Αρχική Έξυπνα & Οικονομικά Πώς να διώξεις πανεύκολα τη μούχλα από το συρτάρι του πλυντηρίου σου

Πώς να διώξεις πανεύκολα τη μούχλα από το συρτάρι του πλυντηρίου σου

0
πλυντήριο - συρταράκι - συρτάρι - πλυντηρίου - μούχλα
Εικόνα: UNSPLASH/Raychan
Διαφήμιση

Το συρτάρι απορρυπαντικών του πλυντηρίου αποτελεί το μέρος, όπου εντοπίζεται η περισσότερη μούχλα, και τα υπολείμματα. Έχει ζέστη και υγρασία ό,τι ακριβώς χρειάζεται η μούχλα για να αναπτυχθεί.

Πλένοντας σε χαμηλές θερμοκρασίες, συγκεντρώνονται τα υπολείμματα αδιάλυτου απορρυπαντικού. Εάν το συρτάρι είναι βρώμικο, οι βρομιές και η μούχλα θα πάνε στον κάδο του πλυντηρίου, επομένως και σε όλα τα ρούχα μας. Τι να κάνουμε γι’ αυτό;

Αφαιρέστε το συρταράκι και τοποθετήστε το σε μια λεκανίτσα που θα έχετε ρίξει μέσα καυτό νερό και ξύδι. Μετά τρίβετε με ένα σφουγγαράκι για να φύγουν τα υπολείμματα. Αυτό θα σας βοηθήσει εάν η μούχλα βρίσκεται σε αρχικό στάδιο,

Αν πρόκειται για μια σχετικά προχωρημένη περίπτωση, φτιάξτε ένα μείγμα από αραιωμένη χλωρίνη και απορρυπαντικό. Απλώστε το μείγμα στην επιφάνεια και τρίψτε. Είναι πιθανό τα ίχνη μούχλας να επιμείνουν. Σ΄ αυτή την περίπτωση, αφήστε το μείγμα να δράσει για λίγο, και έπειτα τρίψτε ξανά.

Ρίξε απλά λίγη μαγειρική σόδα στο πλυντήριο ρούχων σου και σκοτώστε τα μικρόβια και τις μυρωδιές. Το αποτέλεσμα είναι εξαιρετικό, αλλά και…οικονομικό, καθώς θα πληρώνεις πολύ λιγότερα στο σούπερ μάρκετ.

Επιπλέον, η μαγειρική σόδα μπορεί να λειτουργήσει ως φυσικό μαλακτικό και έτσι θα κάνεις παράλληλα οικονομία, ενώ την ίδια στιγμή θα χρησιμοποιείς και υλικά πιο φυσικά.

Η μαγειρική σόδα βοηθάει στην εξισορρόπηση του pH του νερού, όπως ήδη αναφέραμε παραπάνω, κάτι που την κάνει να λειτουργεί και ως φυσικό μαλακτικό.

Βάζοντας ½ φλιτζάνι στο πλυντήριο μπορείτε να εξασφαλίσετε πως τυχόν υπολείμματα απορρυπαντικού ή μεταλλικών στοιχείων δεν θα «κάτσουν» στα ρούχα σας και έτσι θα βγουν πιο μαλακά από ποτέ!

Πηγή: athensmagazine.gr

Διαφήμιση