Αρχική Επιλεγμένα Κλειστά καφέ, μπαρ και εστιατόρια την Τρίτη 16 Νοεμβρίου

Κλειστά καφέ, μπαρ και εστιατόρια την Τρίτη 16 Νοεμβρίου

0
ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑΡΧΩΝ ΕΣΤΙΑΣΗΣ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ (ΑΝΔΡΕΑΣ ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI) - καφέ
Διαμαρτυρία καταστηματαρχών εστίασης στην πάτρα, Δευτέρα 8 Νοεμβρίου 2021. (ΑΝΔΡΕΑΣ ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI)
Διαφήμιση

Σύνταξη: ecozen.gr

Σε πανελλαδικό κλείσιμο των καταστημάτων την Τρίτη 16 Νοεμβρίου 2021 προχωρά ο κλάδος της εστίασης μετά από απόφαση της Ένωσης Εστιατορίων και Συναφών Αττικής. Δηλαδή, κλειστά αναμένεται να είναι τα καφέ, τα μπαρ και τα εστιατόρια.

Όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση: «η εστίαση αναζητεί μέτρα στήριξής της, για την αποφυγή λουκέτων και απώλειας θέσεων εργασίας:

  • Μη επιστροφή των επιστρεπτέων προκαταβολών
  • Συνέχιση της επιδότησης ενοικίου
  • Επαναφορά του μέτρου αναστολή των συμβάσεων εργασίας
  • Απαλλαγή από την καταβολή δημοτικών τελών
  • Μείωση του ΦΠΑ στο 6%
  • Συνέχιση της επιδότησης των δόσεων δανείων, και
  • Νέες χρηματοδοτήσεις ανάλογες εκείνων του2020 και των αρχών του 2021».

Γ. Καββαθάς: στα take away δεν χρειάζεται έλεγχος πελατών

Στο μεταξύ, ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ Γιώργος Καββαθάς μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ ανέφερε ότι κάποιες επιχειρήσεις δεν έχουν ενημερωθεί σωστά σχετικά με τον έλεγχο των παραστατικών και διευκρίνισε ότι στο take away (παραλαβή εκτός) δεν χρειάζεται να γίνει έλεγχος πελατών.

«Ο πελάτης μπαίνει με μάσκα, παίρνει το προϊόν και αποχωρεί, δεν κάθεται σε πάγκο ή τραπέζι. Αν βγει έξω αν κάτσει έξω σε πάγκο να πιει τον καφέ του, βεβαίως πρέπει να ελεγχθεί. Αλλά η ΚΥΑ προβλέπει ότι αν παίρνεις καφέ και φεύγεις δε γίνεται έλεγχος» εξήγησε ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ.

Ο κ. Καββαθάς δήλωσε ότι τα νέα μέτρα που τέθηκαν σε εφαρμογή από το Σάββατο δυσκολεύουν πάρα τις επιχειρήσεις, καθώς περιορίζουν κατά πολύ τους δυνητικούς πελάτες. Έκανε λόγο για μείωση τζίρου 30-50% πανελλαδικά το Σαββατοκύριακο, δηλαδή τις δύο πρώτες μέρες εφαρμογής των μέτρων, ενώ Δευτέρα και Τρίτη, ανέφερε πως η μείωση έφθασε και το 80%.

«Από τους περίπου 96.000 ελέγχους η παραβατικότητα είναι κάτω του 0,5%» σημείωσε ακόμα ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ.

Ανοιχτό το ενδεχόμενο για νέα συνάντηση στο τέλος του μήνα

Σχετικά με τη συνάντηση που είχε νωρίτερα αυτή την εβδομάδα με τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, ανέφερε ότι του περιέγραψε τη δύσκολη κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει ο κλάδος.

«Ζητήσαμε να ληφθούν αντισταθμιστικά μέτρα λόγω των περιορισμών και της αισθητής μείωσης που παρατηρήσαμε ήδη από το πρώτο Σαββατοκύριακο. Η απάντηση που πήραμε είναι ότι δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή ο δημοσιονομικός χώρος για κάτι τέτοιο. Ο πρωθυπουργός άφησε ωστόσο ανοιχτό το ενδεχόμενο να υπάρξει νέα συνάντηση στο τέλος του μήνα, προκειμένου να δούμε εκ νέου την εικόνα του κλάδου», ανέφερε ο κ. Καββαθάς την Τρίτη.

Διαφήμιση