Αρχική Πολιτισμός Ο συγγραφέας Αλέξης Σταμάτης μάς συστήνει τα «δικά του» Εξάρχεια

Ο συγγραφέας Αλέξης Σταμάτης μάς συστήνει τα «δικά του» Εξάρχεια

0
Η ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΤΗΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΠΟΥ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΥΝ ΠΕΝΤΕ ΠΟΛΥΣΥΧΝΑΣΤΕΣ ΠΛΑΤΕΙΕΣ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ.ΠΛΑΤΕΙΑ ΕΞΑΡΧΕΙΩΝ.ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI - Εξάρχεια - Πλατεία
Εικόνα: Πλατεία Εξαρχείων, (ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI)
Διαφήμιση

Σύνταξη: ecozen.gr

Οι «Αθηναϊκές Διαδρομές Βιβλίου», η ξεχωριστή δράση πολιτισμού, που οι Αθηναίοι «αγκάλιασαν» από την πρώτη στιγμή, κλείνει τον κύκλο του Νοεμβρίου το ερχόμενο Σάββατο (27/11), με μια περιήγηση στα Εξάρχεια από τον συγγραφέα Αλέξη Σταμάτη. Ακολουθώντας τα βήματα των ηρώων που πρωταγωνιστούν στα μυθιστορήματα του, ο γνωστός συγγραφέας θα παρουσιάσει στους Αθηναίους που θα τον συνοδεύσουν στη διαδρομή, τα «δικά του» Εξάρχεια, όπως εκείνος τα περιγράφει μέσα από τις σελίδες των βιβλίων του.

Η βόλτα θα ξεκινήσει στις 12 το μεσημέρι από το Πολυτεχνείο, θα συνεχιστεί στη γειτονιά των Εξαρχείων και από εκεί θα καταλήξει στο Κολωνάκι, όπου «Ο έβδομος ελέφαντας», από το πρώτο του βιβλίο θα…συναντηθεί με έναν άλλο ήρωα από το μυθιστόρημά του «Ο άντρας της πέμπτης πράξης».

Ραπτόπουλος - Αθηναϊκές Διαδρομές

Οι «Αθηναϊκές Διαδρομές Βιβλίου» είναι μία πρωτοβουλία του Δήμου Αθηναίων μέσω του Athens Culture Net και πραγματοποιείται σε συνεργασία με εκδοτικούς οίκους, συγγραφείς, καλλιτέχνες και χώρους πολιτισμού της Αθήνας.

Με οδηγό τα βιβλία τους, οι δημιουργοί, σε ρόλο «περιηγητή», συστήνουν ξανά τις αθηναϊκές γειτονιές στους συμμετέχοντες, περπατώντας μαζί τους σε δρόμους και περιοχές της Αθήνας που, είτε αποτέλεσαν σκηνικό για την πλοκή των βιβλίων τους, είτε αφορμή έμπνευσης για τα έργα τους.

Την περασμένη Κυριακή (21/11), ο συγγραφέας Βαγγέλης Ραπτόπουλος μίλησε στο κοινό, που συμμετείχε στη δράση, για την Αθήνα που αγάπησε, μέσα από τα βιβλία του «Ό,τι καλύτερο μου έχει συμβεί», «Διόδια» και «Λούλα». Η διαδρομή ξεκίνησε από την οδό Γ. Γενναδίου, συνεχίστηκε προς την Ακαδημίας και κατέληξε στη Χαριλάου Τρικούπη.

Ραπτόπουλος - Αθηναϊκές Διαδρομές

Ραπτόπουλος - Αθηναϊκές Διαδρομές

Οι διαδρομές συνεχίζονται…

Έχοντας ήδη, από τις τρεις πρώτες διαδρομές της φετινής περιόδου, καταγράψει την υψηλή ανταπόκριση του κοινού, η δράση επεκτείνεται και τον Δεκέμβριο στις γειτονιές της πόλης, φέρνοντας κοντά Αθηναίους κάθε ηλικίας με τους αγαπημένους τους συγγραφείς.

Οι «Αθηναϊκές Διαδρομές Βιβλίου» πραγματοποιούνται κάθε Σάββατο ή Κυριακή και έχουν διάρκεια περίπου 2 ωρών. Η συμμετοχή είναι δωρεάν και γίνεται με ηλεκτρονική προεγγραφή (έως 20 άτομα σε κάθε διαδρομή). Η επίδειξη πιστοποιητικού εμβολιασμού COVID-19 και αστυνομικής ταυτότητας είναι απαραίτητη για τη συμμετοχή στην εκδήλωση, όπως και η χρήση μάσκας καθ’ όλη τη διάρκεια της διαδρομής.

Για τη διαδρομή με τον συγγραφέα Αλέξη Σταμάτη, μπορείτε να κάνετε την κράτησή σας εδώ: https://www.eventora.com/el/Events/AthinaikesDiadromesVivliou-alexis-stamatis-sta-vimata-ton-iroon-tou

Οι δράσεις του Δεκεμβρίου θα ανακοινωθούν σύντομα.

Διαφήμιση