Αρχική Ειδήσεις ΣτΕ: Χωρίς ρεύμα λόγω βλάβης μετασχηματιστή έως την Τετάρτη

ΣτΕ: Χωρίς ρεύμα λόγω βλάβης μετασχηματιστή έως την Τετάρτη

0
ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ (EUROKINISSI/ ΛΥΔΙΑ ΣΙΩΡΗ) - ΣτΕ
Συμβούλιο της Επικρατείας, Τρίτη 14 Μάη 2019. (EUROKINISSI/ ΛΥΔΙΑ ΣΙΩΡΗ)
Διαφήμιση

Σύνταξη: ecozen.gr

Το Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ) θα παραμείνει κλειστό  έως και την Τετάρτη 1η Δεκεμβρίου 2021, λόγω βλάβης του μετασχηματιστή μέσης τάσεως του δικαστηρίου, που καθιστά αδύνατη την ηλεκτροδότηση του δικαστικού μεγάρου.

Μάλιστα, δεν αποκλείεται η περαιτέρω παράταση της διακοπής λειτουργίας του ΣτΕ εφόσον δεν είναι εφικτή η αποκατάσταση της βλάβης μέσα στο διάστημα των τριών ημερών. Οι δικονομικές προθεσμίες που λήγουν κατά τις τρεις αυτές ημέρες, για λόγους ανωτέρας βίας, θα λήγουν την Πέμπτη 2 Δεκεμβρίου 2021.

Αναλυτικότερα, ο πρόεδρος του ΣτΕ Δημήτριος Σκαλτσούνης σε  ανακοίνωση του αναφέρει: «Λόγω βλάβης του μετασχηματιστή μέσης τάσεως, δεν είναι δυνατή η ηλεκτροδότηση του κτιρίου του Συμβουλίου της Επικρατείας. Χρόνος αποκατάστασης εκτιμάται η Τετάρτη 1η Δεκεμβρίου.

Δεδομένου ότι η κατάσταση αυτή συνιστά λόγο ανωτέρας βίας, ως εκ του ότι η λειτουργία των υπηρεσιών του δικαστηρίου εξαρτάται από τη διαθεσιμότητα του Ολοκληρωμένου Συστήματος Διαχείρισης Δικαστικών Υποθέσεων για τη Διοικητική Δικαιοσύνη (ΟΣΔΔΥΔΔ), αλλά και για λόγους ασφάλειας και υγιεινής, αναστέλλονται οι εργασίες του δικαστηρίου τη Δευτέρα 29 Νοεμβρίου, Τρίτη 30 Νοεμβρίου και Τετάρτη 1η Δεκεμβρίου 2021. Οι προθεσμίες που λήγουν κατά τις τρεις αυτές ημέρες λήγουν την Πέμπτη 2 Δεκεμβρίου 2021. Ειδικώς, οι δηλώσεις του άρθρου 33 παρ. 6 του π.δ. 18/1989 περί παράστασης των διαδίκων χωρίς εμφάνιση στο ακροατήριο για τις υποθέσεις που συζητούνται στις 2 Δεκεμβρίου 2021 μπορεί να υποβληθούν μέχρι τις 14:00 της ημέρας αυτής.

Μετά την αποκατάσταση της λειτουργίας του δικαστηρίου, θα υπάρξει νεότερη ανακοίνωση για την ημερομηνία συζήτησης των υποθέσεων που φέρονται προς συζήτηση κατά τις ημέρες αναστολής των εργασιών του».

ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ (EUROKINISSI/ ΛΥΔΙΑ ΣΙΩΡΗ)
Συμβούλιο της Επικρατείας, Τρίτη 14 Μάη 2019. (EUROKINISSI/ ΛΥΔΙΑ ΣΙΩΡΗ)
Διαφήμιση