Αρχική Επιλεγμένα Σεισμοί στην Ικαρία

Σεισμοί στην Ικαρία

0
Σεισμοί στην Ικαρία
Εικόνα: Unsplash/ Jens Aber
Διαφήμιση

Σύνταξη: ecozen.gr

Ισχυρός σεισμός μεγέθους 5,1 Ρίχτερ σημειώθηκε σήμερα το πρωί  Τρίτη 30 Νοεμβρίου στην Ικαρία. Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο ο σεισμός έγινε 20 χλμ βορειοδυτικά της Ικαρίας και είχε εστιακό βάθος 16.5 χλμ. Στην συνέχεια υπήρξε δεύτερη σεισμική δόνηση σε κλίμακα 4,1 ρίχτερ.  Οι δύο σεισμοί είχαν μεταξύ τους πολύ μικρή απόσταση. Ο πρώτος σημειώθηκε στις 6:00 ενώ ο δεύτερος μόλις λίγα λεπτά αργότερα στις 6:09.

Τρίτος σεισμός ταρακούνησε το νησί στις 12:32 το μεσημέρι ύψους 4,1 ρίχτερ στο θαλάσσιο χώρο 21 χλμ. ΒΔ της πόλης της Ικαρίας. Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, ο σεισμός έγινε σε απόσταση 201 χλμ. Α των Αθηνών.

Οι σεισμικές δονήσεις έγιναν αισθητές στα γύρω νησιά και ιδιαίτερα στη Χίο και στην Σάμο.

Εκτίμηση του Ευθύμη Λέκκα

«Είναι σε μια περιοχή που δεν έχει αυξημένη σεισμικότητα. Είναι βεβαίως το επίκεντρο στην προέκταση του μεγάλου ρήγματος που έδωσε το σεισμό στη Σάμο πέρσι στις 30 Οκτωβρίου. Δεν ανησυχούμε, είναι μακριά από κατοικημένους χώρους και την ξηρά, αν και έγινε αισθητός στην Ικαρία, στη Σάμο, Χίο» δήλωσε ο ο κ. Ευθύμης Λέκκας (Καθηγητής Δυναμικής Τεκτονικής & Εφαρμοσμένης Γεωλογίας) στο mega σύμφωνα με τις πληροφορίες του newsbeast.

Διαφήμιση