Αρχική Επιχειρείν Πιερρακάκης: Εφαρμογή για e- μεταβιβάσεις ακινήτων – Πώς θα λειτουργεί

Πιερρακάκης: Εφαρμογή για e- μεταβιβάσεις ακινήτων – Πώς θα λειτουργεί

0
home sale
Εικόνα: UNSPLASH/Tierra Mallorca
Διαφήμιση

Σύνταξη: ecozen.gr

Στο επόμενο διάστημα θα είναι έτοιμη η εφαρμογή του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης για την ηλεκτρονική μεταβίβαση ακινήτων. Για τον ψηφιακό μετασχηματισμό του κρατικού μηχανισμού, μίλησε ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης.

Ανακοίνωσε, ότι το υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής ετοιμάζει την ψηφιακή εφαρμογή σχετικά με την ηλεκτρονική μεταβίβαση ακινήτων που θα την έχει ο συμβαιολογράφος, όπου θα αντλεί όλες τις απαραίτητες πληροφορίες. «Η σκέψη είναι να μην υπάρχει ούτε φυσική επίσκεψη και η διαδικασία να γίνεται με τηλεδιάσκεψη» επισήμανε.

Στην αρχή όπως διευκρίνισε θα υπάρχει επίσκεψη του πολίτη στον συμβολαιογράφο. Στην πορεία όμως όλη η διαδικασία θα μπορεί να γίνεται μέσω τηλεδιάσκεψης. Αυτό από μόνο του όπως τόνσε  “είναι τεράστιο βήμα αλλαγής σε σχέση με το υφιστάμενο καθεστώς μεταβιβάσεων ακινήτων” σε συνέντευξή του σε τηλεοπτική εκπομπή στο Action 24..

Δημοφιλείς εφαρμογές

Σχετικά με τις δημοφιλείς εφαρμογές του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης ο κ. Πιερρακάκης τόνισε ότι μεγαλύτερη ανταπόκριση έχουν οι υπηρεσίες γνησίου υπογραφής, εξουσιοδοτήσεις και υπεύθυνες δηλώσεις.

«Μέχρι σήμερα μέσω του gov.gr 4,5 εκατομμύρια υπεύθυνες δηλώσεις και 1,5 εκατομμύριο εξουσιοδοτήσεις. Δεν θα μείνουμε εδώ όμως. Μέσα στις επόμενες ημέρες θα αυξήσουμε τις υπηρεσίες γνησίου υπογραφής, όπως για τα συμβόλαια ή άλλες πράξεις. Εντός λίγων ημερών θα γίνεται μέσω του gov.gr, όπως και το κομμάτι που αφορά στα ιδιωτικά συμφωνητικά».

Πρόσθεσε επίσης ότι για τα έργα του Ταμείου Ανάκαμψης έχει προβλεφθεί ένα τεράστιο κονδύλι περίπου 700 εκατομμύρια ευρώ ώστε «το χαρτί να μετατραπεί σε πληροφορία κι αυτό αφορά τον ΕΦΚΑ, τις πολεοδομίεςσύστημα υγείας, , το δικαιοσύνης κι άλλους τομείς».Τέλος, επανέλαβε ότι η ψηφιοποίηση του κράτους αποτελεί προσωπικό όραμα και δέσμευση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη.

Διαφήμιση