγή θέσεων και απόψεων, το τυχαίο αντάμωμα και την έκπληξη που σε περιμένει σε κάθε γωνιά της.

Από την Πέμπτη 25 Νοεμβρίου 2021 ως και την Κυριακή 28 Νοεμβρίου 2021 η 18η Διεθνής Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης επιστρέφει, μετά από δυόμιση ολόκληρα χρόνια, στο σπίτι της: Τα περίπτερα της HELEXPO στη Θεσσαλονίκη.

Η ιστορία

Η ιστορία της Δ.Ε.Β.Θ ξεκίνησε το 2004 με διοργανωτή το Εθνικό Κέντρο Βιβλίου. Το 2014, η σκυτάλη πέρασε στο Ελληνικό Ίδρυμα Πολιτισμού, το οποίο έχει έκτοτε την ευθύνη της διοργάνωσής της , σε συνεργασία με τη HELEXPO. Από την πρώτη μέρα της δημιουργίας της,υπήρξε ένας πολιτιστικός θεσμός με μεγάλη βαρύτητα και πρωτοτυπία. Στο πέρασμα των χρόνων όχι μόνον δεν έχασε τη σπουδαιότητά της αλλά καθιερώθηκε ως το μοναδικό ετήσιο σημείο συνάντησης όλων των παραγόντων του βιβλίου: εκδότες, συγγραφείς, μεταφραστές, λογοτεχνικοί πράκτορες, βιβλιοπώλες, βιβλιοθηκονόμους, ακαδημαϊκούς, ιδρύματα, φορείς και οργανισμούς για το βιβλίο από την Ελλάδα, τα Βαλκάνια, τη Δυτική Ευρώπη, τη Νοτιοανατολική Μεσόγειο και από όλο τον κόσμο.

Κυρίως όμως αποτελεί μια ανοιχτή πρόσκληση από τον κόσμο του βιβλίου προς το αναγνωστικό κοινό και κατατάσσεται πλέον στους κορυφαίους πολιτιστικούς θεσμούς της χώρας.

Τιμώμενη η γερμανόφωνη λογοτεχνία

Τιμώμενη στη φετινή Διεθνή Έκθεση Βιβλίου, θα είναι γερμανόφωνη λογοτεχνία. Η Διεθνής Έκθεση Βιβλίου της Φρανκφούρτης, το Goethe-Institut και το πρόγραμμα Litrix.de σε συνεργασία με το Ελληνικό Ιδρυμα Πολιτισμού έχουν ετοιμάσει ένα πλούσιο πρόγραμμα εκδηλώσεων για τους εκπροσώπους του κλάδου του βιβλίου και τους λάτρεις της λογοτεχνίας. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει αναγνώσεις, πάνελ, εργαστήρια, εκθέσεις, διαδικτυακό πρόγραμμα με παρουσιάσεις ειδικών καθώς και θεματικές συλλογές βιβλίων. Παράλληλα, θα πραγματοποιηθούν, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, λογοτεχνικά δρώμενα και θεματικοί περίπατοι.

Υγειονομικοί κανόνες: Τι θα ισχύσει

Η είσοδος στο Εκθεσιακό και Συνεδριακό Κέντρο Θεσσαλονίκης (γραφεία και περίπτερα), επιτρέπεται αποκλειστικά και μόνο με την επίδειξη του Green Pass για κατηγορίες εμβολιασμένων ή νοσησάντων (Green Pass νοείται, είτε η βεβαίωση εμβολιασμού/νόσησης SARS-Cov-2 είτε το Ευρωπαϊκό Ψηφιακό Πιστοποιητικό, εμβολιασμού ή ανάρρωσης COVID-19). Οι επισκέπτες της ΔΕΒΘ θα πρέπει να φέρουν μαζί τους είτε Δελτίο Αστυνομικής Ταυτότητας είτε Διαβατήριο, καθώς θα πραγματοποιείται έλεγχος ταυτοπροσωπίας με το κατά περίπτωση πιστοποιητικό.

Η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική για όλους ανεξαιρέτως, καθ’ όλη τη διάρκεια της παραμονής στο εκθεσιακό κέντρο ενώ θα πρέπει να τηρείται η απόσταση του ενάμισι (1,5) μέτρου.

——-

ΠΟΥ /ΠΟΤΕ:

Εκθεσιακό και Συνεδριακό Κέντρο ΔΕΘ, Εγνατία 154, Θεσσαλονίκη.

Ωράριο λειτουργίας:

Πέμπτη 25/11/2021: 15:00-22:00

Παρασκευή 26/11/2021: 10:00-22:00

Σάββατο 27/11/2021: 10:00-22:00

Κυριακή 28/11/2021: 10:00-21:00

Περισσότερες πληροφορίες, καθώς και το πρόγραμμα των εκδηλώσεων στον ιστότοπο της έκθεσης: https://www.thessalonikibookfair.gr

Διαφήμιση