Αρχική Περιβάλλον Καθαρή Εβδομάδα: Λέμε ευχαριστώ με μια κίτρινη καρδιά

Καθαρή Εβδομάδα: Λέμε ευχαριστώ με μια κίτρινη καρδιά

0
Καθαρή εβδομάδα 2021 - Karcher - ΚΕΔΕ - ευχαριστώ
Διαφήμιση

Σύνταξη: ecozen.gr

Πρωτοβουλία αλληλεγγύης με τίτλο «Καθαρή Εβδομάδα»! ανέλαβε η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) προς τους εργαζόμενους στον τομέα Καθαριότητας των δήμων όλης της χώρας όλους αυτούς, που φροντίζουν να διατηρούν τις πόλεις μας καθαρές, λέγοντας τους ένα ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ με τον πιο ξεχωριστό τρόπο. 

Η δράση ξεκίνησε, με τη συμμετοχή δήμων από όλη τη χώρα και τη στήριξη της εταιρείας Kärcher το Σάββατο 27 Νοεμβρίου και θα ολοκληρωθεί το ερχόμενο Σάββατο 4 Δεκεμβρίου. Τα «σημεία εκκίνησης» ήταν η Αθήνα, η Αρχαία Ολυμπία και τη Λίμνη Ευβοίας.

Το μήνυμα του προέδρου της ΚΕΔΕ

Στο σχετικό μήνυμά του, ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Δημήτρης Παπαστεργίου τόνισε ότι: «στόχος αυτής της πρωτοβουλίας είναι να αναδείξουμε την κεντρική αξία του Υπεύθυνου Πολίτη, μα πάνω από όλα του Ανθρώπου και δεσμευόμαστε να κάνουμε τη διαφορά, δίνοντας το καλό παράδειγμα.

Με μία σειρά ενεργειών, καθ’ όλη την διάρκεια της εβδομάδας 27 Νοεμβρίου – 4 Δεκεμβρίου 2021, καλούμε τους πολίτες να ευχαριστήσουν τους εργαζόμενους της καθαριότητας που συναντούν (στο σπίτι, στο γραφείο, στον δρόμο). Με κύριο γνώμονα την αφύπνιση των συμπολιτών μας, στρέφουμε το βλέμμα μας στους ανθρώπους που απλά προσπερνάμε, που απλά θεωρούμε δεδομένους. Για τον λόγο αυτό, έχουμε δημιουργήσει το δικό μας σήμα «την κίτρινη καρδιά» που ουσιαστικά εκφράζει το ευχαριστώ του καθενός προς τους εργαζομένους της καθαριότητας».

Καθαρή εβδομάδα 2021 - Karcher - ΚΕΔΕ

 

Οι δράσεις

Καθ’ όλη την διάρκεια της «Καθαρής Εβδομάδας 2021», έχουν προγραμματιστεί μία σειρά από δράσεις σε συνεργασία με την Kärcher.

Η αρχή έγινε το Σάββατο, 27 Νοεμβρίου οπότε και φωταγωγήθηκαν ταυτόχρονα «κίτρινες καρδιές» στην Αθήνα, στην πλατεία Κοραή, παρουσία του δημάρχου Αθηναίων Κ. Μπακογιάννη, στην Αρχαία Ολυμπία παρουσία του δημάρχου Γ. Γεωργιόπουλου και του γενικού γραμματέα της ΚΕΔΕ Δ. Καφαντάρη καθώς και αντιδημάρχων καθαριότητας και εργαζομένων στις υπηρεσίες καθαριότητας των δήμων.

Τη Δευτέρα ήταν προγραμματισμένη η φωταγώγηση της κίτρινης καρδιάς στο λιμάνι της Λίμνης Ευβοίας, ενώ στους περισσότερους δήμους της χώρας θα πραγματοποιηθεί φωταγώγηση συμβολικών σημείων των δήμων. Η φωταγώγηση αυτή θα διατηρηθεί καθ’ όλη την διάρκεια της «Καθαρής Εβδομάδας».

Πώς μπορούν οι πολίτες να στηρίζουν τη δράση

Η δράση «ΚΑΘΑΡΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ – Λέμε ευχαριστώ στους ανθρώπους της καθαριότητας», καταγράφεται και στον δικτυακό τόπο https://katharievdomada.gr/ αλλά και μέσα από την ιστοσελίδα της ΚΕΔΕ, www.kede.gr όπου καθένας μπορεί να πει το δικό του συμβολικό «ευχαριστώ» πατώντας στη μεγάλη κίτρινη καρδιά. Όλες οι παράλληλες δράσεις που υποστηρίζουν την ενέργεια αποτυπώνονται στον σχετικό διαδραστικό χάρτη.

ΚΑΘΑΡΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ

Δείτε τη δράση που πραγματοποιήθηκε στην πλατεία Κοραή:

Διαφήμιση