Αρχική Ανακύκλωση COP26: Αγκάθια στη συμφωνία για το κλίμα την ύστατη ώρα

COP26: Αγκάθια στη συμφωνία για το κλίμα την ύστατη ώρα

0
SHALMA COP26
Διαφήμιση

Σύνταξη: ecozen.gr

Την τελευταία ημέρα των συνομιλιών στο COP26 στη Γλασκώβη του Ηνωμένου Βασιλείου, οι παγκόσμιοι ηγέτες κλήθηκαν να λάβουν δραστικά και φιλόδοξα μέτρα για τη μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου. Ωστόσο η προγραμματισμένη ώρα για ολοκλήρωση της συνόδου (ήταν 18:00 τοπική ώρα) παρήλθε χωρίς να έχει υπάρξει συμφωνία. Όλα δείχνουν ότι θα τραβήξει ένα “μακρύ” Σαββατοkύριακο, παρά της διαβεβαιώσεις του προέδρου ότι θα γίνει προσπάθεια να  υπάρξουν αποτελέσματα αργότερα σήμερα.

Πολλές δεσμεύσεις έχουν ληφθεί σε όλη τη διάρκεια της συνόδου κορυφής, συμπεριλαμβανομένων συμφωνιών για σταδιακή κατάργηση του άνθρακα, μείωση των εκπομπών μεθανίου και τερματισμό της αποψίλωσης των δασών. Ωστόσο ακτιβιστές κατηγόρησαν κυβερνητικούς υπουργούς και εταιρείες για το λεγόμενο greenwashing και ισχυρίστηκαν ότι οι συμφωνίες που προέκυψαν από το COP26 μέχρι στιγμής δεν επαρκούν για την αντιμετώπιση της κλιματικής έκτακτης ανάγκης.

Η ώρα περνά χωρίς συμφωνία

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΣυναγερμός στα σύνορα μετά τις απειλές Ερντογάν. Τι αποφάσισε το ΑΓΕΕΘΑ – Ανακοίνωση ΕΣΗΕΑ για “Δημοκρατία”
Επόμενο άρθροUNESCO: Την επιστροφή των γλυπτών του Παρθενώνα επανέφερε ο Κ. Μητσοτάκης