Αρχική COVID-19 Covid Free Wallet: Γρήγορη και εύκολη αποθήκευση πιστοποιητικών

Covid Free Wallet: Γρήγορη και εύκολη αποθήκευση πιστοποιητικών

0
Covid Free Gr Wallet
Διαφήμιση

Σύνταξη: ecozen.gr

Τη δυνατότητα να αποθηκεύουν τα πιστοποιητικά και τις βεβαιώσεις COVID (εμβολιασμού, νόσησης ή διαγνωστικού ελέγχου) σε εφαρμογή wallet του κινητού ή του tablet τους έχουν πλέον οι πολίτες μέσω του Covid Free Gr Wallet.

Πρόκειται για ένα ψηφιακό εργαλείο ευρέως γνωστό, καθώς οι χρήστες σε ανάλογες εφαρμογές αποθηκεύουν πληθώρα εγγράφων, όπως τις κάρτες επιβίβασης για ταξίδια ή εισιτήρια θεαμάτων, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου.

Μέσω της νέας εφαρμογής που υλοποίησε το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης απλοποιείται σημαντικά η αποθήκευση σε ένα σημείο και συνεπώς η επίδειξη των ψηφιακών πιστοποιητικών (εμβολιασμού, νόσησης ή διαγνωστικού ελέγχου) με στόχο τη διευκόλυνση των σχετικών ελέγχων. Οι πολίτες μπορούν να κατεβάσουν το Covid Free Gr Wallet μέσω του covidfree.gov.gr καθώς και μέσω του App Store της Apple και του Google Play Store.

Διαδικασία αποθήκευσης

Η διαδικασία προκειμένου να αποθηκευτούν τα πιστοποιητικά στην εφαρμογή διαρκεί ελάχιστα λεπτά: Ο πολίτης μπορεί να σκανάρει το QR code που διαθέτει το εκάστοτε πιστοποιητικό ή να το μεταφορτώσει ως αρχείο pdf. Στο αμέσως επόμενο βήμα εμφανίζεται η επιλογή «Αποθήκευση στο wallet».

«Η αποθήκευση είναι δυνατή τόσο για το Ευρωπαϊκό Πιστοποιητικό COVID-19 όσο και για την εθνική βεβαίωση εμβολιασμού, νόσησης ή διαγνωστικού ελέγχου, για όσα άτομα ο πολίτης επιθυμεί, κάτι εξαιρετικά χρήσιμο για όλη την οικογένεια», αναφέρει το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

O Υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Kυριάκος Πιερρακάκης με ανάρτηση του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης παρουσίασε στους πολίτες τις νέες δυνατότητες που μπορούν να έχουν μέσω της εφαρμογής Covid Free Gr Wallet.

Ενώ ανάλογη ανάρτηση έκανε και ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης: «Η ελευθερία μας στην οθόνη μας! Με τη νέα εφαρμογή Covid Free GR Wallet κάθε πολίτης θα αποθηκεύει εύκολα στο κινητό του τηλέφωνο κάθε πιστοποιητικό σχετικό με τον Covid, ώστε να το επιδεικνύει γρήγορα και άνετα όπου χρειάζεται».

Διαφήμιση