Αρχική Διάστημα ΗΠΑ: Το Πεντάγωνο σχηματίζει ομάδα που θα ερευνά UFO

ΗΠΑ: Το Πεντάγωνο σχηματίζει ομάδα που θα ερευνά UFO

0
διάστημα-εξωγήινοι
Εικόνα: Pixabay/danielarealpeg
Διαφήμιση

Σύνταξη: ecozen.gr

Την δημιουργία μιας νέας ομάδας η οποία θα ερευνά αναφορές για παρουσία Άγνωστης Ταυτότητας Ιπτάμενων Αντικειμένων (τα λεγόμενα ΑΤΙΑ) σε ελεγχόμενο εναέριο χώρο, ανακοίνωσε το βράδυ της Τρίτης, το αμερικανικό υπουργείο Άμυνας.

Ο σχηματισμός της ομάδας λαμβάνει χώρα αφού η κυβέρνηση έδωσε τον Ιούνιο στη δημοσιότητα μια έκθεση, στην οποία περιλαμβάνονταν 144 παρατηρήσεις και αναφερόταν πως υπάρχει έλλειψη επαρκών δεδομένων για να προσδιοριστεί η φύση μυστηριωδών ιπτάμενων αντικειμένων.

Η έκθεση ήρθε σαν στροφή 180 μοιρών σε σχέση με την πολιτική που ακολουθούσε από τη δεκαετία του 1940 η Ουάσιγκτον, απορρίπτοντας τις μαρτυρίες για ΑΤΙΑ και ιπτάμενους δίσκους.

Τη νέα ομάδα με την ονομασία Airborne Object Identification and Management Synchronization Group (Ομάδα Συγχρονισμού Ταυτοποίησης και Διαχείρισης Ιπτάμενων Αντικειμένων) θα επιβλέπουν ο υφυπουργός Άμυνας αρμόδιος για τις Υπηρεσίες Πληροφοριών, ο διευθυντής του Μεικτού Επιτελείου και αξιωματούχοι του Γραφείου του Διευθυντή Εθνικών Υπηρεσιών Πληροφοριών.

Η ομάδα αντικαθιστά την Ομάδα Εργασίας Αγνώστου Ταυτότητας Εναέριων Φαινομένων του Πολεμικού Ναυτικού.

Όπως δήλωσε η αναπληρώτρια υπουργός Άμυνας Κάθλιν Χικς, η παρουσία ΑΤΙΑ αποτελεί δυνητική απειλή για τις πτήσεις και την εθνική ασφάλεια.

Η νέα ομάδα, θα εργάζεται για να ανιχνεύει, να αναγνωρίζει και να ταυτοποιεί αντικείμενα, καθώς και για να αξιολογεί και να μετριάζει οποιεσδήποτε απειλές συνδέονται με αυτά, όπως αναφέρει το Πεντάγωνο.

Επί δεκαετίες οι αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις απορρίπτουν, απομυθοποιούν και αμφισβητούν παρατηρήσεις άγνωστης ταυτότητας ιπτάμενων αντικειμένων και «ιπτάμενων δίσκων», οι οποίες χρονολογούνται από τα χρόνια του 1940, ενώ πλέον ενθαρρύνει την αναφορά τέτοιων περιστατικών.

Διαφήμιση