Αρχική Ειδήσεις Επίδομα θέρμανσης: Ανοίγει η πλατφόρμα – Ποιοι το δικαιούνται

Επίδομα θέρμανσης: Ανοίγει η πλατφόρμα – Ποιοι το δικαιούνται

0
ΕΥΡΩ (ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ/EUROKNISSI) - Επίδομα θέρμανσης
ΕΥΡΩ (ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ/EUROKINISSI)
Διαφήμιση

Σύνταξη: ecozen.gr

Ξεκίνησε η αντίστροφη μέτρηση για το άνοιγμα της πλατφόρμας υποβολής των αιτήσεων του επιδόματος θέρμανσης.

Συγκεκριμένα, το βράδυ της Δευτέρας ή το αργότερο το πρωί της Τρίτης αναμένεται να ξεκινήσει η πρόσβαση στην πλατφόρμα, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, μιλώντας στην τηλεόραση του ΑΝΤ1. Όπως τόνισε, στόχος είναι να αρχίσει η προκαταβολή του επιδόματος στους δικαιούχους στις 10 Δεκεμβρίου.

Μετά την αύξηση των εισοδηματικών και περιουσιακών κριτηρίων, θα αυξηθεί και το όριο για την επιδότηση των αγορών πέλετ και ξύλων, ούτως ώστε να λάβουν το επίδομα περισσότεροι κάτοικοι ορεινών οικισμών.

Το νέο όριο θα καλύπτει πλέον και οικισμούς με πληθυσμό έως και 3.500 κατοίκους από 2.500 κατοίκους που ίσχυε πέρυσι. Το επίδομα αναμένεται να λάβουν φέτος πάνω από 1 εκατ. νοικοκυριά.

Υπενθυμίζεται ότι ο συνολικός προϋπολογισμός του επιδόματος θέρμανσης φέτος διπλασιάστηκε και ανέρχεται στα 168 εκατ. ευρώ.

Ποιοι το δικαιούνται

    • Άγαμοι φορολογούμενοι ή έγγαμοι σε κατάσταση χηρείας ή εν διαστάσει οι οποίοι κατά το προηγούμενο έτος είχαν ετήσιο συνολικό εισόδημα μέχρι 14.000 ευρώ και κατείχαν την 1η Ιανουαρίου του τρέχοντος έτους κτίσματα και εντός σχεδίου πόλεως οικόπεδα συνολικής αντικειμενικής αξίας μέχρι 180.000 ευρώ.
    • Έγγαμοι και συνάψαντες σύμφωνα συμβίωσης φορολογούμενοι οι οποίοι το προηγούμενο έτος είχαν ετήσιο συνολικό οικογενειακό εισόδημα μέχρι 20.000 ευρώ και την 1η Ιανουαρίου του τρέχοντος έτους κατείχαν κτίσματα και εντός σχεδίου πόλεως οικόπεδα αντικειμενικής αξίας μέχρι 300.000 ευρώ. Τα όρια προσαυξάνονται για κάθε εξαρτώμενο τέκνο κατά 3.000 ευρώ.
    • Μονογονεϊκές οικογένειες οι οποίες κατά το προηγούμενο έτος είχαν ετήσιο συνολικό εισόδημα μέχρι 22.000 ευρώ και την 1η Ιανουαρίου του τρέχοντος έτους κατείχαν κτίσματα και εντός σχεδίου πόλεως οικόπεδα αντικειμενικής αξίας μέχρι 250.000 ευρώ. Το όριο των 22.000 ευρώ προσαυξάνεται κατά 2.000 ευρώ για κάθε εξαρτώμενο τέκνο μετά το πρώτο.
  • Το επίδομα θα χορηγείται στα ως άνω φυσικά πρόσωπα, εφόσον καταναλώνουν πετρέλαιο θέρμανσης ή φυσικό αέριο ή υγραέριο ή καυσόξυλα ή βιομάζα (πέλετ) για τις ανάγκες θέρμανσης των ακινήτων τα οποία χρησιμοποιούν ως κύρια κατοικία κατά το χρόνο υποβολής της αίτησης, είτε αυτά μισθώνονται είτε είναι δωρεάν παραχωρούμενα ή ιδιοκατοικούνται.
  • Οι δικαιούχοι για να λάβουν το επίδομα θα πρέπει να έχουν υποβάλει αίτηση εκδήλωσης ενδιαφέροντος σε ειδική ηλεκτρονική εφαρμογή στο σύστημα TAXISnet.
Διαφήμιση