Αρχική Διατροφή - Προτάσεις Σιδηροπενική αναιμία: Δωρεάν εξετάσεις στο Αρεταίειο Νοσοκομείο στις 25 & 26/11

Σιδηροπενική αναιμία: Δωρεάν εξετάσεις στο Αρεταίειο Νοσοκομείο στις 25 & 26/11

0
aretaieio
Διαφήμιση

Σύνταξη: ecozen.gr

Δωρεάν εξετάσεις γενικής αίματος και φερριτίνης στις 25/11 και 26/11 για γυναίκες στο Αρεταίειο Νοσοκομείο.

Η σιδηροπενική αναιμία, η οποία οφείλεται σε έλλειψη σιδήρου στον οργανισμό. Πρόκειται για την πιο συχνή αναιμία παγκοσμίως και αφορά κυρίως βρέφη, παιδιά και γυναίκες αναπαραγωγικής ηλικίας. Ιδιαίτερα κατά την εγκυμοσύνη, το 1/3 των γυναικών κατά το 3ο τρίμηνο μπορεί να εμφανίσει σιδηροπενία (χαμηλά επίπεδα σιδήρου).

Οι αιτίες

Οι αιτίες που οδηγούν σε σιδηροπενία είναι:

  • η ελαττωμένη πρόσληψη σιδήρου μέσω τροφής
  • η δυσαπορρόφηση (μειωμένη απορρόφηση του σιδήρου της τροφής από το έντερο)
  • η απώλεια αίματος (π.χ από το γαστρεντερικό σύστημα, έμμηνος ρύση)
  • οι αυξημένες ανάγκες (παιδιά, έγκυες)

Τα συμπτώματα

Τα συμπτώματα περιλαμβάνουν την ωχρότητα, την εύκολη κόπωση, το αίσθημα παλμών αλλά και την γλωσσίτιδα, την κοιλονυχία, τη τριχόπτωση.

Στο πλαίσιο της ευαισθητοποίησης για την σιδηροπενική αναιμία το Αιματολογικό Εργαστήριο – Ν.Υ.Αιμοδοσίας (Διευθύντρια: Καθηγήτρια Μαριάννα Πολίτου) σε συνεργασία με τη Β’ Μαιευτική-Γυναικολογική Κλινική (Διευθυντής: Καθηγητής Νίκος Βλάχος) προσφέρουν δωρεάν εξετάσεις γενικής αίματος και φερριτίνης και αιματολογική συμβουλευτική σε ενήλικες γυναίκες όλων των ηλικιών στο ΑΡΕΤΑΙΕΙΟ Νοσοκομείο του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ) στις 25 και 26/11 (9.00-14.30)

Λόγω των συνθηκών της πανδημίας COVID-19, οι θέσεις είναι καθορισμένες και περιορισμένες. Για τον προγραμματισμό των ραντεβού το τηλέφωνο επικοινωνίας είναι: 210-7286234

Διαφήμιση